Τελευταία Νέα

29/8/10

Εργοτέλης- Αστέρας Τρίπολης 0-1



Με γκολ του Λαδάκη στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από την Κρήτη, επικρατώντας με 0-1 του Εργοτέλη.



Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο.

Διαιτητής / βοηθοί: Μήτσιος (Ηπείρου), Τάτσης, Γούκος.


Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι (9' λ.τρ. Ορφανός), Αλεξόπουλος, Μπέτο (66' Βερπακόφσκις), Ζούνιορ, Φραγκουλάκης (57' Ολίσε), Λεάλ, Ρομάνο, Μπούντιμιρ.


Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Πιπίνης, Μπαρτολίνι, Φυτανίδης, Λαδάκης, Ορόθκο, Ουντότζι, Αράς (54' Καρέρα), Ριός (67' Ροζέριο), Ρομπέρτο (81' Κερ).
Σκόρερ: Λαδάκης (4' Αστέρας Τρίπολης).


Κάρτες: Γιαλούσης (30'- Εργοτέλης), Τζούνιορ (49'- Εργοτέλης), Ρομπέρτο (76'- Αστέρας Τρίπολης), Αργυρόπουλος (86'- Αστέρας Τρίπολης), Αλεξόπουλος (94'- Εργοτέλης).


Γκολ με το... καλησπέρα.


Ο Εργοτέλης, προσπάθησε με την έναρξη του αγώνα να πάρει τα ηνία στον χώρο του κέντρου, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που με το... καλησπέρα στην αναμέτρηση πέτυχε το γκολ.

Μόλις, στο 4ο λεπτό, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρίος, η άμυνα του Εργοτέλη δεν έδιωξε τη μπάλα, αυτή έφτασε έξω από την περιοχή στον Λαδάκη που σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπέτο, πήρε μια περίεργη πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Δασκαλάκη για να γίνει το 0-1.

Σαν να μην έφτανε το γκολ που δέχθηκε ο Εργοτέλης, ο Νίκος Καραγεωργίου, πέντε λεπτά αργότερα (9') αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, καθώς τραυματίστηκε ο Σασιασβίλι και την θέση του πήρε ο Ορφανός.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα της Τρίπολης, επικεντρώθηκε στην αμυντικής της λειτουργία δίνοντας, χώρο στον Εργοτέλη, ο οποίος δημιούργησε κάποιες φάσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 19' από ένα μακρινό σουτ του Φραγκουλάκη η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η μπάλα, από το σουτ του Ορφανού στο 23'.

Οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να πιέζουν και στο 39', ο Λεάλ πήρε τη μπάλα από αριστερά, ταλαιπώρησε τον Ορόθκο, έκανε ένα ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 41' ήταν η σειρά του Αστέρα να απειλήσει, όταν από μια έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Αράς από δεξιά, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτο ημιχρόνου, ο Εργοτέλης προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά τόσο από το σουτ του Λεάλ, όσο και από την κεφαλιά του Μπουντιμίρ η μπάλα έφυγε άουτ και έμεινε το 0-1 για τον Αστέρα Τρίπολης.
Ανούσια υπεροχή
Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο. Δηλαδή, με τον Εργοτέλη να είναι αυτός που να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να δημιουργεί ευκαιρίες και τον Αστέρα Τρίπολης να αμύνεται, ούτως ώστε να κρατήσει το υπέρ του γκολ.

Στο 52' μετά από ωραίο γύρισμα του Λεάλ, ο Ντεγκρά δεν έπιασε τη μπάλα και ο Φραγκουλάκης που ήταν στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά από κοντά την έστειλε άουτ.

Στο 74' ο Ρομάνο πέρασε εύκολα τον Μπαρτολίνι, μπήκε μέσα στην περιοχή του Αστέρα, αλλά και πάλι από το σουτ του η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 88', ο Εργοτέλης ζήτησε πέναλτι, όταν μετά από γέμισμα του Τζούνιορ, ο Ντεγκρά έχασε τη μπάλα, ο Φυτανίδης δεν έδιωξε σωστά, ο Μπούντιμιρ έγινε κάτοχος της μπάλας έπεσε στο έδαφοςι με τον διαιτητή Μήτσιο να δίνει φάουλ υπέρ του Αστέρα.

Ο Εργοτέλης στα τελευταία λεπτά συνέχισε να πιέζει, χωρίς να μπορέσει ωστόσο να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς ο Αστέρας είχε "κλείσει" καλά όλους τους διαδρόμους μπροστά από τα καρέ του Ντεγκρά και κράτησε το 0-1 πανηγυρίζοντας μια μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο 71ο λεπτό, ο 4ος διαιτητής απέβαλλε τον Νίκο Καραγεωργίου από τον πάγκο του Εργοτέλη καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Η νίκη του Αστέρα Τρίπολης, στο Παγκρήτιο Στάδιο επί του Εργοτέλη, ήταν η τρίτη σε τέσσερα παιχνίδια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου