Τελευταία Νέα

29/8/10

Κέρκυρα- ΑΕΚ 2-1



Κατώτερη των περιστάσεων η ΑΕΚ, ηττήθηκε στην Πάτρα με 2-1 από την Κέρκυρα στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.



Η ΑΕΚ, στον αγώνα με την Νταντί, μπορεί να μην "πλήρωσε" την κακή εμφάνιση που έκανε και να προκρίθηκε στον ομίλους, του Europa League, δεν έγινε όμως το ίδιο και στην Πάτρα απέναντι στην Κέρκυρα για την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.


Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ηττήθηκε με 2-1 από την αντίστοιχη του Μπάμπη Τεννέ, πραγματοποιώντας μια ακόμη κακή εμφάνιση, η οποία προβλημάτισε τους φιλάθλους της και έτσι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις "γκέλες" του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Οι αδυναμίες της Ένωσης στον δημιουργικό τομέα, ήταν φανερές, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο και δεν τις αρκούσε ένας Λεονάρντο, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της. Από την άλλη ο Μπάμπης Τεννές είχε στήσει πολύ καλά αμυντικά την ομάδα του και με αντεπιθέσεις κατάφερε να προηγηθεί με ένα πολύ όμορφο γκολ του Τσίγκα.
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό Στάδιο.


Διαιτητής / βοηθοί: Τσινιάρης (Αθηνών), Γκάγκας (Λάρισας), Αλεξέας (Μεσσηνίας).


Κέρκυρα (Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Μαϊστόροβιτς, Καλαντζής, Τσίγκας, Γιάντσης, Λαμπρόπουλος (55' Παρασκευαϊδης), Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Επστάιν (69' Φλαβίνιο), Μακρής.


ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Ντιόπ (63' Μπλάνκο), Καφές, Λεονάρντο (55' Έντερ), Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Τζεμπούρ.


Σκόρερ: Τσίγκας (16' Κέρκυρα), Επστάιν (54' Κέρκυρα), Τζεμπούρ (64' ΑΕΚ).


Κάρτες: Λαμπρόπουλος (13'- Κέρκυρα), Γιάντσης (36'- Κέρκυρα), Τσίγκας (46'- Κέρκυρα),


Προβλημάτισε και... τιμωρήθηκε.

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να σημειώσει ένα τέρμα νωρίς, ωστόσο προβλημάτισε κυρίως στην ανάπτυξη, σε αντίθεση με την Κέρκυρα, η οποία είχε σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς και με σκοπό να κρατήσει το "μηδέν".

Στο 11' ο Σκόκο έκανε την πάσα στον Λεονάρντο, ο Βραζιλιάνος γύρισε για τον Λυμπερόπουλο, αλλά ο Κωνσταντόπουλος βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε την μπάλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (12'), η ΑΕΚ έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα του Καράμπελα από αριστερά ο Λεονάρντο μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας, έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε το σουτ αλλά ο Βενέτης απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή και καταλήξει στα δίχτυα της Κέρκυρας.



Στο 14' ο Σκόκο αφού ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, έβγαλε με το αριστερό τη σέντρα, με το Νίκο Λυμπερόπουλο να μην μπορεί να μπει στην τροχιά της μπάλας. Αφού λοιπόν, η ΑΕΚ έχανε τις ευκαιρίες, λίγο αργότερα... τιμωρήθηκε.

Στο 16' ο Τσίγκας έγινε κάτοχος της μπάλα λίγο πιο μπροστά από τον χώρο του κέντρου, έκανε προσποίηση στον Ντιόπ και ένα άπιαστο σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα για να κάνει το 1-0 για την Κέρκυρα.  



Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, προσπάθησε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει, ωστόσο η Κέρκυρα που ήταν καλά στημένη αμυντικά, είχε καταφέρει να “μπλοκάρει” την επιθετική λειτουργία της Ένωσης.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ήταν και πάλι για την ΑΕΚ, όταν ο Λεονάρντο έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στον Κωνσταντόπουλο.


"Χτύπησε" ο Γερμανός.


Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να έχει πάλι μια ελαφρά υπεροχή, αλλά την Κέρκυρα να είναι αυτή που βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Επστάιν.

Στο 53' λοιπόν, ο Γερμανός αριστερός χάφ, έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε μέσα στην περιοχή της Ένωσης και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα για να κάνει το 2-0 για την ΑΕΚ.


Τα έπαιξε όλα για όλα.


Αμέσως μετά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα και έβαλε στο ματς, τόσο τον Έντερ, όσο και τον Μπλάνκο κάνοντας την ομάδα του ακόμη πιο επιθετική.

Η κίνησή του αυτή απέφερε καρπούς στο 63', όταν ο Τζεμπούρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο για να μειώσει σε 2-1.

Η πίεση της ΑΕΚ για την ισοφάριση συνεχίστηκε και στο 66', από την κεφαλιά του Γιάχιτς η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου.

Στο 69', η Ένωση έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τζεμπούρ, βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Κέρκυρας, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω του την στιγμή που ο Μπλάνκο ήταν μόνος του και σε πιο πλεονεκτική θέση.


Άντεξε στην πίεση.


Από το 70' και μετά η ΑΕΚ έκλεισε την Κέρκυρα στα καρέ της και συνέχισε να δημιουργεί φάσεις, για να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο 83' η κεφαλιά του Καφέ δεν ανησύχησε τον Κωνσταντόπουλο, όπως και το σουτ του Μπέρνς στο 89', ενώ στο 90', ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΑΟΚ, είπε “όχι” σε κοντινή κεφαλιά του Τζεμπούρ.

Έτσι, η Κέρκυρα άντεξε στην πίεση της ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς και πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με 2-1 επί της ΑΕΚ.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου