Τελευταία Νέα

29/8/10

ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2



Ο Πανσερραϊκός έβγαλε το... λάδι στον ΠΑΟΚ, όμως δεν κατάφερε να φύγει με βαθμό από την Τούμπα, αφού ο Δικέφαλος βρήκε τις λύσεις και ξεκίνησε στο πρωτάθλημα με νίκη (3-2).

Οι παίκτες του Δικεφάλου είδαν τον χάρο με τα μάτια, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την γκέλα, όμως δεν... χαμπάριασαν και με την βοήθεια του Δερμιτζάκη (επιτυχημένες και οι τρεις αλλαγές) κατάφεραν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στην φετινή Superleague.

Οι... πορθητές της Κωνσταντινούπολης αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (1-0) κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή, δέχθηκαν ξανά την ισοφάριση όμως και πάλι φάνηκαν δυνατοί και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο κόντρα στα... αξιόμαχα "λιοντάρια".

Πρωταγωνιστές για τον Δικέφαλο ήταν ο μικρός μάγος Αντελίνο Βιεϊρίνια που πέτυχε την ισοφάριση, ο Παπάζογλου που με την είσοδό του άλλαξε την επιθετική εικόνα και έβαλε το νικητήριο γκολ, αλλά και ο Τσιρίλο που σκόραρε και πανηγύρισε με τους οπαδούς ανεβαίνοντας στα κάγκελα.

Σημαντικό ρόλο στη νίκη έπαιξε και ο Παύλος Δερμιτζάκης που στο 0-1 αποφάσισε να ρισκάρει βάζοντας τον Παπάζογλου αντί του Σορλέν και δικαιώθηκε, κάτι που συνέβη και με την αλλαγή του Φιλομένο αντί του Βλάνταν Ίβιτς.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανσερραϊκός εμφανίστηκε έτοιμος για όλα στην Τούμπα, δεν φοβήθηκε τον ΠΑΟΚ, πίστεψε σ' ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως η καλή εμφάνιση δεν του έφτασε για να φύγει με βαθμό από την Θεσσαλονίκη.

Γκολ για όσκαρ το 1-0 από τον Μπέλιτς που θύμισε κάτι από Λιονέλ Μέσι και Μαραντόνα, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το δεύτερο γκολ των "λιονταριών".

Να σημειωθεί πως πριν την ισοφάριση του Πανσερραϊκού, είχε γίνει πέναλτι από τον Παπάζογλου του Πανσερραϊκού, στον Παπάζογλου του ΠΑΟΚ, όμως ο Παππάς κακώς δεν το έδωσε. Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες...
Γήπεδο:
 Τούμπα.


Διαιτητής / Βοηθοί: Παππάς (Δ), Καρατζίκας (Β), Τουμπακάρης (Β).


Συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Λίνο (83' Σνάουτσνερ), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (30' Παπάζογλου), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (60' Φιλομένο), Σαλπιγγίδης. 


Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): 
Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Πάμπλο Άμο, Κάστο Πέρεζ, Μπέλιτς, Βρούτσινα (73' Γεωργιάδης), Τάντιτς (82' Ανάκογλου), Παπάζογλου, Λεονάρντο (66' Σουμπίνιο), Αμπουμπακαρί, Παντελιάδης.


Σκόρερ: 45+ Βιεϊρίνια, 47' Τσιρίλο, 70' Παπάζογλου 19' Μπέλιτς, 55' Μπέλιτς.


Κίτρινης κάρτες: 48' Τσιρίλο, 55' Παπάζογλου, 90+ Βιτόλο / 35' Αμπουμπακαρί, 57' Βρούτσινα.


Τα πλάνα του Δερμιτζάκη


Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τουρκίας παρέταξε την ομάδα του ο Παύλος Δερμιτζάκης. Η πρώτη ήταν αναγκαστική αφού ο Τσιρίλο πήρε τη θέση του τιμωρημένου από την περσινή σεζόν Κοντρέρας, ενώ η δεύτερη είχε να κάνει με τον Βιτόλο που στην Τουρκία δεν μπορούσε να παίξει όμως κόντρα στις Σέρρες επέστρεψε στην ενδεκάδα.

Στις υπόλοιπες θέσεις ήταν οι: Κρέσιτς (τερματοφύλακας), Μπουσαϊντί (δεξί μπακ), Λίνο (αρι
στερό μπακ), Μαλεζάς (σέντερ μπακ), Πάμπλο Γκαρσία (αμυντικό χαφ), Σορλέν (αριστερό χαφ), Βιεϊρίνια (δεξί χαφ), Ίβιτς (επιτελικό μέσος), Σαλπιγγίδης (σέντερ φορ).

Με κεκτημένη ταχύτητα από την τεράστια πρόκριση στην Τουρκία και όπλο την γιορτινή Τούμπα, οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έκανε το έργο τους πιο εύκολο.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μάλιστα το πρώτο λεπτό, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία για να σκοράρουν, όμως ο Σορλέν μέσα στην περιοχή δεν πρόλαβε την σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά.

Στο 6ο λεπτό, ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ αποφάσισε να τα κάνει όλα μόνος του, αλλά το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ράντμαν και έτσι το 0-0 έμεινε.

Ο Δικέφαλος ήταν φανερό πως είχε τον έλεγχο του ματς, δημιουργούσε φάσεις, όμως το πρόβλημα ήταν πως δεν μπορούσε να τις μετατρέψει σε γκολ. Τρανό παράδειγμα η φάση στο 11' όπου ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε από κοντά να βρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα.


Ντιέγκο Αρμάντο... Μπέλιτς και 0-1.


Κι ενώ οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, στο 19ο λεπτό οι παίκτες του Πανσερραϊκού και συγκεκριμένα ο Μπέλιτς παρέδωσε μαθήματα εντυπωσιακού και αποτελεσματικού ποδοσφαίρου. Ο Σέρβος σ' ένα σόλο αλά Μέσι, πέρασε τους Πάμπλο Γκαρσία, Λίνο και Μαλεζά και μ' ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, παγώνοντας την Τούμπα.

Το γκολ των "λιονταριών" αποσυντόνισε τους παίκτες του Δικεφάλου που χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσουν την... ψυχρολουσία. Παρόλα αυτά ο Πάμπλο Γκαρσία απείλησε με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ (20'), ενώ και ο Σαλπιγγίδης θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει τέσσερα λεπτά αργότερα (23'), όμως το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης προσπάθησε από την μεριά του να βοηθήσει την ομάδα του και στο 30' πέρασε στην θέση του Σορλέν τον Παπάζογλου, κάνοντας την ομάδα του σαφώς πιο επιθετική και επικίνδυνη.

Ένα λεπτό αργότερα (31') ο Ίβιτς έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Βιτόλο, εξουδετερώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Ράντμαν που έδιωξε σε κόρνερ.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε προκειμένου να πετύχει όσο πιο σύντομα γίνεται το 1-1, οι παίκτες του Ντράγκαν Κοκότοβιτς θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Συγκεκριμένα, στο 33ο λεπτό, ο Βρούτσινα μέσα από την περιοχή, έκανε προσποίηση στον Τσιρίλο, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ.


Υπόθεση... Βιεϊρίνια (1-1)

Η ευκαιρία των φιλοξενούμενων ήταν μια απλή παρένθεση στην κυριαρχία του ΠΑΟΚ που έχανε ευκαιρίες και έδειχνε πως αργά ή γρήγορα θα πετύχαινε το γκολ.

Κι αν στο 44' ο Βιεϊρίνια νικήθηκε από τον Ράντμαν, ένα λεπτό αργότερα, ο Πορτογάλος πήρε την ρεβάνς του και με ωραία προσπάθεια απέφυγε τους Παπάζογλου και Γαλανόπουλο και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανσερραϊκού, λυτρώνοντας την ομάδα του και βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.

Την κατάλληλη στιγμή, ο μικρός μάγος του Δικεφάλου έκανε το... θαύμα του και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-1.

Ο... σέξι Μπρούνο είχε την λύση (2-1)


Στην επανάληψη, όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τον ΠΑΟΚ, αφού χρειάστηκε μόλις δύο λεπτά (49') για να πετύχει την ανατροπή και να πάρει για πρώτη φορά το προβάδισμα.

Όλα ξεκίνησαν από εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία, συνεχίστηκαν με κεφαλιά πάσα του Σαλπιγγίδη και ολοκληρώθηκαν με τον Τσιρίλο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι και να πανηγυρίζει μαζί με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ πάνω στα κάγκελα. Η Τούμπα έγινε και πάλι... γιορτινή!

Στο 54ο λεπτό, οι γηπεδούχοι θα είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν από νωρίς το παιχνίδι, όμως ο διαιτητής δεν είδε το καθαρό πέναλτι του Τάσου Παπάζογλου πάνω στον Θανάση Παπάζογλου και έδωσε εντολή να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Δώρο Παππά, γκολ από Μπέλιτς (2-2)


Το λάθος του διαιτητή Παππά ήταν σημαντικό και έγινε μεγαλύτερο ένα λεπτό αργότερα (55'), όταν ο Μπέλιτς σούταρε και η μπάλα αφού χτύπησε στο κεφάλι του Μαλεζά κατέληξε στα δίχτυα του Κρέσιτς για δεύτερη φορά από τον ίδιο παίκτη. Νέα...ψυχρολουσία για τους παίκτες του Δικεφάλου που κυνηγούσαν και πάλι το γκολ της νίκης.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε και πάλι δράση πραγματοποιώντας την δεύτερη αλλαγή του. Στον αγωνιστικό χώρο μπήκε ο πιο γρήγορος και φρέσκος Φιλομένο, στην θέση του Βλάνταν Ίβιτς που καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Τούμπας.

Ο Αργεντινός επιθετικός του Δικεφάλου δεν χρειάστηκε πάνω από ένα λεπτό για να γίνει απειλητικός, αφού στο 61' κατάφερε να πάρει την κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Βιεϊρίνια, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν και ο ΠΑΟΚ έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ που θα του έδινε ξανά το προβάδισμα και τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτή η στιγμή δεν άργησε να έρθει, αφού στο 70ο λεπτό ο Παπάζογλου, που άλλαξε με την είσοδό του την επιθετική εικόνα της ομάδας του, έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το 3-2.

Παπάζογλου, ο λυτρωτής (3-2)


Ο Έλληνας επιθετικός έπειτα από ασίστ του Σαλπιγγίδη, πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και ξεσήκωσε την Τούμπα.

Από 'κει και πέρα, όλα ήταν πιο εύκολα και απλά για τον Δικέφαλο που είχε το πάνω χέρι και κρατούσε αγκαλιά τη νίκη κόντρα στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η μόνη ομάδα μέσα στο γήπεδο και στο 81' θα μπορούσε να πετύχει και τέταρτο γκολ, όμως ο Ράντμαν έδιωξε και πάλι εντυπωσιακά την κεφαλιά του Φιλομένο, κρατώντας την ομάδα του μέσα στον αγώνα.

Αυτή πάντως δεν ήταν η τελευταία καλή φάση για τον Δικέφαλο, αφού στο 90' ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο των "λιονταριών", όμως δεν κατάφερε να τον κερδίσει και να πετύχει το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, στην δεύτερη "ασπρόμαυρη" θητεία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου