Τελευταία Νέα

26/9/10

Σενεγάλη-Ελλάδα: 68-83 ( Γυναικών )


Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, στην πρώτη ελληνική εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πέρασε στην επόμενη φάση, κυρίως χάρη στην εκπληκτική Εβίνα Μάλτση που σκόραρε 31 πόντους.
Τη Δευτέρα, η ομάδα μας θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στον Ε' Όμιλο με αντίπαλο την Ασυτραλία, την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Καναδά και την Τετάρτη τη Λευκορωσία.

Ο αγώνας.

Η Σενεγάλη προσπάθησε στο πρώτο δίλεπτο όταν και κράτησε το σκορ στο 5-5. Ακολούθησε όμως το ξέσπασμα της Ελλάδας δια χειρός Μάλτση, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να πάρει το προβάδισμα με 13-5. Η Ντιόπ προσπαθούσε από πλευράς Σενεγάλης, αλλά το προβάδισμα έγινε διψήφιο (7-17) πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο με σκορ 13-22.

Δυναμικά ξεκίνησε στη δεύτερη περίοδο η Ελλάδα που έφτασε στο +16 (19-35). Η Σενεάλη δεν τα παράτησε αλλά οι αθλήτριες του Μίσσα ήταν σαφώς ανώτερες και είχαν τον έλεγχο του ρυθμού, γεγονός που δεν άφηνε τις αντιπάλους να μειώσουν σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά. Το μόνο που κατάφεραν οι αντίπαλες πριν το ημίχρονο ήταν να μειώσουν στους 10 (29-39), πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με 29-40.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα συνέχισε να έχει το προβάδισμα, η Σενεγάλη δεν έπαψε να παλεύει, με αποτέλεσμα να μειώσει τη διαφορά ως τους 7 πόντους (42-49) και να προβληματίσει τον Μίσσα. Σ' εκείνο το σημείο όμως η Μάλτση πήρε τ' όπλο της και με δύο συνεχόμενα τρίποντα αποκατέστησε την τάξη κι έκανε το 42-55, πριν η τρίτη περίοδος τελειώσει με 47-59.

Το τελευταίο δεκάλεπτο κύλησε ήρεμα για την ομάδα του Μίσσα, αφού η Σενεγάλη δεν είχε πια τις δυνάμεις για να γυρίσει το ματς. Η διαφορά παρέμεινε σε επίπεδα 14-16 πόντων, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 68-83 και η Ελλάδα πανηγύρισε την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 29-40, 47-59, 68-83.

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


Σενεγάλη (Γκαγέ): Ντιαμέ, Τραορέ 13, Γκουεγιέ 4, Ντιένγκ 4, Ντιατά 2, Τραορέ Αστού 14, Σαρ 4, Σάι 10, Σενγκόρ 2, Ντιόπ 9, Ντιουφ.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 9, Σπανού, Δημητράκου 4, Χατζηνικολάου 9, Καλτσίδου 7, Μάλτση 31, Παπαμιχαήλ 11, Λίμουρα 2, Σωτηρίου 1, Σταυρίδου, Σούλις 9

Μετά το τέλος του ματς, ο Κώστας Μίσσας δήλωσε: "Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες γιατί ο νικητής περνούσε στη φάση των "12". Η Σενεγάλη πάλεψε, αλλά όταν η Εβίνα σκοράρει μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα".

"Θεωρώ ότι η δική μου ομάδα ήταν πιο έμπειρη. Πετύχαμε τον στόχο μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μέσα στις 12 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και βήμα βήμα να προχωρήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Οι πιθανότητες να προκριθούμε στους «8» θεωρώ ότι είναι 50-50".

ΑΠό την πλευρά της, η πρωταγωνίστρια της νίκης Εβίνα Μαλτση τόνισε: "Συγχαρητήρια στη Σενεγάλη. Σήμερα έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Κάθε φορά που λέγαμε ότι τελείωσε το παιχνίδι η Σενεγάλη μας πλησίαζε. Δεν τα παρατήσαμε ούτε λεπτό και καταφέραμε να κερδίσουμε και θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις συμπαίκτριες μου για την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου