Τελευταία Νέα

24/9/10

Γαλλία-Ελλάδα: 69-55 ( Γυναικών )


Πλέον το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, θέλει μόνο νίκη το Σάββατο (21:15) απέναντι στη Σενεγάλη, για να προκριθεί στους "12" του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.


Η ομάδα μας πάλεψε και σε αρκετά σημεία κόντραρε στα ίσα τις Πρωταθλήτριες Ευρώπης, αλλά τα λάθη που έκανε σε κρίσιμα σημεία δεν πέρασαν ανεκμετάλλευτα από τις πολύπειρες αντιπάλους που με μερικά ξεσπάσματα, κατάφεραν να φτάσουν σε μία άνετη επικράτηση.

Στο άλλο ματς του Ομίλου της Εθνικής, οι ΗΠΑ συνέτριψαν τη Σενεγάλη με 108-52 και εξασφάλισαν την πρόκριση, με τις Πρωταθλήτριες Αφρικής να ρίχνουν πλέον όλο το βάρος στο ματς του Σαββάτου με  την Ελλάδα.

Ο αγώνας.

Η κακή μέρα από το... πρωί φάνηκε για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που βρέθηκε να χάνει με 9-0 αναγκάζοντας τον Μίσσα να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε και με τις Παπαμιχαήλ και Καλτσίδου μείωσε σε 11-6, αλλά η γαλλική κυριαρχία συνεχίστηκε και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 20-12 για τις "τρικολόρ" που βρέθηκαν λίγο νωρίτερα και με διψήφια υπέρ τους διαφορά (18-8).

Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα για την Ελλάδα με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, αφού οι Χατζηνικολάου και Μάλτση (σημείωσε 6 συνεχόμενους πόντους) κατάφεραν να την οδηγήσουν σε σερί 2-10 και να ισοφαρίσουν σε 22-22, 6 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Δυστυχώς η συνέχεια ήταν τραγική για την Εθνική μας. Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης έδειξαν γιατί είναι τόσο σπουδαία ομάδα και τιμώρησαν το κάθε λάθος των παικτριών του Μίσσα, πραγματοποιώντας σερί 16-0 έχοντας ως πρώτο "βιολί" την Ντιγκμπέ! Η Ελλάδα κατάφερε να βάλει μέσα σε 6' μόλις έναν πόντο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με σκορ 40-23.

Προσπάθεια να ανακάμψει, βασιζόμενη και σε άμυνα ζώνης, έκανε η ομάδα μας στο τρίτο δεκάλεπτο και κατάφερε να μειώσει στους 12 (46-34) με την Παπαμιχαήλ να ηγείται. Οι Γαλλίδες όμως δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και διατήρησαν το διψήφιο προβάδισμα. Κάπως έτσι το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 51-40 και αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα των αντιπάλων μας προς τη νίκη.

Οι παίκτριές μας, δεν τα παράτησαν ούτε στην τελευταία περίοδο, αφού με καλάθι της Χατζηνικολάου στον αιφνιδιασμό, μείωσαν για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα σε μονοψήφιο νούμερο (55-47). Αμέσως όμως η Ντιγκμπέ ευστόχησε σε τρίποντο-μαχαιριά με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 58-47 και να πέσει η ψυχολογία των αθλητριών μας.

Αφού η Εντόνγκ έκανε το 62-48 με γκολ φάουλ 3' και 20'' πριν το τέλος, οι κοπέλες του Μίσσα έχασαν τις ψυχολογικές τους δυνάμεις και σταμάτησαν να παλεύουν. Κάπως έτσι οι Γαλλίδες έφτασαν στο 65-48 και ουσιαστικά εξασφάλισαν τη νίκη με τελικό σκορ 69-55.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 40-23, 51-40, 69-55.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου