Τελευταία Νέα

23/9/10

Ελλάδα - ΗΠΑ 73-99 (Γυναικών)


Στο "παρθενικό" της παιχνίδι σε Μουντομπάσκετ η Εθνική Γυναικών δεν τα κατάφερε κόντρα στις ΗΠΑ και γνώρισε την πρώτη της ήττα με 99-73 στη διοργάνωση.


Το πρώτο παιχνίδι στο Β' όμιλο δεν έμελλε να είναι και νικηφόρο για τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των ΗΠΑ. Καταλυτικό στοιχείο η μάχη των ριμπάουντ την οποία έχασαν κατά κράτος, καθώς οι Αμερικανίδες είχαν 43 ριμπάουντ εκ των οποίων τα 18 επιθετικά. Μόλις 19 για την Εθνική.

Στην επίθεση, η Εθνική είχε μερικές πολύ καλές στιγμές και πήρε πόντους κι από άλλες παίκτριες, πλην της Μάλτση που ήταν η πρώτη σκόρερ με 29 πόντους, αμυντικά όμως είχε πολύ κακές στιγμές. Ειδικά μέσα στη ρακέτα ήταν ασταμάτητες οι Αμερικανίδες που είχαν επιθετικό πλουραλισμό. Οι Κας, ΜακΚάουτρι, Τσαρλς, Ντουπρί και Κάτσινγκς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Από την άλλη, πλην της συγκλονιστικής Μάλτση, η Καλτσίδου είχε 21 πόντους και 11 η... αποκάλυψη Δημητράκου που έδωσε σημαντικές ανάσες.

Ο αγώνας:

Η Εθνική μπήκε ορεξάτη στο παρκέ και προηγήθηκε με 9-6 των Αμερικανίδων που άργησαν να μπουν στο ρυθμό του αγώνα. Όταν μπήκαν πάντως, έδειξαν την ανωτερότητά τους. Με σερί 5-0 πέρασαν μπροστά με 9-11 και έκτοτε δεν έχασαν το προβάδισμα.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε τόσο κοντά στο σκορ καθώς στη συνέχεια με γκολ φάουλ από την Κας οι ΗΠΑ ξέφυγαν με 11-21 χάρη σε επιμέρους σκορ 2-10. Τα λάθη όμως της Εθνικής σε συνδυασμό με τον έλεγχο των ριμπάουντ έφεραν τις αντιπάλους μας να προηγούνται με νταμπλ σκορ (15-30).

Η Σωτηρίου ήταν άστοχη στο τέλος του δεκαλέπτου και έχασε την ευκαιρία να μειώσει στο σκορ (18-32), αφήνοντας τις ΗΠΑ να βρίσκονται στο +14 (18-32) στο 10'. Πολλά τα λάθη για την Εθνική που έχει κάνει οκτώ έναντι μόλις δύο των αντιπάλων της.

Νταμπλ σκορ και ξέφυγαν οι ΗΠΑ


Στη συνέχεια, η Εβίνα Μάλτση εξακολούθησε να είναι η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση για την Εθνική, όμως οι Αμερικανίδες είχαν βρει ρυθμό πια και ήταν δύσκολο να περιοριστούν. Η Φάουλς έκανε και πάλι νταμπλ σκορ με το 18-36. Η είσοδος της Δημητράκου στο παρκέ είχε δώσει λύσεις σε άμυνα και επίθεση και μάλιστα μείωσε στους 13 πόντους.

Λίγα δευτερόλεπτα χαλάρωσης όμως από πλευράς Εθνικής ήταν αρκετά για να δώσουν στις ΗΠΑ και πάλι το δικαίωμα να ξεφύγουν. Η ΜακΚάουτρι κλέβει ακόμα και στην επαναφορά και δίνει την ευκαιρία στην ομάδα της να εκτοξεύσει τη διαφορά στο +20 με το σκορ να είναι 28-48.

Η Δημητράκου έδωσε και πάλι ανάσα και η Μάλτση μείωσε σε 35-50 το οποίο θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου αν δεν υπήρχε μία χαλάρωση που έδωσε την ευκαιρία στις ΗΠΑ να φύγουν για τα αποδυτήρια με το +17 (35-52). Τα κορίτσια του Κώστα Μίσσα δεν είναι κακές επιθετικά, αλλά το πρόβλημά τους είναι τα ριμπάουντ, τα οποία ήταν 12-18. Σούταραν με 45% από τα 6.25μ. όμως οι Αμερικανίδες είχαν 60% (!).

Αντέδρασε, αλλά δεν μπορούσε


Στην επανάληψη, τα πράγματα έδειξαν στιγμιαία να αλλάζουν και με δύο τρίποντα από τις Καλτσίδου και Μάλτση έριξαν τη διαφορά στους 12 πόντους (42-54). Οι Ελληνίδες είχαν βελτιώσει την άμυνά τους όμως στην επόμενη επίθεση η Καλέντζου βιάστηκε, επιχείρησε τρίποντο, αστόχησε και οι Αμερικανίδες δεν είναι από αυτές που συγχωρούν.

Με σερί 6-0 ξέφυγαν με 18 πόντους διάφορα κόβοντας και πάλι τα... πόδια των κοριτσιών του Μίσσα. Μάλτση και Καλτσίδου ήταν άστοχες στη συνέχεια στις βολές και η Εθνική έδειξε να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο εξαντλητικό ρυθμό.

Τα χαμένα ριμπάουντ δίνουν και παίρνουν και οι Αμερικανίδες με πολλά επιθετικά πήγαν σε δεύτερες και τρίτες επιθέσεις. Ήταν ασταμάτητες και στο τέλος της γ΄περιόδου ανέβασαν και πάλι τη διαφορά στους 17 πόντους (50-67).

Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των ΗΠΑ


Η Καλτσίδου μπορεί να είχε μέχρι το 22' 0/6 τρίποντα, ωστόσο πέτυχε το δεύτερο συνεχόμενό της και έγραψε το 53-67 στο ξεκίνημα της δ' περιόδου.

Οι ΗΠΑ όμως απάντησαν αμέσως με Ντουπρί και Τσαρλς και η διαφορά ανέβηκε επικίνδυνα. Ένα αντιαθλητικό από την Μάλτση έδωσε την ευκαιρία στις αντιπάλους να ξεφύγουν. Λάθη και βεβιασμένες ενέργειες της Εθνικής έγραψανν το 60-84.

Ακόμα και με χαμηλό σχήμα, η Αμερική είναι πολύ καλύτερη, ενώ ο Μίσσας φωνάζει από το γήπεδο να μην παρατήσουν. Μάταια όμως. Μοναδική αξιόπιστη επιθετική λύση είναι η Εβίνα Μάλτση που κάνει φιλότιμες προσπάθειες και μειώνει παροδικά.

Η διαφορά άγγιξε και τους 28 πόντους (62-90) μετά από τρίποντο της Ταουράσι και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν για την κατοστάρα στο τέλος, όμως ο προπονητής τους έδωσε εντολή να μην κάνουν την τελευταία επίθεση και έμεινε το τελικό 73-99.

Τα δεκάλεπτα:
18-32, 35-52, 50-67, 73-99.

Ελλάδα: Καλέντζου, Σπανού, Δημητράκου 11(1), Χατζηνικολάου, Καλτσίδου 21(2), Μάλτση 29(6), Παπαμιχαήλ 9, Λύμουρα, Σωτηρίου, Σταυρίδου 3.

ΗΠΑ:
Γουάλεν 2, Τζόουνς 4, Μπερντ 6(2), Ντουπρί 12, ΜακΚάουτρι 16, Έιπελ 2, Κάτσινγκς 10, Κας 16, Ταουράσι 8(2), Φάουλς 4, Μουρ 7(1), Τσαρλς 12(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου