Τελευταία Νέα

26/9/10

Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-0


Σε ένα παιχνίδι με καταπληκτικό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα της Ξάνθης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πόι στο 25ο λεπτό. Πολλά τα παράπονα και των δυο ομάδων για τον διαιτητή του αγώνα που δεν έδωσε δυο φάουλ εντός της μεγάλης περιοχής, ενώ απέβαλε τον Πάμπλο Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη κάρτα προς το τέλος της αναμέτρησης.

Γήπεδο: Πηγάδια.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Καρατζίκας, Τουμπακάρης (Αθηνών).

Συνθέσεις.


Skoda Ξάνθη (Παράσχος): Γκσπούρνιγκ, Κομεσίδης, Γκλέισον (Αντεφέμι 61'), Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Βασιλακάκης (Σουάνης 71'), Κατόγκο, Μαρσελίνιο (Στιούαρτ 70'), Βάλλας, Στρμπα.

ΠΑΟΚ(Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία (Κριστιάνο 67'), Βιτόλο, Κοντρέρας, Λίνο, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (Παπάζογλου 80'), Φιλομένο (Ελ Ζαρ 52').

Κάρτες: Κοντρέρας (κίτρινη 25'), Βασιλακάκης (κίτρινη 29), Μαλεζάς (κίτρινη 51'), Μαρσελίνιο (κίτρινη 54'), Κοντρέρας (κόκκινη -2η κίτρινη- 74'), Μπόατενγκ (κίτρινη 90'), Ελ Ζαρ (κίτρινη 90+).

Σκόρερ: Πόι (πέναλτι 25').

Πρώτο ημίχρονο.


Το παιχνίδι ξεκίνησε εντυπωσιακά και σε πολύ γρήγορο τέμπο, καθώς τόσο η Ξάνθη με τον Πόι όσο και ο ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια έβγαιναν συνεχώς στην αντεπίθεση, δημιουργώντας διαβολεμένο ρυθμό στα πρώτα λεπτά.

Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε από την πλευρά του Δικέφαλου του Βορρά στο 13ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία από τα δεξιά, οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν την μπάλα πάνω στον Ίβιτς, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει καλό πλασέ αν και ήταν ξεμαρκάριστος.

Πρόβλημα ο Τζάγκι, τη λύση ο Κοντρέρας

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για τα επόμενα λεπτά την άμυνα της Ξάνθης και μάλιστα έχασε δυο καλές φάσεις μέσα σε πέντε λεπτά, με τον Μαλεζα και τον Βιεϊρίνια. Όλες οι επιθέσεις του ΠΑΟΚ γίνονταν από τα δεξιά, με τον Τζάγκι να έχει μεγάλο πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Πορτογάλου άσου.

Γκολ: Τη λύση ωστόσο έδωσε ο Κοντρέρας, ο οποίος στο 25ο λεπτό ανέτρεψε τον Μαρσελίνιο μέσα στη μεγάλη περιοχή του Δικέφαλου. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέβαλε ο Μάουρο Πόι, που με εκπληκτικό σουτ άνοιξε το σκορ.

Οι κάφροι έκαναν την εμφάνιση τους.

Στο 29ο λεπτό από την μεριά που κάθονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ εκτοξεύτηκε ένα μπουκάλι από κάποιον οπαδό, το οποίο βρήκε τον Πόι στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά το παιχνίδι. Λίγα λεπτά αργότερα το ματς συνεχίστηκε κανονικά με πολλά παράπονα από τους παίκτες της Ξάνθης. 

Οι Ακρίτες έφτασαν μια ανάσα από το ένα δεύτερο γκολ στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης. Αρχικά ο Κατόγκο μετά από λάθος στο κέντρο βρέθηκε ένας με έναν με τον Μαλεζά, όμως ο Έλληνας αμυντικός τον έκλεισε έξυπνα. Στη συνέχεια της φάσης ο Πόι με ατομική ενέργεια μπήκε από τα δεξιά και ένα έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Βιτόλο και να αλλάζει πορεία, όμως ο Κρέσιτς έδιωξε εντυπωσιακά.

Το ημίχρονο έκλεισε προσφέροντας μας εντυπωσιακό θέαμα και πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες.

Δεύτερο ημίχρονο .

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Παύλος Δερμιτζάκης έβγαλε τον Λούσιο Φιλομένο που δεν τράβηξε για ένα ακόμα ματς και στη θέση του έβαλε τον Ελ Ζαρ, με σκοπό να τονώσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Στο 55ο λεπτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Βάλλα πάνω στον Ελ Ζαρ, καθώς ο Έλληνας αμυντικός βρήκε γόνατο με γόνατο με τον Μαροκινό άσο. Νωρίτερα σε μια πανομοιότυπη φάση και η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι, με τον Μαρσελίνιο να πέφτει μετά από μαρκάρισμα του Λίνο.

Κρέμασε τον ΠΑΟΚ ο Κοντρέρας.

Μέχρι και το 75ο λεπτό ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να πιέζει την Ξάνθη, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο σχέδιο ακόμα και μετά την είσοδο του Κριστιάνο στο παιχνίδι. Την προσπάθεια του Δικέφαλου δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο ο Πάμπλο Κοντρέρας, ο οποίος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 74ο λεπτό για μαρκάρισμα στον Κατόγκο.

Από την πλευρά τους οι Ακρίτες συνέχισαν να βγαίνουν πολύ έξυπνα στην αντεπίθεση, πότε με τον καταπληκτικό Κατόγκ, πότε με τον Πόι και τον Σουάνη στη συνέχεια που μπήκε ως αλλαγή.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Ξάνθη να παίρνει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, σε ένα ματς που είχε ωραίο ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου