Τελευταία Νέα

25/9/10

Δεν σταματώ να τραγουδώ ούτε πέντε χρόνια μετά!!! (video)

Δεν σταματώ να τραγουδώ ούτε πέντε χρόνια μετά (video)

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ήταν 25 Σεπτεμβρίου του 2005 όταν η Εθνική Ελλάδος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του Ευρωμπάσκετ του Βελιγραδίου κατακτώντας το δεύτερο ευρωπαϊκό της ιστορίας της. Αντίπαλος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη στον τελικό η Γερμανία η οποία, όμως, δεν κατάφερε να προβάλει καμία αντίσταση γνωρίζοντας την ήττα με 78-62. 

Βέβαια, εκτός από την κατάκτηση του τροπαίου, το Ευρωμπάσκετ της Σερβίας θα μείνει αξέχαστο στους Έλληνες φιλάθλους και για την απίστευτη ανατροπή που έκανε η παρέα του Δημήτρη Διαμαντίδη στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Μόλις 1:12’’ πριν το τέλος του ματς, οι «τρικολόρ» προηγήθηκαν με 58-51 και όλοι πίστεψαν πως τα πάντα είχαν τελειώσει και η ομάδα είχε αποδεχτεί την ήττα της. Όλοι; Συγγνώμη, γράψτε λάθος. Όλοι, πλην του Παναγιώτη Γιαννάκη και των παικτών του, οι οποίοι πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Παγκοσμίου μπάσκετ κατάφεραν με τρίποντο του Δημήτρη Διαμαντίδη να πάρουν τη νίκη (67-66) και να βρεθούν στον μεγάλο τελικό. 

Εκεί, ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν θα μπορούσε να ρίξει στο καναβάτσο τον Μιχάλη Κακιούζη και την παρέα του. Η Εθνική, ένιωθε σαν να έπαιζε στην έδρα της καθώς το Βελιγράδι είχε «ντυθεί» στα «γαλανόλευκα» αφού χιλιάδες Έλληνες βρέθηκαν στις εξέδρες της «Χάλα Πιονίρ». 

Οι πόντοι της «γαλανόλευκης» στον τελικό: 

Ελλάδα - Γερμανία 78-62 

ΕΛΛΑΔΑ: Κακιούζης 11, Χατζηβρέττας 8, Παπαδόπουλος, Φώτσης, Παπαλουκάς 22, Ντικούδης 8, Τσαρτσαρής 9, Ζήσης 13, Σπανούλης 1, Διαμαντίδης 2, Μπουρούσης 4, Βασιλόπουλος. 

Ο τελικός με τη Γερμανία 





Και ο αξέχαστος ημιτελικός με τη Γαλλία !








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου