Τελευταία Νέα

26/10/10

ΟΦΗ-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 ( Κύπελλο Ελλάδος)


Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με πολύ καλό θέαμα, αλλά χωρίς γκολ στην κανονική του διάρκεια.


Κακώς ακυρώθηκε γκολ του Βλόνταρτσικ ως οφσάιντ στο 52', ενώ στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μανούσος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Γήπεδο:
"Θεόδωρος Βαρδινογιάννης".

Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς).

Βοηθοί: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Γεωργαράκος (Αθηνών).

Κίτρινες κάρτες: Μανούσος, Βλόνταρτσικ, Γκουέι / Ρόκας, Σέλεζι, Καπετάνος, Σολάκης.

Κόκκινες κάρτες:---



Γκολ: 104' πέν. Καπετάνος.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΟΦΗ (Nίκος Αναστόπουλος):
Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Κιάσσος, Σταυρακάκης (24' Μονιάκης), Νικλητσιώτης (72' Μανούσος), Λιαπάκης, Σοϊλέδης (88' Γκουέι), Βλόνταρτσικ, Βερόν, Μπερτίν, Κατσικογιάννης.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης):
Ρόκα (41' Γιακούποβιτς), Nτολεζάι, Κάστρο, Καμπάνταης, Φραντζιπάνε, Καπετάνος, Τόμας, Σέλεζι, Ρίκκα, Ρόκας (50' Μητρόπουλος), Μπρέσκα.

Ο αγώνας


Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να έχει τον κόσμο στο πλευρό του, αλλά τον Ολυμπιακό Βόλου να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και μπαίνει πιο δυνατά.

Οι παίκτες του Τσιώλη με τον... αέρα Superleague δεν άργησαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους και να δημιουργήσουν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα.

Ήταν το 8ο λεπτό, όταν ο Καπετάνος με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και αφύλαχτος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Αν ο άσος του Βόλου προτιμούσε ένα απλό πλασέ, τότε ίσως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την ομάδα του.

Από 'κει και πέρα, ο ΟΦΗ έδειχνε να... ξυπνά και να πατά σιγά σιγά πόδι στην αντίπαλη περιοχή. Κέρδισε το πρώτο κόρνερ στο 12', από το οποίο προήλθε και η κεφαλιά του Λιαπάκη, που όμως κατέληξε άουτ.

Τα επόμενα λεπτά το παιχνίδι ισορρόπησε και οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Αρχικά ο Βόλος απείλησε με ωραίο συρτό σουτ του Φραντζιπάνε που έδιωξε ο Βεζυρίδης στο 17', ενώ στο επόμενο λεπτό (18') ο Βλόνταρτσικ σταμάτησε ωραία την μπάλα και σούταρε μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Από κει και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε απελπιστικά, το θέαμα ήταν μετριότατο και κάποιες μικρές φάσεις ξεκινούσαν από στημένα. Μοναδική εξαίρεση ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Φραντζιπάνε στο 32', το οποίο όμως κατέληξε άουτ και έτσι το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Καπετάνος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Βεζυρίδη, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απομάκρυνε την μπάλα στο σουτ του Έλληνα μέσου.

Στο 52', ο ΟΦΗ σημείωσε γκολ που κακώς ακυρώθηκε. Ο Νικλητσιώτης σέντραρε για τον Βλόνταρτσικ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Γιακούποβιτς, αλλά ο επόπτης ακύρωσε λανθασμένα το γκολ, υποδεικνύοντας τον Πολωνό σε θέση οφσάιντ, ενώ καλυπτόταν από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.

Ο ΟΦΗ πίεζε, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο 57', ο Μπρέσκα μπήκε στην περιοχή των Κρητών, αλλά στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 63' η δράση πέρασε στην άλλη περιοχή, με τον Βερόν να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ, αλλά ο Γιακούποβιτς ήταν σε ετοιμότητα και δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Τα τελευταία λεπτά άνηκαν αποκλειστικά στους Βολιώτες, που έχασαν δύο καλές ευκαιρίες για να φύγουν με τη νίκη από το Ηράκλειο. Στο 84' ο Σολάκης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βεζυρίδη.

Ο ΟΦΗ όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, αφού στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μανούσος έκανε ωραία κίνηση από αριστερά, απέφυγε έναν αντίπαλο κι έκανε ένα καλό σουτ προς την εστία του Γιακούποβιτς, όμως είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκαρι, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να γίνει ο "δήμιος" για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στην κανονική διάρκεια του αγώνα, που οδηγήθηκε στην παράταση.

Η πρώτη καλή στιγμή στην παράταση ήταν για λογαριασμό των φιλοξενούμενων, με τον Μητρόπουλο να πιάνει ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βεζυρίδης ήταν και πάλι εκεί και με εντυπωσιακή απόκρουση κράτησε το "μηδέν" για την ομάδα του.

Πάντως το γκολ ήρθε για τους Βολιώτες, όταν στο 103' ο Σολάκης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Λιαπάκη. Ο Παμπορίδης έδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι, απ' όπου ο Καπετάνος σημάδεψε σωστά, γράφοντας το 0-1.

Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να αντιδράσει στο 15λεπτο που απέμενε, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους και απέδρασαν με τη νίκη-πρόκριση από την Κρήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου