Τελευταία Νέα

22/10/10

Βιγιαρεάλ-Παοκ 1-0

              Στιγμιαίο λάθος…


Μια άλλη βερσιόν του στιγμιαίου λάθους -πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε δώσει ο… Πασχάλης- πλήρωσε στο «Μαδριγάλ» ο ΠΑΟΚ. 


Ο «δικέφαλος του Βορρά» έβαλε στην άκρη τα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν, στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στην ισχυρή Βιγιαρεάλ και πλήρωσε με «τσάμπα» ήττα (1-0) μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας. 

Άξιζαν καλύτερης τύχης οι παίκτες του Χάβου, που εξακολουθούν -παρόλα αυτά- να ορίζουν την τύχη τους στο θέμα της πρόκρισης. 




Για λίγα δεύτερα…

Πόσο ακριβά μπορεί να πληρώσει κάποιος… λίγα δευτερόλεπτα; Μια στιγμιαία αδράνεια, λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, αποτέλεσε τη μόνη διαφορά του από μια ισχυρή αντίπαλό. Ήταν εκείνη, δε, που γκρέμισε την «καρδάρα με το γάλα» -την οποία επί 38 λεπτά είχε γεμίσει με το αψεγάδιαστο αμυντικά παιχνίδι του.

Το τελευταίο, παρόλο που δεν μετατρεπόταν με την ίδια επιτυχία σε… επιθετικό (οι όποιες προσπάθειες αντεπίθεσης έμεναν στη μέση) είχε κρατήσει ερμητικά κλειστούς τους διαδρόμους προς την εστία του Κρέσιτς. Η -μια και μόνο- στιγμή αδράνειας, ωστόσο, έξω από τα καρέ του «τιμωρήθηκε» σκληρά από τον Ρούμπεν και έστειλε, σε άσχημο χρονικά σημείο, τους παίκτες του Χάβου να κυνηγούν το σκορ.
…και για λίγα εκατοστά!

Σαν το γκολ της Βιγιαρεάλ να μην… παρεμβλήθηκε ποτέ συνεχίστηκε στο β’ μέρος το παιχνίδι. Η σταθερά καλή αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να κρατά μακριά τους κινδύνους, διατηρώντας έτσι την ελπίδα να σπάσει με κάποιο τρόπο το «εύθραυστο» 1-0.

Μπορεί, λοιπόν, η επιθετική ανυπαρξία μέχρι το 65’ να έκανε… γρίφο τον τρόπο αυτό, ωστόσο τα τρία εξαιρετικά σουτ των Φωτάκη, Ίβιτς και Ελ Ζαρ έφτασαν ελάχιστα (όσο πέρασαν δίπλα από τα δοκάρια) για να τον απαντήσουν. Αν το είχαν καταφέρει, ίσως φαινόταν σαν «κλοπή» του αποτελέσματος. Αλήθεια είναι, όμως πως θα έδιναν μια ισοπαλία για την οποία πολέμησε επάξια ο «δικέφαλος του Βορρά».




ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Ντιέγκο Λόπεζ, Γκονζάλο, Μουσάτσιο, Άνχελ Λόπεζ, Καθόρλα (78' Μοντέρο), Ρούμπεν (82' Άλτιντορ), Κάνι, Καπντεβίλα, Βαλέρο, Σοριάνο, Ρόσι (70' Νιλμάρ).


Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρλος, Καταλά, Ματίγια, Γκουλόν.


ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Βιτόλο, Ελ Ζαρ (85' Κουτσιανικούλης), Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς (80' Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Σνάουτσνερ.


Στον πάγκο έμειναν οι: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Ζουέλα.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτσιν Μπόρσκι (Πολωνία). ΒΟΗΘΟΙ: Ράφαλ Ροστκόφσκι, Ματσέι Βιερζμπόφσκι (Πολωνία).

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Νταβίντ Πιασέτσκι, Μάρτσιν Σουλτζ (Πολωνία).

ΓΗΠΕΔΟ: «Ελ Μαδριγάλ» .



Πώς έπαιξε .

Με την αναμενόμενη σύνθεση παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος. Στο 4-3-2-1 που χρησιμοποιήθηκε, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Μπουσαϊντί. Στα χαφ βρέθηκαν οι Βιτόλο (σε ρόλο «σκούπας»), Φωτάκης και Ίβιτς, μπροστά τους οι Βιεϊρίνια (μέσα αριστερά), Ελ Ζαρ (μέσα δεξιά) και προωθημένος ο Μουσλίμοβιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου