Τελευταία Νέα

26/10/10

Πιερικός - Αστέρας Τρίπολης 1-3 ( Κύπελλο Ελλάδος)


Οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 13' με τον Καρέρα, για να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους ο Πουλάκος στο 24' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, ο Αστέρας έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και με γκολ των Φράνκου (50') και Μάρτινς (78') έφτασε στη νίκη και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τη φάση των "16".


Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων).

Βοηθοί: Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης), Χρυσούλα Κουρομπίλια (Καρδίτσας).

Κίτρινες κάρτες: Πέντα, Γ. Λαζαρίδης - Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαστία.

Γκολ:
13' Καρέρα (0-1), 24' πέν. Πουλάκος (1-1), 50' Φράνκου (1-2), 78' Μάρτινς (1-3).

Πιερικός (Χατζάρας): Καρακούτσης, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Γ. Λαζαρίδης, Τασίδης, Κ. Λαζαρίδης (46' Χατζής), Μιλόσκοβιτς, Πουρτουλίδης, Πέντα, Λόπες (74' Κωνσταντινίδης), Πουλάκος (46' Αμπράμοβιτς).

Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος):
Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Ορόθκο, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Κρις, Αράς (80' Φορτούνης), Καρέρα, Ρίος (46' Μάρτινς), Μπαστία, Φράνκου (62' Μπακασέτας).

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο προσέφερε καλό θέαμα από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με τον Αστέρα να έχει ξεκάθαρη υπεροχή. Αράς, Φράνκου και Μπαστία είχαν ήδη απειλήσει την εστία του Καρακούτση στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να εξουδετερώνει το σουτ του Αλγερινού, ενώ τα άλλα δύο πέρασαν άουτ.

Τελικά το γκολ ήρθε για τους Αρκάδες, όταν στο 13' ο Μπαστία πάσαρε στον Καρέρα, ο οποίος απέφυγε ωραία τον Τασίδη και με όμορφο πλασέ νίκησε τον Καρακούτση για το 0-1.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να διευρύνουν το σκορ στο τρίλεπτο που ακολούθησε, αλλά οι Μπαστία και Φυτανίδης βρήκαν μπροστά τους τον Καρακούτση.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 23ο λεπτό, ο Πιερικός κέρδισε πέναλτι και είχε τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Πουρτουλίδης ανατράπηκε από τον Ουριμπάρι, με τον Πουλάκο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ευστοχεί.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με δύο καλές ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 35' ο Λόπες σούταρε λίγο πάνω από την εστία του Αναστασόπουλου, ενώ στο φινάλε ο Κρις νικήθηκε σε τετ-α-τετ με τον Καρακούτση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία πολύ καλή ευκαιρία για την ομάδα της Κατερίνης. Σε εκτέλεση φάουλ του Πέντα, ο Αναστασόπουλος δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα και από κοντά ο νεοεισελθών Χατζής έστειλε με κεφαλιά την μπάλα δίπλα από την εστία του Αστέρα.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν την αστοχία του Χατζή, αφού στο 50' ο Αράς γύρισε ωραία την μπάλα στον Φράνκου, που όντας ξεμαρκάριστος, δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με πλασέ.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Πέντα προσπάθησε να απειλήσει με εκτελέσεις φάουλ, όμως ο Αναστασόπουλος "καθάρισε" για την ομάδα του.

Στο 78' μπήκε ουσιαστικά τέλος στον αγώνα, αφού ο Αστέρας έκανε το 3-1 με τον Μάρτινς. Ο Καρέρα έκλεψε την μπάλα από τον Γιαζιτζόγλου, νικήθηκε από τον Καρακούτση, αλλά η μπάλα κατέληξε στον Βραζιλιάνο, που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου