Τελευταία Νέα

21/10/10

Άντερλεχτ- ΑΕΚ 3-0

            

"Διπλή" ήταν η απώλεια για την ΑΕΚ στο Βέλγιο. Η Ένωση εκτός από το ματς που έχασε κόντρα στην Άντερλεχτ με 3-0 για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, έχασε και τον Νάτσο Σκόκο.

Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός υπέστη τράβηγμα στο 22' λεπτό της αναμέτρησης και έτσι δεν θα είναι στην διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ, για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.
Όσον αφορά τον αγώνα, ο Μανόλο Χιμένεθ, παρέταξε την ομάδα του με αλλαγές, καθώς είχε απουσίες, ενώ ο τραυματισμός του Σκόκο, έκανε ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Η Ένωση δεν είχε την φρασκάδα του αγώνα με τον Άρη, δεν απείλησε ουσιαστικά την αντίπαλη εστία εκτός από ένα σουτ του Μπλάνκο, δεν δημιούργησε παιχνίδι από τα πλάγια, ενώ δεν είχε σε καλή μέρα και κάποιους από τους βασικούς παίκτες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνονται πολλά λάθη κυρίως στον χώρο του κέντρου και στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Άντερλεχτ και έφτασε στην πρώτη της νίκη στους ομίλους.

Γήπεδο: "Κονστάντ Βάντεν Στόκ".

Διαιτητής: Κάασικ (Εσθονία).

Άντερλεχτ (Γιάκομπς): Προτό, Μάζουχ, Ντεσάχτ, Μπίλια, Πόλακ, Κανού (66' Σουάρες), Μπουσουφά, Λουκάκου (79' Τσαμπαρία), Κλιέσταν, Γιούχας, Ζιλέ.

AEK (Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Μάκος (46' Τζεμπούρ), Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ (64' Λεονάρντο), Ντιόπ, Σκόκο (22' Μπερνς), Δέλλας, Γκέντσογλου.

Κίτρινες κάρτες: Λουκάκου (48', Άντερλεχτ), Μάκος (22', ΑΕΚ), Αργυρίου (49', ΑΕΚ), Λαγός (83', ΑΕΚ).

Σκόρερ: Μπουσουφά (31', Άντερλεχτ), Λουκάκου (72', Άντερλεχτ), Γιούχας (75', Άντερλεχτ).

Με εκπλήξεις η ενδεκάδα
Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε με εκπλήξεις την ΑΕΚ κόντρα στην Άντερλεχτ, καθώς χρησιμοποίησε τον Αργυρίου (έκανε το ντεμπουτο του με την φανέλα της Ένωσης) στην θέση του δεξιού μπακ, αλλά και τον Έντερ στην θέση του Τζεμπούρ τον οποίο θέλησε να ξεκουράσει.

Η Ένωση στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε αρκετά καλά κυρίως μέχρι τον τραυματισμό του Σκόκο, καθώς δεν είχε απειληθεί ιδιαίτερα. Μετά την αλλαγή του Αργεντίνου, ο Χιμένεθ άλλαξε τα πλάνα του, ενώ κυρίως το κέντρο της ομάδας ξεκίνησε να κάνει πολλά λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Βέλγοι.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 4ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κλιέσταν βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, αλλά το συρτό σουτ που έπιασε, δεν δυσκόλεψε τον Σάχα.

Οι Βέλγοι μετά από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία στα καρέ του Σάχα. Αυτό έγινε τελικά στο 31'.

Ο Λουκάκου έκανε την σέντρρα στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ, ο Κλιέσταν έκανε το σουτ ο Σάχα απέκρουσε και ο Μπουσουφά από κοντά έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 για την Άντερλεχτ.

Μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Βέλγοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες ακόμη, όταν το σουτ του Λουκάκου στο 40' έφυγε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό (41') πάλι ο Λουκάκου, γύρισε την μπάλα στον Μπίλια, ο οποίος την έστειλε άουτ.

Ρίσκαρε ο Χιμένεθ
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μανόλο Χιμένεθ, ρίσκαρε κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς τους Τζεμπουρ και Λεονάρντο, ωστόσο τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρο, στοίχησαν για την ΑΕΚ, η οποία δέχθηκε δύο ακόμη γκολ.

Στο 67' ο Λουκάκου ξεπέρασε τον Λαγό, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι της Ένωσης. Στο 72', οι Βέλγοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ.

Ο Λουκάκου, με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά της άμυνας της ΑΕΚ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα για να κάνει 2-0.

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να συνέλθουν οι παίκτες της ΑΕΚ και τρία λεπτά αργότερα (75'), έχασαν κάθε ελπίδα για το θετικό αποτέλεσμα, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γιούχας με τακουνάκι μπροστά από τον Ντιόπ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να διαμορφώσει το τελικό 3-0 για την Άντερλεχτ.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν μια φάση στο 76', όταν ο Μπερνς μπήκε στην περιοχή των Βέλγων, έκανε το σουτ, ο Πρότο απέκρουσε και στην επαναφορά, ο Μπλάνκο έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Βέλγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου