Τελευταία Νέα

30/10/10

Πανελλήνιος - Άρης 62-72


Σπουδαίο παιχνίδι έκανε ο Νίκος Χατζηβρέττας ο οποίος έδωσε πνοή στο δ' δεκάλεπτο στον Άρη και τον οδήγησε εκ του ασφαλούς στη νίκη.
Σε ένα ματς που έγιναν πάρα πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές (18-16), αυτά που έκανε ο Πανελλήνιος του κόστισαν περισσότερο από τη στιγμή που τα έκανε σε καίρια σημεία του αγώνα. Οι "Ολυμπιονίκες" προηγήθηκαν 57-56 στο 32' μετά από σερί 8-0 που έτρεξαν όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την επιθετική αφλογιστία του Άρη στα επόμενα λεπτά.

Έτσι, έπεσαν... θύματα του Χατζηβρέττα ο οποίος με τρία τρίποντα, εκ των οποίων τα δύο διαδοχικά, έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του στο τετράλεπτο πριν το τέλος του αγώνα. Ο Άρης βρέθηκε στο +12 με τον Χαραλαμπίδη να γράφει το 60-72 και από εκεί και πέρα ο Πανελλήνιος δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο.

Ο αγώνας:


Νωθρά ξεκίνησε το ματς ο Πανελλήνιος, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο... πιο έτοιμος Άρης και προηγήθηκε με 6-11 και 7-14 στο 4', δείχνοντας να έλέγχει το παιχνίδι. Τα λάθη των "Ολυμπιονικών" έδιναν την ευκαιρία στους παίκτες του Σαρόν Ντρούκερ να διατηρούν την υπέρ τους διαφορά την ίδια στιγμή που ο Σκουρτόπουλος προσπαθούσε με αλλαγές να βρει το ιδανικό σχήμα.

Ο Πανελλήνιος που βρήκε λύσεις και από άλλους πλην του Μπάιαρς (ήταν ο μόνος που είχε σκοράρει μέχρι το 6-5) μείωσε στο καλάθι (12-14) όμως ακολούθησε ένα επιμέρους 6-2 από τον Άρη που του έδωσε το δικαίωμα να τελειώσει το δεκάλεπτο στο +6 (14-20).

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τον Άρη ο οποίος αφενός είχε βρει λύσει για την άμυνα ζώνης που επιχειρούσε ο Πανελλήνιος και αφετέρου ήταν πολύ εύστοχος από τη γραμμή των βολών. Με ένα τρίποντο του Σλούκα, ο Άρης ξέφυγε με 10 πόντους (17-27), όμως ο Πανελλήνιος δεν τα παράτησε.

Πήρε κάποια επιθετικά ριμπάουντ και με βολές του Κράμπενχοφτ μείωσε σε 23-29, πριν ο Πιρς κάνει το 23-31 και οι γηπεδούχοι απαντήσουν με δύο διαδοχικά τρίποντα από Ράντσιτς και Παπαμακάριο. Ο Πανελλήνιος είχε μπει για τα καλά ξανά στο παιχνίδι και είχε καλύτερες επιλογές στο παρκέ. Στο 19' ο Μπάιαρς με δίποντο έδωσε το προβάδισμα στον Πανελλήνιο για πρώτη φορά μετά το 6-5 των πρώτων λεπτών, ενώ ο Μπορόβνιακ έγραψε το 38-39 του ημιχρόνου. 

Μίλησε ο Χατζηβρέττας


Στην επανάληψη, ο Άρης έχτισε πολύ γρήγορα μία διαφορά πέντε πόντων με τους Ντάνστον και Τάκερ (38-43), όμως ο Πανελλήνιος παρά τα... λαθάκια έμεινε κοντά στο σκορ κρατώντας τον Άρη χωρίς σκορ για περισσότερα από τρία λεπτά. Παρ' όλα αυτά κατάφερε μόνο να μειώσει (44-45).

Ακολούθησε ένα... νεκρό τρίλεπτο του Πανελληνίου στην επίθεση και έτσι ο Άρης ξέφυγε και πάλι με 6 πόντους (44-50), περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος της γ΄περιόδου. Ο Τσαϊρέλης έγραψε το 46-52 λίγα δεύτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το δεκάλεπτο ενώ το τρίποντο που επιχείρησε ο Ράντσιτς δεν βρήκε στόχο.

Με το... καλημέρα στο δ' δεκάλεπτο, ο Κουμπούρας έστειλε τη διαφορά στους 8 (46-54), όμως ο Πανελλήνιος τη ροκάνισε παίζοντας με υπομονή στην επίθεση. Οι Θεσσαλονικείς έχασαν τη συγκέντρωσή τους και τελικά οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα (57-56) στο 32'. Αδικαιολόγητα όμως εξακολούθησαν να κάνουν λάθη και μετά από αρκετή ώρα οι παίκτες του Άρη αφυπνίστηκαν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα επιμέρους σκορ 14-3 από τους Θεσσαλονικείς με τον Νίκο Χατζηβρέττα να ευστοχεί σε τρία τρίποντα, να κόβει τους αντιπαλους του, να παίζει καλή άμυνα και τελικά να χαρίζει τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του. Ένα κάρφωμα του Μπάιαρς δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα έγραψε το τελικό 62-72.

Τα δεκάλεπτα:
14-20, 38-39, 46-52, 62-72.

Πανελλήνιος (Σκουρτόπουλος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 8(2), Μπέιλι 15(2), Καλαϊτζής, Μπάιαρς 12, Κράμπενχοφτ 7, Ράντσιτς 6(1), Σκλάβος, Μπράουν 6, Οστοϊτς 8.

Άρης
(Ντρούκερ): Πιρς 6, Ντάνστον 5, Ταπούτος 4, Τάκερ 15 , Τσαϊρέλης 7, Χατζηβρέττας 15(5), Χαραλαμπίδης 6, Κουμπούρας 2, Μπορόβνιακ 9, Σλούκας 3(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου