Τελευταία Νέα

27/10/10

ΠΑΣ -Εργοτέλης 1-0 ( Κύπελλο Ελλάδος)


Ο "Άγιαξ της Ηπείρου" ήταν ανώτερος ειδικά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα από τους Κρητικούς που στα τελευταία λεπτά πίεσαν έχοντας δοκάρι στο 83΄σε προσπάθεια του Ορφανού αλλά τελικά για μία ακόμη σεζόν αποχαιρετούν πολύ νωρίς τον θεσμό του Κυπέλλου.


Οι γηπεδούχοι μπήκαν...φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά "πολιόρκησαν" τα καρέ του Εργοτέλη. Στο 6΄και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα μετά τη σέντρα του Σκούφαλη, ο Ντε Βινσέντι έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 10' ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε απευθείας με το δεξί το φάουλ και  η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 19΄από πάσα του Μπακαγιόκο, ο Σκούφαλης που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα πρώτα λεπτά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Δασκαλάκης απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια.

Ο Εργοτέλης δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προυποθέσεις για να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα και οι γηπεδούχοι στο τέλος του ημιχρόνου ανέβασαν ξανά στροφές, φτάνοντας τελικά στο γκολ.

Και αν στο 43' μετά το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή από τον Ντάσιο,ο Δασκαλάκης κατάφερε να διώξει σε κόρνερ, στο 44΄ο μόνιμος σκόρερ του ΠΑΣ, ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο έδωσε και πάλι τη λύση καθώς μετά τη σέντρα του Κυργιάκου, έκανε το κοντρόλ αρχικά και στην συνέχεια με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι ο "Άγιαξ της Ηπείρου" πήγε με το προβάδισμα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μετά από ένα πρώτο 45λεπτο όπου η ομάδα του Στεφάν Ντεμόλ ήταν το "αφεντικό" του παιχνιδιού.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Νίκος Καραγεωργίου προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο με την είσοδο των Ρουμπάκη και Ρομάνο στη θέση των Βίσιο και Καρέλη, αντίστοιχα.

Μάλιστα στην προσπάθεια του να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την εικόνα της ομάδας του, ο Έλληνας τεχνικός ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 58΄, "φρεσκάροντας" την επίθεση των Κρητικών με την είσοδο του Λεάλ στη θέση του Βερπακόφσκις.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, ήταν για τον "Άγιαξ της Ηπείρου" στο 63' όπου λίγο έλειψε να διευρύνει το προβάδισμα του με την... βοήθεια παίκτη των φιλοξενούμενων . Μετά τη σέντρα του Σκούφαλη, ο Γιαλούσης προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον εξερχόμενο Δασκαλάκη με το στήθος και αυτή πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στο 78΄ο Εργοτέλης απείλησε για πρώτη φορά όταν ο Φραγκουλάκης έκανε το σουτ  μέσα από την περιοχή, ο πορτιέρο των γηπεδούχων, Σικαλιάς απέκρουσε ασθενώς  και ο Πάντος στην συνέχεια απομάκρυνε την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό οι Κρητικοί βρέθηκαν ξανά στο προσκήνιο με τον Λεάλ που έκανε το σουτ από πλάγια αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Κώτσιο και στην συνέχεια την μάζεψε ο Σικαλιάς.

Η πίεση από πλευράς Εργοτέλη συνεχίστηκε και στο 83΄άγγιξε την ισοφάριση όταν ο Ορφανός έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σικαλιά.

Τελικά η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου όχι μόνο δεν κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση αλλά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε και ο Σέρχιο Λεάλ που έτσι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι πρωταθλήματος που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στο "Παγκρήτιο".

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Ντάλλας (Αθηνών).

ΠΑΣ Γιάννινα: Σικαλιάς, Ντάσιος, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Τζημόπουλος, Ανδράλας(73΄Κεϊτά), Κυργιάκος(90' Λουίς), Ντε Βινσέντι(84΄Στάθης), Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.

Εργοτέλης:Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Μπέτο, Φραγκουλάκης, Βίσιο (46' Ρουπάκης), Ορφανός, Καρέλης (46' Ρομάνο), Γιαλούσης, Βερπακόφσκις (58' Λεάλ), Σαρρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου