Τελευταία Νέα

27/10/10

Διαγόρας - Πανιώνιος 3-1 ( Κύπελλο Ελλάδος)


Οι Νεοσμυρνιώτες προηγήθηκαν στο 10΄με τον Ριέρα αλλά με σκόρερ τους Ταραχούλσκι (30'),  Σαλαμαστράκη (83'), Ρέγες (95') οι γηπεδούχοι έκαναν την μεγάλη ανατροπή και έγιναν η τρίτη ομάδα της Φούντμπολ Λιγκ που απέκλεισε ομάδα της Σούπερ Λίγκα.


Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μίκαελ Στόρε παρέταξε ενδεκάδα με τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, τον Σιόβα, τον Αναστασόπουλο και τον Μπάλαμπαν.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 11΄ κατόρθωσαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Γουνδουλάκης έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά και γύρισε στον αφύλακτο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, Ριέρα, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του πρώην πορτιέρο του Πανιωνίου, Χαράλαμπου Ταμπάση.

Η πίεση από πλευράς των Νεοσμυρνιωτών συνεχίστηκε καθώς κυνήγησαν ένα δεύτερο γκολ με το οποίο θα έβαζαν γερές βάσεις για την πρόκριση από νωρίς στο παιχνίδι.

Στο 15΄μετά την εκτέλεση φάουλ του Μπάλαμπαν, έδιωξε με υπερένταση ο Ταμπάσης ενώ στο 17΄ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν ανησύχησε στο σουτ του Χίκα.

Στο 21΄ο Γουνδουλάκης μπήκε στην περιοχή του Διαγόρα αλλά άνοιξε τη μπάλα και έδωσε την ευκαιρία στον Ταμπάση να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στην συνέχεια όμως ο Διαγόρας πήρε τα ηνία του αγώνα και αφού στο 27' μετά το μακρινό σουτ του Σπάρταλη,  η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Μάχο, τρία λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση.

Ο Ζουρούδης έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Ταραχούλσκι με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

Με αυτό το σκορ, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και έτσι οι δύο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την επανάληψη.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Διαγόρας είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 49' από την κεφαλιά-πάσα του Ταραχούλσκι, ο Ζουρούδης έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πανιώνιος απάντησε στο 56' όταν από κάθετη μπαλιά του Χίκα, ο Μπάλαμπαν βρέθηκε απέναντι στον Ταμπάση ο οποίος όμως πρόλαβε και έπεσε στα πόδια του μαζεύοντας την μπάλα.

Στο 65' από μπαλιά του Μπάλαμπαν, ο Χίκα έκανε το σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μίκαελ Στόρε προχώρησε στην συνέχεια σε αλλαγές με την είσοδο του Νιγηριανού μέσου, Σόλομον Οκπάκο αντί του Αναστασόπουλου αλλά και στην συνέχεια του Μοχάμεντ Σαλαλί αντί του Σίτο Ριέρα.

Οι Νεοσμυρνιώτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 68΄μετά το σουτ του Μπάλαμπαν έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.
Τα λεπτά κυλούσαν και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγούνταν στην παράταση, στο  84΄από λάθος της άμυνας του Πανιωνίου, ο Σαλαμαστράκης πήρε την μπάλα και από δύσκολη θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάχο, κάνοντας την μεγάλη ανατροπή για την ομάδα του.

Πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση του Διαγόρα έδωσε ο Ρέγες στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων καθώς από  σέντρα του Γκούντμαν με σουτ "έγραψε" το τελικό 3-1.

Ένα αποτέλεσμα που επιδείνωσε την κατάσταση στον Πανιώνιο και βέβαια πλέον αναμένονται άμεσες εξελίξεις με τον Μίκαελ Στόρε να βρίσκεται με το ένα πόδι στην έξοδο από τον πάγκο της ομάδας.

Διαιτητής:Βοσκάκης (Ρεθύμνου).


Βοηθοί:Γκάγκας(Λάρισας)-Καρατζίκας(Αθηνών).

Διαγόρας: Ταμπάσης, Χατζόπουλος, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης, Ζουρούδης (90' Γκούτμαν), Πουλόπουλος, Ζλάτκοβιτς, Γεωργίου (86' Ρέγες), Καμινιώτης, Προβατίδης, Ταραχούλσκι.

Πανιώνιος: Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Μπάλαμπαν, Ριέρα (75' Σαλαλί), Λάτκα, Γουνδουλάκης, Αναστόπουλος (67' Οκπάκο), Κουμορτζί, Χίκα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου