Τελευταία Νέα

20/10/10

Τα ρέστα του!



Γεμάτος απώλειες ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα (21:45, ΝΕΤ) να καταθέσει ψυχή στο ΟΑΚΑ και να επικρατήσει της Ρουμπίν Καζάν αν θέλει να ελπίζει σε πρόκριση στους «16» του Champions League! Με 4-3-2-1 ο Νιόπλιας. Νοκ άουτ ο Νίνης.

Με το διόλου κολακευτικό επίτευγμα των τεσσάρων νικών σε 14 εντός έδρας παιχνίδια Champions League από το 2003 έως σήμερα, το Τριφύλλι καλείται να πάει κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αλλά και σε όλα τα δεινά που το περιτριγυρίζουν. Με μείον πέντε παίκτες του βασικού του κορμού (οι τέσσερις τραυματίες Λέτο, Γκοβού, Νίνης, Καντέ και ο τιμωρημένος Ζιλμπέρτο Σίλβα), ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βασιστεί σε επιλογές από τον πάγκο και να αποδείξει ότι τελικά έχει ουσιαστικό βάθος στο ρόστερ του. Επιπλέον, έχει απέναντί του μια ομάδα σοβαρή, ανερχόμενη δύναμη, σε φουλ αγωνιστική κατάσταση (το πρωτάθλημα στη Ρωσία τελειώνει) και τον βαθμολογικό πίνακα να δείχνει το κοντέρ «κολλημένο» στο μηδέν.

Πιθανή νίκη θα φέρει τους Πράσινους πάνω από τη Ρουμπίν και θα κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση ή έστω μέσω της τρίτης θέσης μετακίνηση στο Europa League.

Οπως έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, ο Νίκος Νιόπλιας άλλαξε την παραμονή του αγώνα την ενδεκάδα και το σύστημα που είχε στο μυαλό του. Μελετώντας τη Ρουμπίν Καζάν, αλλά και σκεπτόμενος ορισμένα στοιχεία (την πολύ καλή απόδοση του Βύντρα στα δεξιά, την εμπειρία των Καραγκούνη, Κατσουράνη, την καλή εικόνα σε τρεξίματα του Λουίς Γκαρσία), ο Ελληνας τεχνικός αποφάσισε να μην εφαρμόσει το 3-4-3, αλλά το 4-3-2-1. Τερματοφύλακας και άμυνα μένουν ως έχουν στα τελευταία παιχνίδια, στον άξονα μοναδική αλλαγή θα είναι ο Σιμάο (αναγκαστικά λόγω τιμωρίας του Ζιλμπέρτο), σέντερ φορ θα είναι ο Σισέ και πίσω του, αντί του Χριστοδουλόπουλου, θα παίξει ο Μαρίνος (από την άλλη πλευρά βέβαια), ενώ θα παραμείνει ο Λουίς Γκαρσία.

Εν τω μεταξύ, τους Πράσινους επισκέφθηκε χθες στην Παιανία ο Νικόλας Πατέρας. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έκανε δηλώσεις στις κάμερες εκφράζοντας την αισιοδοξία του. «Εχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και αύριο και την Κυριακή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν ξεκινήσαμε καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση και να διεκδικήσουμε την πρόκριση», είπε ο Πατέρας, ο οποίος έκανε δηλώσεις και στο Al Jazeera.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου