Τελευταία Νέα

21/11/10

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0

       

Με τον "συνήθη ύποπτο" Κέβιν Μιραλάς να εκτελεί δύο φορές με το δεξί πόδι και τον Ρόμενταλ να βάζει το "κερασάκι στην τούρτα" στο 87', ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής με 3-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής στο "Γ.Καραϊσκάκης" (videos).



Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός απειλούσε με αιχμή του δόρατος τον Μιραλάς και ο εξαιρετικά στημενος ΠΑΟΚ είχε για κορυφαία ευκαιρία το δοκάρι του Φωτάκη στο 18', όμως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάνε με προβάδισμα στα αποδυτήρια χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Βέλγου επιθετικού τους στο 38'.



Στην επανάληψη ο "Δικέφαλος" μπήκε αποφασισμένος να φτάσει στην ισοφάριση και είχε μία καλή ευκαιρία με το τετ α τετ του Σαλπιγγίδη, όμως στο 58' έμεινε με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης του Ίβιτς και κάπου εκεί η μπίλια είχε αρχίσει να κάθεται στο... κόκκινο.



Ο Μιραλάς στο 72' εκτέλεσε για δεύτερη φορά τον Κρέσιτς (έφτασε τα 7 γκολ και καταδικώκει στην κούρσα τον σκόρερς τον Σισέ που έχει 10), ενώ στο 87' ο Ρόμενταλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του, που ήταν η έκτη εντός έδρας για το πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες (18-1 τα γκολ στο Φάληρο).



Με το αποτέλεσμα αυτό (9η νίκη στις 11 πρώτες αγωνιστικές), οι "ερυθρόλευκοι" συγκατοικούν πλέον με τον Παναθηναϊκό στο ρετιρέ της βαθμολογίας αλλά έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφεύγουν με +3 από τον "αιώνιο αντίπαλο", αν επικρατήσουν του Εργοτέλη την ερχόμενη Τετάρτη, στα 45 λεπτά που θα παιχτούν μεταξύ των δύο ομάδων στο "Παγκρήτιο".



Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αρκετά καλή εικόνα στο ντέρμπι αλλά "πλήρωσε" την απερισκεψία του Ίβιτς, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη ήττα του μετά από τέσσερις συνεχόμενες επιτυχίες και να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 39η νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ εντός έδρας από καταβολής Α' Εθνικής Κατηγορίας, με τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν στις 7 νικες και άλλα 6 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοδέστο (88' Γκαλίτσιος), Ουρτάδο, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Γ. Παπαδόπουλος (46' Ποτουρίδης), Ντουντού, Φετφατζίδης (66' Ρόμενταλ), Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Ζουέλα (68' Μπουσαϊντί), Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Φωτάκης (74' Ελ Ζαρ), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (77' Μουσλίμοβιτς)

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)

Boηθοί: Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας), Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Γκολ: Μιραλάς (37', 72'), Ρόμενταλ (87')

Κίτρινες κάρτες: Ντουντού (54'), Μοδέστο (60'), Χολέμπας (75'), Αβραάμ Παπαδόπουλος (81') / Ίβιτς (41'), Γκαρσία (54')

Κόκκινες κάρτες: Ίβιτς (58' δευτ.κάρτα)

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Θέση κάτω από την εστία πήρε ο Πάρντο, ο Μοδέστο τοποθετήθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Χολέμπας στο αριστερό, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος και ο Μοϊσές Ουρτάδο.

Τα δύο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή ήταν οι Ντουντού και Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Ριέρα το αριστερό εξτρέμ και ο Φετφατζίδης το δεξιό, με τον Μιραλάς να αποτελεί τον μοναδικό κυνηγό έχοντας λίγο πίσω του σε ρόλο συνδετικού κρίκου κέντρου-επίθεσης τον Φουστέρ.

Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος χρησιμοποίησε σύστημα 4-5-1 στο Φάληρο. Τερματοφύλακας για την ομάδα του "Δικεφάλου" ο Κρέσιτς, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τα δεξιά προς τα αριστερά από τους Ζουέλα, Μαλεζά, Τσιρίλο και Σακελλαρίου.

Αχώριστο δίδυμο στη μεσαία γραμμή οι Βιτόλο και Γκαρσία με τον Ίβιτς να βρίσκεται μπροστά από τα αμυντικά χαφ, οι Βιεϊρίνια και Φωτάκης κάλυψαν την αριστερή και δεξιά πτέρυγα της επίθεσης αντίστοιχα, ενώ ο Σαλπιγγίδης ήταν η "αιχμή του δόρατος".

Το ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής απέκτησε ρυθμό από το ξεκίνημα και μόλις στο 6' ο Ολυμπιακός έχασε μία εξαιρετική ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα από τα... αποδυτήρια.

Ο Μιραλάς έκανε υπέροχη σόλο ενέργεια από τα δεξιά αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και την "έστρωσε" για τον Μοδέστο που είχε προωθηθεί, ο Γάλλος έβγαλε παράλληλη πάσα για τον επερχόμενο Ριέρα αλλά το πλασέ του πρώην άσου της Λίβερπουλ από πλεονεκτική θέση έφυγε ψηλά άουτ υπό την πίεση του Ζουέλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να "βάλει δύσκολα" στην αντίπαλη άμυνα: ο Ίβιτς τροφοδότησε με ωραία κάθετη μπαλιά τον Σαλπιγγίδη, αυτός πετάχτηκε στον κενό χώρο και έκανε το πλασέ αλλά ο Πάρντο είχε αφήσει εγκαίρως την εστία του και με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Το εξαιρετικό από άποψη φάσεων πρώτο δεκάλεπτο "έκλεισε" με μία γυριστή κεφαλιά του Μιραλάς που έφυγε άουτ, ενώ η συνέχεια βρήκε τον ΠΑΟΚ να κρατάει καλύτερα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και να κλείνει με επιτυχία τους χώρους προς την εστία του Κρέσιτς.

Στο 18' μάλιστα ήταν ο "Δικέφαλος" που δημιούργησε την επόμενη σπουδαία ευκαιρία στο ματς, με τον Ολυμπιακό να έχει σύμμαχο το... δοκάρι του Πάρντο.

Ο Βιεϊρίνια ταλαιπώρησε τον Μοδέστο από τα αριστερά και έβγαλε σέντρα-φαρμάκι στο δεύτερο δοκάρι, ο Φωτάκης έπιασε κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να την αποκρούσει στη συνέχεια ο Πάρντο και να τη βγάλει κόρνερ.

Το ματς είχε "πάρει φωτιά" και στο 24' ο Ολυμπιακός "φλέρταρε" με το 1-0 όμως αυτή τη φορά η τύχη είχε αλλάξει στρατόπεδο.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κρέσιτς αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε ασταθώς τη μπάλα, ο Χολέμπας που καιροφυλακτούσε έπιασε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής και θέση αριστερά, για να βρει όμως η μπάλα τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ και να μην περνάει τη γραμμή της εστίας.

Στη φάση μάλιστα αυτή δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο να πέφτει στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ζουέλα (τζαντζάρισμα, δεν ήταν κάτι αντικανονικό) και τον αμυντικό των φιλοξενουμένων να "τα βάζει" μαζί του, με αποτέλεσμα να εμπλακούν αρκετοί παίκτες στον καυγά πριν τους χωρίσει ο Παμπορίδης.

Λίγο μετά το ημίωρο, ο Μιραλάς έγινε για μία ακόμα φορά με την ταχύτητά του απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα (μακράν ο πιο καλός παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι εκείνη την ώρα μαζί με τον  Πάρντο), με τον Βέλγο να βγαίνει στην κόντρα και να επιχειρεί να νικήσει τον Κρέσιτς με σκαφτό πλασέ από δύσκολη θέση αριστερά, αλλά τον γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει.

Παρά τις δύο αυτές φάσεις, η ομάδα του Μάκη Χάβου έδειχνε να είναι καλύτερα στημένη στον αγωνιστικό χώρο και να μην επιτρέπει στους "ερυθρόλευκους" να βρουν χώρους για να κάνουν το παιχνίδι τους (εξαιρετική αλληλοκάλυψη και ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις από τους παίκτες του ΠΑΟΚ), όμως στο 38' οι Πειραιώτες άλλαξαν τα δεδομένα του αγώνα.

Ο Ριέρα πίεσε την αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να κλέψει τη μπάλα με προβολή, ο Γιάννης Παπαδόπουλος πρόλαβε να βγάλει "συστημένη" κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο για τον Μιραλάς και ο "μπόμπερ" του Ολυμπιακού νίκησε τον Κρέσιστς στο τετ α τετ τους, αφού έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του με δεξί πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (1-0).


Στα επόμενα λεπτά η άμυνα των Πειραιωτών γνώρισε ασφυκτική πίεση από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και είχε δύο καλές στιγμές για την ισοφάριση.

Στο 39' ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε δυνατό σουτ με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο, ενώ στο 40' ο Πάμπλο Γκαρσία ανάγκασε τον Βελγοισπανό γκολκίπερ να πέσει στην αριστερή γωνία του και να διώξει με δυσκολία.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή ενός "χορταστικού" πρώτου ημιχρόνου στο ντέρμπι (ενδεικτικό στοιχείο οι 4 αποκρούσεις που είχε η κάθε ομάδα), που βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0 αλλά και τον ΠΑΟΚ να δικαιολογεί απόλυτα την εξαιρετική φόρμα στην οποία βρισκόταν το τελευταίο διάστημα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλε στο ματς τον Ποτουρίδη αντί του Γιάννη Παπαδόπουλου, με τον νεαρό μπακ να γίνεται έτσι παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην καρδιά της άμυνας και τον Ουρτάδο να μετατοπίζεται στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Ντουντού.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυναμικά στην επανάληψη και στο 48' έφτασε αρκετά κοντά στην ισοφάριση: ο Σαλπιγγίδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή και ήταν έτοιμος να κάνει το πλασέ στον Πάρντο όμως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έπεσε σωτήρια στα πόδια του και την τελευταία στιγμή έκοψε τη μπάλα (υπήρχαν διαμαρτυρίες πάντως από τον πάγκο των Θεσσαλονικέων ζητώντας πέναλτι).

Η συνέχεια ήταν αρκετά... επεισοδιακή, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να έχουν μπόλικα νεύρα και να μπλέκουν "κοκκορομαχίες" υπό την ανοχή του διαιτητή Παμπορίδη που έδειχνε να χάνει τον έλεγχο , για να έρθει τελικά η φάση του 58' και να αλλάξει τις αριθμητικές ισορροπίες.

Ο Ίβιτς (μόλις ο ένας από τους δύο παίκτες της ομάδας του που είχε κάρτα) έκανε ένα ανότητο σκληρό μαρκάρισμα στον Ουρτάδο από πίσω και ο Παμπορίδης δεν είχε άλλη επιλογή από το να του δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα, και ταυτόχρονα την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Σε σχέση με το γεμάτο φάσεις και καλό ρυθμό πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο δεν διεκδικούσε "δάφνες ποιότητας", με τα κύρια χαρακτηριστικά να είναι τα αρκετά λάθη, το σκληρό παιχνίδι και τα νεύρα, αλλά και τον Ολυμπιακό να φαίνεται να ελέγχει την κατάσταση έχοντας και παίκτη παραπάνω.

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, αυτός που ανέλαβε να "καθαρίσει" για τους γηπεδούχους ήταν ο Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος στο 72' έβαλε και πάλι φωτιά στο "Καραϊσκάκη".

Ο Ουρτάδο έκανε γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Ρόμενταλ την "έστρωσε" με το στήθος στον Βέλγο επιθετικό και αυτός με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε να αναπαυτεί στη δεξιά γωνία του Κρέσιτς (2-0).


Το γκολ αυτό ουσιαστικά "τελείωσε" το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να απολαμβάνει το... μαξιλαράκι των δύο τερμάτων διαφοράς και να απειλεί και με τρίτο γκολ τον ΠΑΟΚ.

Στο 78' έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μιραλάς έκανε την μπαλιά στον Φουστέρ, ο τελευταίος από πλάγια θέση έκανε το πλασέ και ο Μαλεζάς έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε και πάλι επιθετικά στο 85' με το σουτ του Μουσλίμοβιτς να μπλοκάρεται από τον Πάρντο, όμως τα κενά στην άμυνα του "Δικεφάλου" ήταν πλέον εμφανή και ο Ολυμπιακός "χτύπησε" για τρίτη φορά στο 87'.

Ο Ντουντού έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Ρόμενταλ και ο Δανός έκανε το σουτ με το δεξί πάνω στην κίνηση, με τη μπάλα να καταλήγει με εντυπωσιακό τρόπο στην αριστερή γωνία του Κρέσιτς (3-0).


Με το σκορ στα υψηλά επίπεδα του 3-0 και τον ΠΑΟΚ να έχει "πετάξει λευκή πετσέτα" παίζοντας και με 9 παίκτες στα τελευταία λεπτά (ο Μαλεζάς τραυματίστηκε στην προσπάθεια του γκολ του Ρόμενταλ, με τον Μάκη Χάβο να είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του), ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε στήσει τρελό πάρτι στο κατάμεστο "Καραϊσκάκη" και λίγο έλειψε στις καθυστερήσεις να πανηγυρίσει και τέταρτο γκολ.

Ο Ρόμενταλ βγήκε από τα δεξιά και "έκοψε" τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Φουστέρ να κάνει το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει μία σπουδαία νίκη με 3-0 κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος το τελευταίο διάστημα (προερχόταν από 4 σερί νίκες) και να παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου