Τελευταία Νέα

18/11/10

Ρόμα-Ολυμπιακός: 71-86

        


Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση και με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δοκιμάζει αρκετά νέα σχήματα, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη Ρώμη, όπου επικράτησε της Βίρτους με 86-71 για την τελευταία αγωνιστική του Α' γύρου της Ευρωλίγκας και πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο σε εκτός έδρας αγώνα.




Έχοντας σε πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιφέρεια τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς και στη ρακέτα τους Μπουρούση - Μαυροκεφαλίδη, η ελληνική ομάδα δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να φτάσει τελικά σε μία άνετη επικράτηση.




Εντύπωση προκάλεσε ο χρόνος συμμετοχής του Γιοτάμ Χαλπερίν, που επιτέλους πήρε την ευκαιρία από τον Σέρβο τεχνικό του Ολυμπιακού και την εκμεταλλεύθηκε αφού σε 16 λεπτά, είχε 7 πόντους (1/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, χωρίς να κάνει λάθος.

Πρώτος σκόρερ για τους Κυπελλούχους Ελλάδας ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 16 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Τεόντοσιτς με 15 και 7 ασίστ και ο Σπανούλης με 14 και 3 ασίστ. Από πλευράς Ρόμα, κορυφαίος ήταν ο Κροσαριόλ με 17 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο αγώνας


Πολύ καλό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός, με τον Σπανούλη να δίνει ιδανικό ρυθμό στην ομάδα του. Εκτός από τις ασίστ στους συμπαίκτες του, ο "Kill-Bill" οδηγούσε και στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να πάρουν οι "Ερυθρόλευκοι" προβάδισμα με 13-6 στο πεντάλεπτο. Στο πρόσωπο του Χέτβελτ βρήκε η Ρόμα τις λύσεις για να πλησιάσει. Ο Αμερικάνος έμεινε αφύλακτος από τους παίκτες του Ολυμπιακού και με ένα προσωπικό 5-0 μείωσε σε 13-15.

Ο Σπανούλης όμως είχε και πάλι τη λύση και με τρίποντο έκανε το 13-18. Ο Βιτάλι απάντησε αλλά οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχασαν τον έλεγχο, σκόραραν με τους Μπουρούση και Λούκας και με τον Μαυροκεφαλίδη να ευστοχεί στην εκπνοή έφτασαν ξανά στο +6 (18-24).

Το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε στον Ολυμπιακό. Κινητήριος μοχλός της ελληνικής ομάδας ήταν ο Λούκας, που με το γνωστό δυναμικό του στυλ έδωσε πνοή στην άμυνα, που οδήγησε στην επιθετική έκρηξη, παρά το γεγονός ότι ο κορυφαίος του πρώτου δεκαλέπτου Σπανούλης, έμεινε στον πάγκο. Έχοντας τους Χαλπερίν και Μπουρούση σε ρόλο σκόρερ, οι "ερυθρόλευκοι" άρχισαν να ξεφεύγουν και με τον Μαυροκεφαλίδη να σκοράρει πήραν ξανά προβάδισμα 11 πόντων (21-32).

Σχήμα με τρεις κοντούς χρησιμοποίησε ο Ίβκοβιτς και δεν του βγήκε σε κακό αφού οι Χαλπερίν, Τεόντοσιτς, Λούκας έκαναν καλή δουλειά και η διαφορά ανέβηκε στους 14 (25-39). Ένα μίνι ξέσπασμα των Ιταλών μείωσε το σκορ σε 33-41, αλλά ο Ολυμπιακός αξιοποίησε τη φροντ λάιν του (Νίλσεν-Νεστέροβιτς) και ανέβασε ξανά το προβάδισμά του στους 13 (40-53), κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος.

Ανίκητη ήταν η γραμμή των ψηλών του Ολυμπιακού στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, αφού Μπουρούσης και Μαυροκεφαλίδης οδήγησαν την ομάδα τους στη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (43-60). Κάποιες καλές άμυνες της Ρόμα και καλάθια των Σμιθ και Χέτβελτ μείωσαν το σκορ, αλλά ο Μπουρούσης συνέχισε απτόητος. Όταν ο Μπουρούσης αποσύρθηκε, ο Νεστέροβιτς ανέλαβε χρέη εκτελεστή και διατήρησε το +15 (51-66) για τον Ολυμπιακό, που με τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς διατήρησε έναν καλό ρυθμό και στις δύο άκρες του γηπέδου.

Στο πρόσωπο του Κέσελ βρήκε λύσεις στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός που συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Όλα πια για την Ρόμα είχαν τελειώσει και ο Ντούντα είδε την ομάδα του να ξεφεύγει με 19 (59-78 από τον Η ελληνική ομάδα διατήρησε την υψηλή διαφορά ως το τέλος και τελικά έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με σκορ 71-86.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 40-53, 55-68, 71-86

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:


Ρόμα (Μπονιτσόλι): Τζακέτι 2, Σμιθ 7 (1), Τονόλι, Ουάσινγκντον 9 (1), Βιτάλι 5 (1), Κροσαριόλ 17, Τραορέ 7, Ντατόμε 6, Τζέντοβιτς 5 (1), Ντάσιτς, Χέτβελτ 13 (1)

Ολυμπιακός (Χαλπερίν): Νεστέροβιτς 8, Σπανούλης, 14 (2), Μπουρούσης 16 (2), Κέσελ 6 (1), Μαυροκεφαλίδης 12, Νίλσεν 5, Παπανικολάου, Έρτσεγκ, Τεόντοσιτς 15 (2), Κατσίβελης, Χαλπερίν 7 (1), Λούκας 3

Το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του Ολυμπιακού
 από την αναμέτρηση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου