Τελευταία Νέα

26/11/10

Οι παγκόσμιοι αστέρες συναντούν τον Θρύλο

         

Στις 15 Δεκεμβρίου οι κορυφαίοι παίκτες του πλανήτη θα αντιμετωπίσουν στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την ομάδα επιλέκτων του Ολυμπιακού στον 8ο ετήσιο αγώνα κατά της φτώχειας.




Για ακόμη μια φορά ο Ολυμπιακός θα δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο. Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, στις 15 Δεκεμβρίου στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", οι φίλοι του Ζιντάν και του Ρονάλντο θα αντιμετωπίσουν τους all star του Ολυμπιακού στον 8ο ετήσιο αγώνα κατά της φτώχειας.


Ορισμένοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο αναμένεται να βρεθούν στο Φαληρικό γήπεδο για το μεγάλο παιχνίδι, το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών φίλων του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός, θα διαθέσει το μερίδιό του από τα έσοδα σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η "Αργώ", η Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της εκκλησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:
"Η ομάδα των "Φίλων του Ζιντάν και του Ρονάλντο" θα αντιμετωπίσει τα "Αστέρια του Ολυμπιακού" σε μια φιλική αναμέτρηση για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Ο "8ος Ετήσιος Αγώνας Κατά της Φτώχειας" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 15 Δεκεμβρίου 2010.

Γενεύη/Πειραιάς, 23 Νοεμβρίου 2010: Οι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών Ρονάλντο και Ζιντάν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο "Όγδοος Αγώνας Κατά της Φτώχειας" θα φιλοξενηθεί εφέτος στο Στάδιο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στις 15 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης την 21:15.

Όπως κάθε χρόνο, οι Πρέσβεις Καλής Θέλησης, θα κινητοποιήσουν τους φίλους τους σε όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν μια Ομάδα Επίλεκτων του Ολυμπιακού σε ένα φιλικό αγώνα που ευελπιστούν στην αφύπνιση του κόσμου, στη συγκέντρωση χρημάτων για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της φτώχειας αλλά και στην επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

"Ο στόχος που έχουμε θέσει διοργανώνοντας αυτόν τον Όγδοο Αγώνα Κατά της Φτώχειας είναι να βοηθήσουμε τους λαούς και τις κυβερνήσεις του Πακιστάν και της Αϊτής να ορθοποδήσουν μετά από τις ολέθριες φυσικές καταστροφές που υπέστησαν το 2010", είπε η ‘Ελεν Κλαρκ, Διοικητικό Στέλεχος των Ηνωμένων Εθνών.

"Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό και τους Πρέσβεις Καλής Θελήσεως Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα Ηνωμένα Έθνη ούτως ώστε να αφυπνίσουμε τον κόσμο και να συγκεντρώσουμε χρήματα για αυτούς που συχνά λησμονούνται πολύ σύντομα".

"Έχοντας πέντε ακόμη χρόνια για να επιτευχθούν οι οχτώ στόχοι που έχουμε θέσει", είπε ο Ζιντάν, "Ελπίζω ότι αυτός ο 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας θα βοηθήσει στην κατανόηση της ανάγκης που υπάρχει να ενωθούμε όλοι άμεσα στην παγκόσμια προσπάθεια καταπολέμησης της φτώχειας".

Ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να ενώνει τους ανθρώπους όλου του κόσμου ξεπερνώντας προκαταλήψεις και σύνορα. "Επωφελούμενοι από τη μαγική δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο, στη μάχη κατά της φτώχειας αλλά και της κινητοποίησης των λαών για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας".

Τα μισά έσοδα του "Αγώνα κατά της Φτώχειας" θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΟΗΕ για την ενίσχυση των σεισμοπαθών της Αϊτής και των πλημμυροπαθών του Πακιστάν.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός, θα διαθέσει το μερίδιό του σε κοινωφελή ιδρύματα του Πειραιά, όπως η "Αργώ", η Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, μέσω της εκκλησίας. Και τα δύο αυτά προγράμματα σκοπό έχουν την περίθαλψη των κοινωνικά αδυνάτων, φτωχών, απόρων και ασθενών.

Ο "7ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας" που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο του 2010 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, όπου η ομάδα του Ζιντάν και του Ρονάλντο ήρθαν αντιμέτωποι με την Μπενφίκα, προσέλκυσε πάνω από 55.000 θεατές, και συγκέντρωσε περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ, ποσόν που διατέθηκε στους κατοίκους της Αιτή.

Τα έσοδα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για το Πρόγραμμα Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο έδωσε δουλειά σε εκατό χιλιάδες ανθρώπους που καθάρισαν τους δρόμους και άνοιξαν την πρόσβαση σε δύσβατες γειτονιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου