Τελευταία Νέα

17/12/10

Τα ζευγάρια της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ!

                  


Ζευγάρια με... παρελθόν ανέδειξε η κλήρωση για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Ίντερ και Μπάγερν διασταυρώνουν ξανά τα ξίφη τους μετά τον περυσινό τελικό, ενώ η Μπαρτσελόνα τίθεται αντιμέτωπη με την Άρσεναλ όπως είχε συμβεί και τη σεζόν 2005-06.


Πρόωρους τελικούς ανέδειξε η κλήρωση για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας.



Η Ίντερ λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη νίκη της επί της Μπάγερν Μονάχου (2-0) τίθεται εκ νέου αντιμέτωπη με τους Βαυαρούς στον δρόμο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ με τους "κανονιέρηδους" να επιθυμούν ρεβάνς για την ήττα τους (2-1) στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης τη σεζόν 2005/06. 

Από εκεί και πέρα η Ρεάλ Μαδρίτης του Ζοζέ Μουρίνιο καλείται να πάει ένα βήμα παραπέρα αντιμετωπίζοντας τη Λιόν. Είναι χαρακτηριστικό πως και την περυσινή σεζόν η "βασίλισσα" αναμετρήθηκε με τους Γάλλους στην ίδια ακριβώς φάση. Μάλιστα οι Γάλλοι έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης.           

Μίλαν και Τότεναμ κοντράρονται για πρώτη φορά μετά το 1972. Τότε είχαν αναμετρηθεί στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Τα "σπιρούνια" είχαν επιβληθεί 2-1 στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" ενώ απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο Μιλάνο.

Τα ζευγάρια της φάσης των "16"

Ρόμα - Σαχτάρ

Μίλαν - Τότεναμ

Βαλένθια - Σάλκε

Ίντερ - Μπάγερν

Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα

Μαρσέιγ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κοπεγχάγη - Τσέλσι



Οι πρώτες αναμετρήσεις για την φάση των "16" του Champions League θα διεξαχθούν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 22 και 23 του ίδιου μήνα.

Δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες ομάδες που βρίσκονταν  στον όμιλο ή προέρχονται από την ίδια χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έντονη χιονόπτωση στη Γενεύη είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει το αεροδρόμιο και ως εκ τούτου απουσίασαν από την κλήρωση πολλοί εκπρόσωποι ομάδων. Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε και ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ο οποίος ήταν επίτιμος καλεσμένος της UEFA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου