Τελευταία Νέα

17/12/10

Κούπερ: "Για τον κόσμο μας"


Ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ χαρακτήρισε την πρόκριση στους "32" του Europa League ως μια καλή στιγμή για την ομάδα που έχει κάνει υπερπροσπάθεια και τον κόσμο.
Ο προπονητής του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ χαρακτήρισε την πρόκριση στους "32" του Europa League ως μια καλή στιγμή για την ομάδα που έχει κάνει υπερπροσπάθεια και τον κόσμο.


Αναλυτικα οι δηλώσεις του κ.Κούπερ:
Συνέβη. Πραγματικά στην διοργάνωση έχουμε κάνει υπερπροσπάθεια και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί προχωράμε μπροστά. Περάσαμε από έναν όμιλο που σίγουρα στα χαρτιά δεν ήμασταν το φαβορί. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει τέτοιο μεγαλείο που επιτρέπει τέτοια γεγονότα. Αυτοί που είναι κοντά σε μία ποδοσφαιρική ομάδα γνωρίζουνε την ευθύνη που τους βαραίνουνε. Υπήρχε μεγάλη αγωνία και υπευθυνότητα αλλά και αισιοδοξία. Δεν θέλω να κάνω τον διπλωμάτη, αλλά βλέποντας την αισιοδοξία του κόσμου είχε την ίδια και η ομάδα μου. Είχα πει ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία αν και χρειάζονται και άλλα μικρά πράγματα για να συμβεί ότι έχει συμβεί. Κάναμε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο. Η νευρικότητα στο δεύτερο ημίχρονο μας κράτησε.
Ήταν η αγωνία να κρατήσεις ένα αποτέλεσμα που έχεις στα χέρια σου. Υπάρχουνε κάποιες στιγμές που υποφέραμε αρκετά από την δυνατότητα που έχει η ομάδα της Ρόζενμποργκ να επιτίθεται στον αέρα. Καμιά φορά παίζουνε πολύ μεγάλο ρόλο κάποιοι ανθρώπινοι παράγοντες που βγάζει ο ποδοσφαιριστής που δεν πιστεύει ότι έχει μέσα του. Αυτός είναι ο ανθρώπινος παράγοντας που μας επιτρέπει να συνεχίζουμε στο Europa League. Αν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις τίποτα δεν μπορείς να το προδικάσεις σε αυτήν την ζωή. Μία πολύ καλή στιγμή για όλους μας. Και τώρα λοιπόν έχουμε κάποιες ώρες να διασκεδάσουμε και να συγκεντρωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα ώστε να συνεχίσουμε και να φθάσουμε εκεί που όλοι θέλουμε. Είναι ένα ιδιαίτερο βράδυ για μας. Δύσκολα να κλείσουμε μάτι και να κατανοήσουμε τις έχουμε καταφέρει. Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο και για μένα τι έχουμε καταφέρει. Δεν ξέρω αν είναι κάτι το ιστορικό αλλά κάτι το σημαντικό για την υπερπροσπάθειά μας και τον κόσμο μας. Επομένως μία πολύ καλή στιγμή για όλους μας".

Για την πρόκριση του Άρη από έναν όμιλο επιπέδου Champions League και τον αποκλεισμό της κατόχου Ατλέτικο Μαδρίτης. Για το αν γίνονται πλέον όνειρα από πλευράς του για την συνέχεια τόνισε: "Είναι πάρα πολύ προσωπική μου άποψη. Δεν πρέπει να κοιτάς μακριά αλλά βήμα βήμα και να κοιτάς μόνο τον επόμενο αντίπαλο. Για αυτό και στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα πρέπει να κοιτάμε ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος. Το ποδόσφαιρο δεν σου προδικάζει το παιχνίδι αλλά θα πρέπει να δουλεύεις για να κερδίζεις πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως σε μία τέτοια φάση με τα νοκ άουτ παιχνίδια θα πρέπει κάθε βήμα να είναι σταθερό και να κάνεις το κάθε βήμα με σιγουριά.

Το Σάββατο όμως όλα θα πρέπει να τα ξεχάσουμε για το τι θα πρέπει να κάνουμε στο πρωτάθλημα. Τα αποθέματα εξάλλου είναι πολύ λίγα αφού έχουμε ξοδέψει πολύ ενέργεια. Σωματικά και για στρες. Χρειάζεσαι κάποιες ώρες. Θα πρέπει να διαχειριστούμε σωστά ότι έχουμε κάνει. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αφού ότι συμβαίνει τώρα δεν συμβαίνει κάθε χρόνο. Μακάρι να είναι η έναρξη για κάθε χρόνο με ότι καταφέραμε σήμερα όμως να μην είναι καθόλου εύκολο. Έχουμε ωστόσο το ρόστερ για οποιαδήποτε έλλειψη".

Για το αν έχει κάνει κάποια συζήτηση με την διοίκηση της ΠΑΕ για τα μεταγραφικά τόνισε: "Είχαμε μία συζήτηση με τα πράγματα να ήταν επιφανειακά. Θα δούμε στις επόμενες μέρες αν θα έχουμε κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα πριν αναχωρήσουμε για τις γιορτές θα πρέπει να αφήσουμε κάποια πράγματα για να μπούνε στην σειρά τους".

Για το αν θα είναι και αυτός παρών στην έναρξη των πετυχημένων ευρωπαϊκών πορειών του Άρη είπε: "Πολύ πιθανόν γιατί όχι".

Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής της Ρόζενμποργκ, Νιλς Άρνε Έγκεν υποστήριξε "σε κάθε τέλος ημιχρόνου δεχθήκαμε από ένα γκολ με το δεύτερο γκολ να ήταν πολύ όμορφο και αξίζουνε συγχαρητήρια στον Φατί. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την ήττα μας αλλά από τον τρόπο που παίξαμε αν και δεν σκοράραμε. Η πρόκριση του Άρη ωστόσο είναι απόλυτα δίκαιη και με έκανε εντύπωση ότι μία ομάδα όπως η Θεσσαλονίκη έχει δύο πόλεις στην επόμενη φάση. Όσο για μας θα έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί στο παιχνίδι μας στην Γερμανία με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν ενώ στην Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου