Τελευταία Νέα

30/1/11

Άρης-ΠΑΟΚ 0-0

  

Το μεγάλο ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν έβγαλε νικητή, με Άρη και ΠΑΟΚ να μένουν στο 0-0 σε ένα ματς που προσέφερε ελάχιστες συγκινήσεις στο κοινό. Ντεμπούτο Καστίγιο για τους "κίτρινους" και αντίο από Χαβίτο.



Οι "κίτρινοι" έψαξαν περισσότερο το γκολ όμως παρά την εδαφική υπεροχή σε μεγάλα σημεία του αγώνα υστερούσαν χαρακτηριστικά στην τελική προσπάθεια (δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτουν τη χειρότερη επίθεση με 11 γκολ σε 20 ματς), ενώ στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε -σχεδόν αποκλειστικά- να μη δεχτεί γκολ και απείλησε ελάχιστα με τις αντεπιθέσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν είναι καθόλου παράξενο που το ματς  προσέφερε ελάχιστο θεάμα, με τα κύρια συστατικά του ντέρμπι να είναι τα αμέτρητα λάθη, τα πολλά φάουλ αλλά και η έλλειψη ρυθμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή ήταν η τρίτη "λευκή" ισοπαλία σε ντέρμπι με γηπεδούχο τον Άρη την τελευταία πενταετία για το πρωτάθλημα, ενώ είναι και το αποτέλεσμα που έχει κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α' Εθνική (20 ισοπαλίες σε 50 αγώνες).

Να σημειωθεί ότι ο Νέρι Καστίγιο πέρασε ως αλλαγή στο 63' αντί του Τσέζαρεκ πραγματοποιώντας έτσι την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα ύστερα από 3,5 χρόνια στην... ξενιτιά, ενώ ο Φρανθίσκο Χαβίτο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα του Άρη αφού συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Κόκε, Τσέζαρεκ (63' Καστίγιο), Πορτίγια (79' Μενδρινός), Χαβίτο.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Φιλομένο), Ίβιτς (69' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς (78' Αθανασιάδης).

Γήπεδο: "Κλεάνθης Βικελίδης".

Διαιτητής: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας).

Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Αλεξέας (Μεσσηνίας).

Γκολ: -

Κίτρινες κάρτες: Μίτσελ (5') / Τσιρίλο (37'), Χαλκιάς (37'), Τσουκαλάς (90+3').

Κόκκινες κάρτες: -

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος παρέταξε τον Άρη με σύστημα 4-4-2. Ο Σηφάκης ανέλαβε να υπερασπιστεί την εστία των "κιτρίνων", οι Βανγκέλι και Μίσελ τοποθετήθηκαν στο δεξί και στο αριστερό άκρο της άμυνας αντίστοιχα, ενώ οι Λαζαρίδης και Ρονάλντο Γκιάρο συνέθεσαν το δίδυμο στην καρδιά της οπισθοφυλακής.

Οι Τόχα και Φατί ήταν τα δύο ανασταλτικά χαφ, ο Χαβίτο κάλυψε την δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Πορτίγια την αριστερή, ενώ στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Τσέζαρεκ έχοντας λίγο πιο πίσω του τον Κόκε.

Στον αντίποδα, ο Μάκης Χάβος χρησιμοποίησε το αγαπημένο του σύστημα 4-5-1. Ο Χαλκιάς έκατσε κάτω από την εστία, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται (από δεξιά προς τα αριστερά) από τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο.

Ο Πάμπλο Γκαρσία πήρε θέση στον άξονα έχοντας δίπλα του τον Τσουκαλά, ο Σαλπιγγίδης κάλυψε το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Βιεϊρίνια το αριστερό, ενώ ο Ίβιτς ανέλαβε να παίξει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κέντρου και της επίθεσης, με τον Μουσλίμοβιτς μοναδικό προωθημένο.

Το ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν ξεκίνησε δυνατά, με το πρώτο δεκάλεπτο να έχει εξαιρετικά αργό ρυθμό ελέω των αρκετών λαθών από τις δύο ομάδες.

Ο Άρης απέκτησε μία ελαφρά πρωτοβουλία εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι ο συμπολίτης ΠΑΟΚ έδειχνε να ενδιαφέρεται περισσότερο να κλείνει διαδρόμους και να θωρακίζει τα καρέ του, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται πάντως από μακρινό σουτ στο 13'.

Ο Φατί βρήκε ελεύθερο πεδίο και δοκίμασε ένα φοβερό σε δύναμη σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.

Έξι λεπτά αργότερα, οι "κίτρινοι" δημιούργησαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς: ο Τόχα έγινε κάτοχος της μπάλας από σέντρα του Χαβίτο αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ στο ύψος της μικρής περιοχής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Χαλκιά να πέσει στα πόδια του και να διώξει.

Σε 23 λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες είχαν προλάβει ήδη να υποπέσουν συνολικά σε 31 λάθη (16-15), δείγμα του κάκιστου θεάματος που προσέφεραν μέχρι εκείνη τη στιγμή, με τον ΠΑΟΚ να έχει το πρώτο του σουτ προς την αντίπαλη εστία στο 31ο λεπτό...

Ο πλέον επικίνδυνος παίκτης του "Δικεφάλου", Αντελίνο Βιεϊρίνια, έκανε το σουτ με το δεξί από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έχοντας μπροστά του αρκετά σώματα, με τον Σηφάκη να μπλοκάρει χωρίς μεγάλη δυσκολία στη δεξιά γωνία του.

Στο 34ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν την δεύτερη ευκαιρία τους στο πρώτο μέρος: σέντρα του Μίσελ από τα αριστερά, κεφαλιά-πάσα του Χαβίτο για τον Κόκε μέσα στην περιοχή και σουτ στην κίνηση του τελευταίου, με τον Κοντρέρας να βάζει σωτήρια την κόντρα και να απομακρύνει σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ανοίχτηκε περισσότερο μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο έκλεισε τους γηπεδούχους στα καρέ τους και έχασε την μοναδική ευκαιρία του στο 45λεπτο. Αυτή ήρθε από μακρινή εκτέλεση φάουλ, με τον σπεσιαλίστα Πάμπλο Γκαρσία να επιχειρεί να αιφνιδιάσει με απευθείας χτύπημα και τον Σηφάκη να παραχωρεί κόρνερ με δυσκολία.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ανέβηκε ένα... κλικ ο ρυθμός (απελπιστικά αργός στα πρώτα 45 λεπτά), με τον Άρη να μπαίνει πιο αποφασιστικός και να δημιουργεί μερικές ευκαιρίες για γκολ.

Αρχικά ο Χαβίτο είδε το σουτ του στο 49' μέσα από την περιοχή να φεύγει κόρνερ ύστερα απο παρέμβαση του... κεφαλιού του Τσιρίλο, ενώ τα σουτ των Φατί (54') και Βανγκέλι (58') που έγιναν με καλές προϋποθέσεις μέσα από τη μεγάλη περιοχή έφυγαν άουτ.

Στο "γεμάτο" από φάσεις και κατοχή δεκαπεντάλεπτο του Άρη, ο ΠΑΟΚ "απάντησε" με δύο συνεχόμενα κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία (62') που έφεραν πανικό στην άμυνα των "κιτρίνων".

Στο πρώτο, ο Βιεϊρίνια δεν βρήκε στόχο από πλάγια θέση δεξιά ενώ στο δεύτερο ο Ουρουγουανός πήγε να βάλει το γκολ της αγωνιστικής, όμως ο Σηφάκης κατάφερε να αποκρούσει με υπερένταση.

Στο 63ο λεπτό μπήκε στο ματς από πλευράς Άρη ο Νέρι Καστίγιο (αντί του Τσέζαρεκ), κάνοντας έτσι την πρώτη εμφάνισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 3,5 χρόνια απουσίας, με την εικόνα όμως του ντέρμπι να μην αλλάζει...

Οι παίκτες του Μιχαλήτσου είχαν μεν την εδαφική υπεροχή και τη μπάλα στα πόδια τους πολύ περισσότερο διάστημα, αλλά έλειπε η ουσία στην επιθετική ανάπτυξή τους, με τον "Δικέφαλο" να κρατάει το μηδέν χωρίς κάποια τρομερή δυσκολία.

Έτσι, μετά από σχεδόν 20 λεπτά όπου οι δύο περιοχές έμοιαζαν με... άβατο για κάποια από τις δύο ομάδες και τα λάθη (αλλά και τα φάουλ) είχαν την τιμητική τους, ήρθε στο 83' μία καλή ευκαιρία για να "ξυπνήσει" το κοινό του "Κλεάνθης Βικελίδης".

Δράστης ήταν ο Χαβίτο που έκανε το χαμηλό διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, με τον Χαλκιά να πέφτει και να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία του.

Στο 90' ο Νέρι Καστίγιο είχε την ευκαιρία να γίνει ήρωας για τους "κιτρίνους", όμως το φαλτσαριστό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Χαλκιά.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ντέρμπι, το οποίο πάντως απογοήτευσε το ποδοσφαιρικό κοινό με το φτωχό θέαμα του και αναμένεται να ξεχαστει πολύ σύντομα από τους φίλους τόσο του Άρη όσο και του ΠΑΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου