Τελευταία Νέα

29/1/11

Παίρνει Νταβίδ Ματέος η ΑΕΚ!

    


Μετά τον Μίτσελ και τον Μπάχα, η ΑΕΚ καλύπτει ακόμα μία "τρύπα" στο ρόστερ της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του Νταβίδ Ματέος, της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 24χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός είναι από τ' αγαπημένα παιδιά του Μουρίνιο, αλλά όπως ο ίδιος ο Πορτογάλος λέει: "Είναι πολύ κρίμα που δεν έχουμε χώρο για να παίξει αυτό το παιδί".



Η ανάγκη απόκτησης κεντρικού αμυντικού ήταν από τα πλέον καυτά ζητήματα της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου για την ΑΕΚ. Μία από τις πολλές τρύπες στο ρόστερ ήταν και αυτή στην προαναφερθείσα θέση, με τους τραυματισμούς των τελευταίων ημερών να δείχνουν το πρόβλημα σε όλο του το εύρος.

Ο Χιμένεθ ήθελε και έψαχνε κάτι καλύτερο από κάποιον ελεύθερο που δεν κατάφερε να πείσει κανέναν στη Βραζιλία και ο Ισπανός έψαξε στα λημέρια του για να βρει τον Νταβίδ Ματέος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο 24χρονος (22/4/1987) κεντρικός αμυντικός είναι... παιδί της "Βασίλισσας", με τον Ζοζέ Μουρίνιο να είναι αυτός που του έδωσε την ευκαιρία για ντεμπούτο. Ο Πορτογάλος πιστεύει πολύ στον Ματέος αλλά στην Ρεάλ Μαδρίτης που γίνεται μάχη ακόμα και για να μπει κάποιος στην αποστολή, ο Ματέος δεν έβρισκε... χώρο.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή για τον "άγνωστο" ανάμεσα στους "γκαλακτικος". Ο Ματέος εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ σε ηλικία 12 ετών, τη σεζόν 1999-2000. Τα επόμενα οκτώ χρόνια ανέβηκε όλες τις βαθμίδες των τμημάτων υποδομής με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα ενός έτους (2001-02), όπου αγωνίστηκε δανεικός στην DAV Santa Ana, ομάδα του τοπικού πρωταθλήματος της Μαδρίτης.

Το καλοκαίρι του 2007 προβιβάστηκε στην δεύτερη ομάδα των "μερένγκες", Real Madrid Castilla, και τον Ιανουάριο του 2010 έκανε το μεγάλο βήμα. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, τότε προπονητής της "Βασίλισσας", κάλεσε τον νεαρό αμυντικό στην πρώτη ομάδα αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο για την αποστολή της Ρεάλ, που εκείνη την περίοδο δεν πέρναγε τις καλύτερες της στιγμές.

Μαζί με τον Κακά στον πάγκο του "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" από τον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στη Σεβίγια και τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη Τετάρτη (26-1-2011)


Με τον ερχομό του Μουρίνιο ο Ματέος είδε πως ίσως να του παρουσιαζόταν μία δεύτερη ευκαιρία και μάλιστα πολύ καλύτερη από την πρώτη. Ο "Εκλεκτός" έδειξε από την αρχή την ικανοποίησή του για τον... μικρό, δηλώνοντας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας: "Είναι κρίμα που ο Ματέος δεν μπορεί να είναι μαζί μας. Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης. Αμύνεται καλά και ξέρει πώς να δημιουργεί το παιχνίδι από πίσω. Η Μαδρίτη το χρειάζεται αυτό. Θα τον ήθελα στην πρώτη ομάδα με τα προβλήματα που έχουμε αλλά αυτό είναι δύσκολο και είναι κρίμα".

Να σημειώσουμε πως ο Μουρίνιο αναφερόταν στους τραυματισμούς των κεντρικών του αμυντικών αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα μπορούσε να αφήσει εκτός ομάδας παίκτες εκατομμυρίων. Μετά τις δηλώσεις του Πορτογάλου, ο Ματέος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και κλήθηκε στην αποστολή στο πρώτο  μάλιστα παιχνίδι της χρονιάς.

Με τις αποχωρήσεις των Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ και Ντρέντε σε Τότεναμ και Έρκουλες αντίστοιχα, ο Ματέος βρήκε χώρο στην πρώτη ομάδα και πήρε τη φανέλα με το Νο 15. Στις 23 Νοεμβρίου έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στην Ολλανδία κόντρα στον Άγιαξ για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 24χρονος αμυντικός έπαιξε για 10 λεπτά στη νίκη της "Βασίλισσας" με 4-0 και μετά το ματς δήλωσε: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα".

Ο Μουρίνιο "πιστεύει" στον Ματέος και το έδειξε ξανά όταν τον ξεκίνησε βασικό στο Κύπελλο Ισπανίας. Ο μικρός έδειξε καλά στοιχεία αλλά και πάλι δεν υπήρχε χώρος γιατί πλέον έψαχνε παιχνίδια κι όχι απλώς τη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα.

Ο Νταβίδ Ματέος (δεξιά) μαζί με τους Τσάμπι Αλόνσο και Κριστιάνο Ρονάλντο σε προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης.


Η ΑΕΚ φαίνεται να επωφελείται της κατάστασης και προφανώς των γνώσεων και γνωριμιών του Χιμένεθ, προσθέτοντας στο ρόστερ έναν καλό αμυντικό, ακόμα κι αν αυτός έρθει ως δανεικός.

Οι τρεις χρονιές του Νταβίδ Ματέος στην Real Madrid Castilla ήταν όλες "γεμάτες". Τη σεζόν 2007-08 έπαιξε σε 34 παιχνίδια (1 γκολ), το 2008-09 σε 30 και το 2009-10 σε 33 (1 γκολ). Συνολικά δηλαδή έχει 99 συμμετοχές, 97 στη δεύτερη ομάδα και 2 στην πρώτη με το ένα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον του Άγιαξ και το ένα στο ισπανικό Κύπελλο εναντίον της Λεβάντε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου