Τελευταία Νέα

28/1/11

Απέχουμε πολύ από Ολυμπιακό και ΠΑΟ


Ο προπονητής της ΑΕΚ συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και οι αλήθειες που εκστόμισε είναι πικρές. Αλλά είναι αλήθειες.
Διαβάστε τι τόνισε ο Μανόλο Χιμένεθ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ένωση, το φτωχό μπάτζετ και τις δυσκολίες για καλές μεταγραφές.
Επίσης, ποια είναι η άποψή του για τους νεοαποκτηθέντες Μίτσελ και Μπαχά.

Για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ:
"Η ΑΕΚ έχει πολλή δόξα και μεγάλη ιστορία αλλά αυτή τη στιγμή από τη Φεράρι λείπει η μηχανή και χωρίς μηχανή δεν μπορεί να τρέξει. Γιατί σαν προϋπολογισμός, σαν μπάτζετ αυτό που διαθέτει είναι εξαιρετικά χαμηλό. Πρέπει να βελτιωθούμε, πρέπει να μεγαλώσουμε το ρόστερ, οι παίκτες αυτή τη στιγμή παίζουν με την πίεση ότι φοράνε, ότι κουβαλάνε τη μεγάλη φανέλα της ΑΕΚ. Είναι μια φράση που έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ πολλές φορές, είμαστε αυτοί που είμαστε. Και είναι τώρα μήνες που επαναλαμβάνουμε αυτές τις λέξεις".
 
Για τη δουλειά που γίνεται και τη σύγκριση με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:"Δεν θα κρίνω αυτή τη δουλειά που κάνουμε γιατί πρέπει να βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι να αντιπροσωπεύουμε την ομάδα, το είχα πει και τον Δεκέμβριο ότι η ομάδα δεν ήταν προγραμματισμένη, δεν ήταν σχεδιασμένη για να τα βγάλει πέρας σε τρεις διαφορετικές διοργανώσει. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι πού μπορούμε να φτάσουμε και πού θέλουμε να φτάσουμε.
 
Μείναμε εκτός Europa League με δύο αντιπάλους πολύ ανώτερους από εμάς στον όμιλο, την Ζενίτ και την Αντερλεχτ, διεκδικήσαμε την πρόκριση μέχρι το τελευταίο παιχνίδι, είμαστε από την ημέρα που έχουμε έρθει μέσα στην τροχιά των πλέι οφ. Είναι σκληρή η κουβέντα που θα πω και ίσως πονέσει, αλλά δεν είμαστε στο επίπεδο του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού".
 
Για την αισιόδοξη πλευρά της υπόθεσης ΑΕΚ:
"Θα δουλέψουμε πολύ σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια για να κλείσουμε μια καλή χρονιά. Μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, μπορούμε όμως να κάνουμε μεγάλη ομάδα και με σκληρή δουλειά. Αν όμως στηρίζεσαι μόνο στη δουλειά, τότε θέλεις και χρόνο. Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι. Η ΑΕΚ έχει έναν προπονητή αισιόδοξο.
 
Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά και με πολλή δυσκολία. Βεβαίως, είμαστε ένα βήμα πριν τα ημιτελικά του κυπέλλου και μας λείπουν κάποια βήματα για να μπούμε και να παίξουμε στα πλέι οφ και πρέπει να δουλέψουμε. Είναι ακόμα όλα ανοιχτά, το μπάτζετ είναι πρόβλημα, η ΑΕΚ ιστορικά είναι μέσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι τόσο ψηλά. Θα δώσουμε όμως τα πάντα για να ξαναβρεθούμε εκεί.
 
Αν δεν το καταφέρουμε, αυτό τουλάχιστον να μπορούμε να βγούμε έξω με το κεφάλι ψηλά. Αν δεν καταφέρουμε ή δεν αξίζουμε να βγούμε τρίτοι και να μπούμε στα πλέι οφ, ή αν δεν πάρουμε το κύπελλο, τουλάχιστον να λέμε ότι προσπαθήσαμε".
 
Για τους νεοαποκτηθέντες Μίτσελ και Μπαχά:"Θέλω να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις όπως θα σας τις πω. Δεν θα μπορέσω να τις διαβάσω, αλλά οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσω είναι λέξεις από καρδιάς και δεν θα έχω πρόβλημα να ξεκαθαρίσω ό,τι δεν είναι κατανοητό. Αλλά γράψτε αυτά που λέω. Ο Μίτσελ που γνωρίζω εγώ είναι ο Μίτσελ της Μπέρμιγχαμ. Ενας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής. Αν  ήταν βασικός στην Μπέρμιγχαμ σίγουρα δεν θα ερχόταν στην ΑΕΚ. Γνωρίζω τον Μπαχά της περυσινής χρονιάς στη Μάλαγα.
 
Αν έπαιζε στη Μάλαγα, επίσης δεν θα ερχόταν εδώ. Είναι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές που τους γνωρίζω. Ήρθαν στην ΑΕΚ επειδή θέλουν να κερδίσουν το χαμένο έδαφος. Να ξαναβρεθούν σε υψηλό επίπεδο. Θα δουλέψω κι εγώ και με τους δύο για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν όσο πιο πολύ γίνεται. Αλλά να ξέρετε ότι με ελάχιστα λεφτά πολύ δύσκολα θα μπορέσουμε να πάρουμε τους παίκτες που θέλουμε. Οι δυο τους είναι πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές στο ισπανικό πρωτάθλημα. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν  υπάρχει χρόνος, δεν υπάρχει μπροστά μας Ιούνιος και Ιούλιος να προετοιμαστούμε. Τα  υπόλοιπα παιχνίδια θα παλέψουμε για να κλείσουμε μια καλή χρονιά".
 
Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές: 
"Θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει η πιθανότητα να μην γίνουν άλλες μεταγραφές. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές υψηλού κόστους θα πάρουμε τον Λεωνίδα και τους 300 που έδειξαν πως αν και λίγοι μπορούσαν να κερδίσουν τους πολλούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου