Τελευταία Νέα

30/1/11

Ευνοϊκή κλήρωση για την εθνική Mπάσκετ ! (Ευρωμπάσκετ 2011)

  Η πεντάδα της Εθνικής μπαίνει ξανά στο παρκέ μετά από τάιμ άουτ


Τυχερή στάθηκε η εθνική μας ομάδα, η οποία στην κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2011 που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας τέθηκε επικεφαλής του Γ' ομίλου.


Βαλκανική υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Γ΄όμιλος του Ευρωμπάσκετ 2011 με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ρόλο του απόλυτου φαβορί.

Η κληρωτίδα φάνηκε τυχερή για την εθνική μας, καθώς έφερε στον δρόμο μας ομάδες από τα πέριξ της γειτονιάς μας... Άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν διαφορετικά οι Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία και η πρώτη της προκριματικής φάσης (μία εκ των Ουγγαρία, Φιλανδία, Πορτογαλία).



Σε μία κλήρωση που θύμισε κάτι από... Γιουροβίζιον λίγο πριν την έναρξη της με τραγούδια από όλες τις χώρες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κάθε λόγο να είναι ευχαριστημένο. Εκτός από τους αντιπάλους στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να τρομάξουν μία σοβαρή παρουσία της εθνικής μας, η συνέχεια αποδεικνύεται άκρως θετική.

Η διασταύρωση των ομίλων μας φέρνει στον δρόμο μας τους τρεις πρώτους από τον Δ΄όμιλο. Τι σημαίνει αυτό; Τρεις εκ των Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία και Ουκρανία, την στιγμή που στους Α' και Β' όμιλο συνωστίστηκαν οι Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, η 2η των προκριματικών (Α΄όμιλος), Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία και Λετονία (Β΄όμιλος).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ θα δώσει πέντε ματς στην πόλη Αλίτους (68.000 κατοίκων), όπου θα γίνουν τα παιχνίδια του ομίλου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμα τρία στην δεύτερη φάση και πριν τα προημιτελικά στα παιχνίδια που θα λάβουν χώρα στο Βίλνιους. Από τα νοκ άουτ, δηλαδή τα προημιτελικά όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Κάουνας.

Όπως προαναφέραμε η εθνική μας θα δώσει τα παιχνίδια της στον τρίτο όμιλο στην πόλη Αλίτους. Οι ομάδες του πρώτου ομίλου στο Πανεβέζις, του δευτέρου στο Σιαουλιάι, ενώ εκείνες από τον τέταρτο στο Κλαπέιτα.

Αναλυτικά οι όμιλοι που σχηματίστηκαν μετά το τέλος της κλήρωσης:

Α όμιλος: Ισπανία, Τουρκία, Λιθουανία, Μ.Βρετανία, Πολωνία, 2η προκριματικών.
Β όμιλος: Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία.
Γ όμιλος: Ελλάδα, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Βοσνία, 1η προκριματικών.
Δ όμιλος: Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία, Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου