Τελευταία Νέα

23/2/11

Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1


Λιόν και Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Ζερλάν" με τα τέρματα των Μπενζεμά και Γκομίς, έτσι η "βασίλισσα" απέκτησε μικρό προβάδισμα εν όψει της ρεβάν.

Ο Καρίμ Μπενζεμά σκόραρε στο 65' κόντρα στην παλιά του ομάδα, έχοντας περάσει στο ματς λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα αντί του Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ.

Οι "λιονέ" κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 83' με τον Μπαφετιμπί Γκομίς και θα πάνε στην Μαδρίτη με περισσότερες ελπίδες, αλλά χωρίς τον Μισέλ Μπάστος, αφού ο Βραζιλιάνος συμπλήρωσε κάρτες.

Λιόν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-1

Σκόρερς: 83' Γκομίς / 65' Μπενζεμά
Γήπεδο: "Ζερλάν", Λιόν
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή ματς άργησε, καθώς ήρθε στο 34' για την Λιόν, η οποία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ από λάθος του Ίκερ Κασίγιας.

Ο Γκομίς πήρε την μπάλα πίσω από κέντρο και τροφοδότησε τον Μπάστος αριστερά, με τον Βραζιλιάνο να βγάζει ταχύτατα την ομάδα του στην αντεπίθεση και να κάνει την σέντρα. Ο Κασίγιας έκανε την έξοδο, αλλά έχασε την μπάλα, όμως πεσμένος εν συνεχεία απέκρουσε με τον αγκώνα το πλασέ του Γκομίς ο οποίος φάνταζε πολύ κοντά στο γκολ.

Νωρίτερα ο Ουγκό Λορίς είχε αποκρούσει στην δεξιά του γωνία εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ ο Κρις στα πρώτα λεπτά είχε ένα γυριστό σουτ που δεν ανησύχησε τον Κασίγιας.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η "βασίλισσα" ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο πολύ δυναμικά, έχοντας δύο δοκάρια μέσα σε δύο λεπτά, από στημένες φάσεις.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε στο 49' απευθείας φάουλ από πλάγια αριστερά της περιοχής και η μπάλα χτύπησε στο απέναντι δοκάρι (αριστερό) του Λορίς.

Στην επόμενη φάση ο Μεσούτ Εζίλ στο 50' εκτέλεσε κόρνερ, ο Σέρχιο Ράμος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Σε νέο φάουλ από τον Ρονάλντο από πλάγια η μπάλα χτύπησε στον αγώνα του Τουλαλάν, ο Γάλλος ήταν στο τείχος και απλά προστάτευσε το πρόσωπό του, αλλά βέβαια οι Ισπανοί ζήτησαν πέναλτι, χωρίς να έχουν δίκαιο.

Μόνο ο Μπενζεμά

Μετά από 65 λεπτά ανυπαρξίας του Αντεμπαγιόρ ο Μουρίνιο τον αντικατέστησε με τον Μπενζεμά και ο Γάλλος στράικερ στα πρώτα δευτερόλεπτά του στον αγωνιστικό χώρο άνοιξε το σκορ.

Ο Καρίμ Μπενζεμά από αριστερά έκλεψε την μπάλα από τον Γκουρκούφ, ο Μεσούτ Εζίλ την πήρε, τροφοδότησε τον Ρονάλντο και αυτός έκανε την ασίστ στον Μπενζεμά ο οποίος είχε κινηθεί στην περιοχή, όπου ψύχραιμος πλάσαρε την κατάλληλη στιγμή και έκανε το 0-1.

Ο διεθνής άσος δεν πανηγύρισε φυσικά το γκολ κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε, ενώ αυτό ήταν το 5ο του τέρμα στην διοργάνωση.

Απάντηση του Γκομίς

Η Λιόν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον αντικαταστάτη του Μπενζεμά όταν αυτός έφυγε για την Ρεάλ, τον Μπαφετιμπί Γκομίς.

Ο Γιοάν Γκουρκούφ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και έφερε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Κρις νίκησε τον Σέρχιο Ράμος στον αέρα και έκανε την κεφαλιά πάσα στον Γκομίς, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση από κοντά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, με τον Ισπανό να είναι αδύνατο να αντιδράσει.

ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Λόβρεν, Αλί Σισοκό, Τουλαλάν, Σέλστρεμ (77' Πιάνιτς), Γκουρκούφ, Μπάστος (69' Μπριάν), Ντελγκάδο (69' Πιέ), Γκομίς.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Αρμπελόα, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα (68' Λασανά Ντιαρά), Μεσούτ Εζίλ (75' Μαρσέλο), Ντι Μαρία, Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντεμπαγιόρ (64' Μπενζεμά).

*Στον πάγκο της Λιόν έμειναν οι Βερκούτρ, Γκασαμά, Ντιακατέ και Γκοναλόν, ενώ στον πάγκο της Ρεάλ έμειναν οι Αντάν, Ραούλ Αλμπιόλ, Γκρανέρο και Κακά

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

4 γκολ
Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

*ΑΣΙΣΤΣ: 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 4 Άαρον Λένον (Τότεναμ), Χουάν Κούλιο (Κλουζ). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ), Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου