Τελευταία Νέα

25/2/11

Μάντσεστερ Σίτι- Άρης 3-0


Η Μάντσεστερ Σίτι με γκολ των Ντζέκο (2) και Γιαγιά Τουρέ, επικράτησε με 3-0 του Άρη και σταμάτησε την φετινή του καλή πορεία στο Europa League. Δοκάρι οι Άγγλοι με τον Μπαλοτέλι. Συγκλονιστική η παρουσία των 4.000 φίλων των "κιτρίνων.

Αξεπέραστο ήταν για τον Άρη το εμπόδιο της ακριβοπληρωμένης Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην αμυντική γραμμή των "κιτρίνων" και με γκολ των Ντζέκο (7', 12') και Γιαγιά Τουρέ (75'), πήρε τη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ντιναμό Κιέβου.

Η ομάδα του Γιάννη Μιχαλήτσου πάντως αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε αποφύγει κάποιο από τα δύο πρώτα γκολ, ωστόσο ακόμη και έτσι, η παρουσία της στην διοργάνωση, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.
Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ναι μεν η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε δυνατά για να σημειώσει κάποιο γκολ, ωστόσο και τα δύο που πέτυχε προήλθαν από λάθη της άμυνας των "κιτρίνων" τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει. Επιθετικά πάντως, ο Άρης δεν ήταν κάτι το αξιόλογο, καθώς σκοπός του ήταν να μην δεχθεί γκολ στο ξεκίνημα, κάτι που δεν το κατάφερε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι έδωσε χώρο στον Άρη, με τους "κίτρινους" να έχουν μια καλή ευκαιρία, αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν στην άμυνα. Οι Άγγλοι είχαν και δοκάρι στο 66' με τον Μπαλοτέλι και "καθάρισαν" τη νίκη με γκολ ενός γνωστού στο ελληνικό κοινό, του Γιαγιά Τουρέ στο 65'. Έτσι, ο Άρης αποχαιρέτησε την Ευρώπη, κάνοντας μια πολύ καλή πορεία, ενώ στάθηκε και αξιόλογα απέναντι στους ακριβοπληρωμένους αστέρες της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Για ακόμη μια φορά συγκλονιστική η παρουσία των 5.000 φίλων του Άρης στις εξέδρες του γηπέδου, οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα, με το συνεχές τραγούδι υπέρ της ομάδας τους, παρότι από νωρίς δέχθηκε γκολ.

Γήπεδο: "City of Manchester".

Διαιτητής/ βοηθοί: Κράβολετς (Τσεχία)/ Ζλαμάλ, Βίλτσεκ, Μάταγεκ, Πριχόντα.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Μπόατενγκ, Κομπανί (35' λ.τρ. Σαμπαλέτα), Λέσκοτ, Κολάροβ, Γιαγιά Τουρέ, Μπάρι, Σίλβα (79' Ράιτ Φίλιπς), Τέβες (79' Βιεϊρά), Μπαλοτέλι, Ντζέκο.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Πρίττας, Φατί, Νέτο (80' Καζναφέρης), Σακάτα (46' Μενδρινός), Τόχα, Μπομπαντίγια (60' Κόκε).

Κίτρινες κάρτες: Κολάροβ (91', Μάντσεστερ Σίτι)- Βανγκελί (38', Άρης), Νέτο (43', Άρης), Πρίττας (72', Άρης).

Σκόρερ: Ντζέκο (7', 12', Μάντσεστερ Σίτι), Γιαγιά Τουρέ (76', Μάντσεστερ Σίτι).

Τα πλάνα των δύο τεχνικών.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος για τον Άρη, παρέταξε το γνωστό 4-2-3-1. Αμυντικά χαφ ήταν ο Πρίττας με τον Φατί, μοναδικός προωθημένος ο Μπομπαντίγια και πιο πίσω του ο Τόχα. Στα άκρα βρίσκονταν οι Νέτο και Σακάτα. Στην άμυνα οι Βανγκέλι (δεξιά), Ρονάλντο (κέντρο), Λαζαρίδης (κέντρο), Μίτσελ (αριστερά) και ο Σηφάκης κάτω από τα δοκάρια.

Από την άλλη με φουλ επίθεση έπαιξε η Μάντσεστερ Σίτι του Ρομπέρτο Μαντσίνι με σύστημα 4-3-3 και στην επιθετική τριάδα ήταν οι Τέβες, Ντζέκο και Μπαλοτέλι.

Οι Άγγλοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση προκειμένου να πετύχουν γκολ νωρίς. Στο 2' ο Κολάροβ, εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Στο επόμενο λεπτό (3'), ένα σουτ του Μίτσελ, η μπάλα πέρασε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Χαρτ.

Στο 4' από το σουτ του Ντζέκο μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα καταλήγει άουτ και τρία λεπτά αργότερα (7'), η Σίτι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο  Ντζέκο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λαζαρίδη, βγήκε απέναντι από τον Σηφάκη και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0.

Στο 9' το σουτ του Τέβες από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Σηφάκης την μπάλα, αλλά λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Συγκεκριμένα, στο 12' ο Τέβες έδωσε στον Ντζέκο, εκείνος βρήκε χώρο και έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη.

Η Σίτι συνέχισε να πιέζει, παρά το 2-0 υπέρ της και στο 20', μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαλοτέλι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης μπλόκαρε έστω κι αν η μπάλα έσκασε δίπλα του.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη, ήρθε στο 23'. Ο Σακάτα έδωσε στον Μίτσελ, όμως ο τελευταίος καθυστέρησε να κάνει το σουτ και έχασε την ευκαιρία. Στο 27' σουτ του Βανγκέλι από τα δεξιά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 38', ο Τέβες έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ήταν και πάλι για την Σίτι στο 45', όταν ο Ντζέκο βγήκε τετ α τετ με τον Σηφάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη αντέδρασε σωστά.

Συνεχίστηκαν τα λάθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα του Άρη, συνέχισε τα λάθη. Στο 51' μετά από λάθος της άμυνας, ο Ντζέκο έκανε το σουτ, αλλά ο Σηφάκης μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Άρης απάντησε στις ευκαιρίες στο 60', όταν μετά από ωραία κίνηση και σουτ του Μπομπαντίγια από αριστερά, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 66', η Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Μετά από ωραίο συνδυασμό του Τέβες με τον Μπαλοτέλι, ο Ιταλός έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.

Το τελικό 3-0 για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, διαμόρφωσε ένας πρώην παίκτης των ελληνικών γηπέδων, ο Γιαγιά Τουρέ. Ο Ιβοριανός μέσος στο 75', έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στους Βανγκελί και Λαζαρίδη, άλλαξε λίγο πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη.

Μέχρι την λήξη του αγώνα, δεν άλλαξε κάτι, καθώς οι δύο ομάδες έριξαν τον ρυθμό τους και έτσι η Αγγλική ομάδα πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Από την άλλη ο Άρης παρά την ήττα ολοκλήρωσε μια πολύ καλή πορεία στην διοργάνωση και στάθηκε όσο καλύτερα μπορούσε απέναντι στην Σίτι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου