Τελευταία Νέα

26/2/11

ΑΕΚ - Περιστέρι 64-60


Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητη νίκη απέναντι στο Περιστέρι (64-60) και να μείνει "ζωντανή" στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την παραμονή στην Α1.

Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού γνώριζαν ότι το ματς έπρεπε να το κερδίσουν πάση θυσία και ξεκίνησαν πολύ δυνατά την αναμέτρηση. Οι "κιτρινόμαυροι" έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και πήραν τελικά τη νίκη που διατηρεί την ομάδα σε... τροχιά παραμονής.

Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει κυρίως στα τελευταία λεπτά του ματς, αλλά η Ένωση με την βοήθεια του κόσμου της κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα.
Η ΑΕΚ είχε μεγάλη ανάγκη, την πήρε και πλέον μπορεί να ατενίζει - σε ένα βαθμό - με αισιοδοξία το μέλλον της στην κατηγορία. Ο Δήμος Ντικούδης σημείωσε 16 πόντους και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, όπως και ο Μάκης Νικολαϊδης. Για το Περιστέρι, το οποίο στο τέλος προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά ο Σκοτ πέτυχε 13 πόντους.

Ο αγώνας

Τόσο η ΑΕΚ, όσο και το Περιστέρι ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση. Η Ένωση θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά ο Λόμπι δεν επέτρεψε στους παίκτες του Άγγελου Κορωνιού να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ (11-14). Στη συνέχεια, πάντως οι γηπεδούχοι χάρη στον Μάκη Νικολαϊδη έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια και τελικά έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 24-21 χάρη σε όμορφη προσπάθεια από τον Δορκοφίκη.

Στην δεύτερη περίοδο η Ένωση διατηρούσε το προβάδισμα και με τη βοήθεια του κόσμου της προηγήθηκε με 6 πόντους (30-24) περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με ένα προβάδισμα 7 πόντων (33-26).

Ανέβασε την πίεση

Η ΑΕΚ ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεση της και κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά 11 πόντων, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της περιόδου (51-40), ενώ ο Ντικούδης με λέι απ έκανε το 53-42. Το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά προς το τέλος της περιόδου το παιχνίδι των δύο ομάδων έγινε νευρικό, με αποτέλεσμα το 30' να βρει την ΑΕΚ προηγούμενη με 53-44.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς, η ΑΕΚ προσπάθησε να μην επιτρέψει στο Περιστέρι να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, ο Δημήτρης Παπανικολάου μείωσε σε 53-48 για τους "πρίγκιπες της δυτικής όχθης", οι οποίοι θέλησαν να κάνουν την ολική επαναφορά.

Και πάλι, όμως οι "κιτρινόμαυροι" βρήκαν τον τρόπο να διατηρήσουν μία διαφορά εννέα πόντων (57-48), ύστερα από τα καλάθια των Ακη Καλλινικίδη και Τέρελ Καστλ. Και πάλι, πάντως οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αντέδρασε... Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με πέντε διαδοχικούς πόντους κάνει το 59-57, προτού ο Μάκης Νικολαϊδης ευστοχήσει σε δύο βολές και σημειώσει το 61-57.

Ο Μπόιντ ευστοχεί σε 1/2 βολές (62-57), προτού ο Σκοτ με τρίποντο μειώσει στο καλάθι (62-60) για το Περιστέρι. Ο Νικολαϊδης πέτυχε άλλες δύο βολές (64-60) και η Ένωση κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και παραμείνει "ζωντανή".

Δεκάλεπτα: 24-21, 33-26, 53-44, 64-60.

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 4, Κοχαντάρεβιτς 6, Νικολαϊδης 15(3), Παπανικολάου 3(1), Χαρτ, Ντικούδης 16, Δορκοφίκης 4, Καλλινικίδης 2, Μάντιτς 13(2), Μπόιντ 1.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 7(1), Γούντγουορντ, Παπανικολάου 6, Α. Μάντζαρης 4, Σκοτ 13(2), Τσιάκος 2, Πέτρουλας 4, Βρκιτς 11(1), Λόμπι 10, Μότσνικ 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου