Τελευταία Νέα

23/2/11

Παναθηναϊκός-Λιέτουβος Ρίτας 67-68


        
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση για τα προημιτελικά της Euroleague, καθώς γνώρισε ήττα-σοκ με 68-67 από τη Λιέτουβος Ρίτας στο ΟΑΚΑ.
Μάλιστα οι «πράσινοι», μετά τη σημερινή ήττα τους, δεν κρατούν την τύχη στα χέρια του όσον αφορά στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.
Το άσχημο για την ελληνική ομάδα είναι ότι πλέον υπάρχει και περίπτωση να μείνει εκτός. Αυτό θα συμβεί αν χάσει από την αδιάφορη Μάλαγα και η Λιέτουβος νικήσει την Κάχα Λαμποράλ.
Το ξεκίνημα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ματς ήταν νωθρό, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι Λιθουανοί, οι οποίοι έβρισκαν σχετικά εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι.
Εντούτοις, οι Περπέρογλου και Μάικ Μπατίστ φρόντισαν να κρατούν τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, κι έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους πρωταθλητές Ελλάδας να βρίσκονται στο -3 (20-23).
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ελληνική ομάδα βελτίωσε την αμυντική της εικόνα και, με τους Τσαρτσαρή και Φώτση να έχουν αναλάβει το επιθετικό κομμάτι, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο, προηγούμενη στο σκορ με 39-34.
Στη συνέχεια, οι «πράσινοι», με τον Ντρου Νίκολας να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του, διατήρησαν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με 53-48.
Η Λιέτουβος, ωστόσο, στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε το «come-back» και, με ηγέτη τον Μπαντ Νιούλεϊ και βοηθούμενη από την καλή της άμυνα, «μπλοκάρε» τον Παναθηναϊκό και έφυγε από το κλειστό του ΟΑΚΑ με το «δίποντο» της νίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «τριφύλλι» είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, ωστόσο ο Ντρου Νίκολας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή.
Tα δεκάλεπτα: 20-23, 39-34, 53-48, 67-68.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 6, Περπέρογλου 8, Μπατίστ 11, Φώτσης 8, Σάτο 2, Νίκολας 10, Τσαρτσαρής 7, Διαμαντίδης 8 (2), Βουγιούκας 1, Καλάθης, Καϊμακόγλου 6.
Λιέτουβος Ρίτας (Τριφούνοβιτς): Μπαμπράουσκας 1, Στρόουμπερι 5 (1), Μπιέλιτσα 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Βαλαντσιούνας 6, Νιούλεϊ 16 (2), Γιομάντας, Ναλγκά 5, Γιασάιτις 4, Ελ Αμίν 11 (1), Μπαϊράμοβιτς 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου