Τελευταία Νέα

20/3/11

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 2-1



Με τον Σισέ να πετυχαίνει το 50 του γκολ με την "πράσινη" φανέλα ο Παναθηναϊκός νίκησε με το αγχωτικό 2-1 την Κέρκυρα. Εκπληκτικό γκολ ο Χριστοδουλόπουλος, μείωσε ο Στολτίδης για τους "Φαίακες" που παραμένουν σε δύσκολη θέση.

Το 50 γκολ του Σισέ με την φανέλα του Παναθηναϊκού  και το εκπληκτικό γκολ του Χριστοδουλόπουλου ήταν όλα τα λεφτά στο παγωμένο ΟΑΚΑ και την νίκη των "πράσινων" με 2-1 επί της Κέρκυρας.

Οι "Φαίακες" το πάλεψαν, μείωσαν με τον Στολτίδη αλλά δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν μερικές ευκαιρίες που τους δόθηκαν.
Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο

Διαιτητής:  Χαραλαμπίδης Ναθαναήλ (Καβάλας).

Βοηθοί: Γκάγκας Δημήτριος (Λάρισας) - Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας)

Τέταρτος διαιτητής:  Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα / Λαμπρόπουλος, Γκουστάβο.

Γκολ: 34' Χριστοδουλόπουλος, 39' Σισέ, 45' Στολτίδης.

Οι συνθέσεις των ομάδων.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Ιωαννίδης, Καντέ (35' Σεϊταρίδης), Μπουμσόνγκ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ, Πετρόπουλος (66' Λέτο).

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Μονιάκης, Γκουστάβο, Βενέτης, Δ. Ιωάννου, Λαμπρόπουλος, Μαζνόβ, Στολτίδης, Μακρής, Επστάιν, Η. Ιωάννου.

Τα πλάνα των προπονητών.

Την ύστατη ώρα ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε στην αποστολή τελικά τους Καντέ και Λέτο με τον Πορτογάλο τεχνικό να προτιμάει για το βασικό σχήμα τον αμυντικό από το Μαλί με παρτενέρ τον Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ που επέστρεψε. Στο γνώριμο 4-4-2 οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνης ήταν στον άξονα ενώ οι Κατσουράνης και Χριστοδουλόπουλος στα άκρα με τους Σισέ και Πετρόπουλο στην κορυφή.

Και στην πλευρά των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν έλειψαν οι σημαντικές απουσίες για το κρίσιμο ματς με το "τριφύλλι". Χωρίς τους τιμωρημένους Μαϊστόροβιτς, Καλαντζή, Κοντοδήμο, Παρασκευαϊδη και Γραμμόζη, εμφανίστηκαν οι "νησιώτες" στο ΟΑΚΑ. Παρόλο αυτά οι "νησιώτες" είχαν "συμπαγή" μεσαία γραμμή με πέντε παίκτες και τον Ηλία Ιωάννου μοναδικό φορ.

Θετικό ξεκίνημα με διαμαρτυρίες

Αν και με υποτονικό ρυθμό στα πρώτα λεπτά, απόρροια και του κρύου, οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας από μία καλή στιγμή. Πρώτοι οι "Φαίακες" στο 2' με τον Επστάιν να σουτάρει από διαγώνια θέση και η μπάλα να περνάει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα (4') μετά από σέντρα του Βύντρα ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την κεφαλιά η οποία πέρασε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Στο 11' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι όταν ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής σούταρε και ο Γκουστάβο πέφτοντας με τις γροθιές μπροστά στο στήθος του σταμάτησε την πορεία της μπάλας αλλά ο διαιτητής από την Καβάλα, Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Ανέβηκαν και αστοχούσαν οι "νησιώτες"

Με την συμπλήρωση του 20λεπτου, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ρυθμό και ανέβασαν την απόδοσή τους βγαίνοντας με απειλητικές διαθέσεις. Στο 20' μετά την σέντρα του Επστάιν από αριστερά ο Μαζνόβ έκανε την κεφαλιά και εντυπωσιακά ο Τζόρβας διατήρησε το μηδέν για την εστία του.

Δύο λεπτά αργότερα σε μια παρόμια φάση, ο Γκουστάβο από την δεξιά πλευρά πραγματοποίησε την σέντρα και ο Στολτιδης έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που πέρασε ωστόσο άουτ.

Στο ημίωρο και ενώ οι "πράσινοι" και πάλι ανέβασαν ρυθμούς, μετά το κόρνερ του Καραγκούνη, ο Χριστοδουλόπουλος σούταρε εκτός περιοχής ο Κατσουράνης στην πορεία της μπάλας έκανε το "τακουνάκι" ο πορτιέρο της Κέρκυρας απομάκρυνε και ο Σισέ από κοντά πλάσαρε στην άδεια εστία, γκολ όμως που σωστά δεν μέτρησε αφού ο Γάλλος άσος ήταν από νωρίς σε εμφανή θέση οφ σάιντ.

Λάζαρος και Σισέ έδωσαν προβάδισμα νίκης

Αφού μετά από διαδοχικές εντολές ο Φερέιρα είχε αλλάξει δύο φορές τους Κατσουράνη και Χριστοδουλόπουλο πλευρές (για να μπερδέψει τον αντίπαλο), ο Καραγκούνης που κινούνταν σε όλους τους χώρους, έστρωσε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα και το σουτ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού στο 33' πέρασε μόλις άουτ.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Βύντρα βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο και εκείνος με εκπληκτικό καλοζυγισμένο σουτ άνοιξε το σκορ για το "τριφύλλι" στο 34' στέλνοντας την μπάλα στο "παραθυράκι" του Κωνσταντόπουλου. Σχεδόν με την σέντρα, ο Φερέιρα αντικατέστησε τον Καντέ που δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον Σεϊταρίδη που πήγε δεξιά και στην θέση του ξένου αμυντικού να πηγαίνει ο Βύντρα.

Πέντε λεπτά αργότερα (39') και ενώ δεν είχαν κοπάσει οι πανηγυρισμοί του 1-0, ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής και με συρτό σουτ διπλασίασε τα τέρματα των "πράσινων", πετυχαίνοντας το 50ο του γκολ με την φανέλα ,του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, ο Γάλλος επιθετικός έβγαλε αμέσως την φανέλα του και από μέσα φορούσε ένα κοντομάνικό πράσινο μπλουζάκι που στην πλάτη έγραφε "ΘΥΡΑ 13" και μπροστά είχε το 50. Αφού το φίλησε το πέταξε στους οργανωμένους δείχνοντας με το χέρι του το σημείο της καρδιάς όπου έχει τους φίλους της ομάδας.

"Ζωντανοί" στα αποδυτήρια ελέω Στολτίδη

Οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια ευκαιρία στο 41', όταν ο Καραγκούνης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου κατάφεραν να μ πουν και πάλι στο παιχνίδι, όταν ο Επστάιν έκανε την σέντρα, ο Βύντρα δεν απομάκρυνε σωστά και "έστρωσε" άθελα του την μπάλα στον Στολτίδη που ευθύβολο σουτ νίκησε τον Τζόρβα και έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο φωτεινό πίνακα να αναγράφει 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Υποτονικό ξεκίνημα στο δεύτερο.

Από μια καλή στιγμή είχαν οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του δεύτερο μέρους και αφού πέρασαν τα δεκαπέντε λεπτά στο ματς, που είχε υποτονικό ρυθμό παρά την εδαφική υπεροχή των "πράσινων". Στο 46' ο Καραγκούνης έκανε την σέντρα με το εξωτερικό ο Πετρόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από την έναρξη και μετά οι δύο τεχνικοί είχαν σηκώσει για προθέρμανση τους Λέτο και Νίνη ο Φερέιρα και Γιάντση, Ρίκκα και Τσίγκα. Οι "Φαίακες" στο 56' "άγγιξαν" την ισοφάριση με τον Μαζνόβ.

Μέσα Λέτο και Νίνης, δοκάρι ο Σισέ.

Ο Φερέιρα βλέποντας τους "Φαίακες" να ανεβάζουν απόδοση "έριξε" στο ματς τους Λέτο και Νίνη αντί των Πετρόπουλο και Χριστοδουλόπουλο, την ώρα που ο Μπάντοβιτς εμπιστεύονταν τις αρχικές του επιλογές.

Ο Στολτίδης με κεφαλιά στο 74' και ο Ηλίας Ιωάννου στο 87' είχαν από μια απειλητική κεφαλιά που πέρασε άουτ, ωστόσο η καλύτερη φάση της επανάληψης έγινε στο 79' μετά την σέντρα του Λέτο και το σουτ του Σισέ που αρχικά απομάκρυνε ο Κωνσταντόπουλος και εν συνεχεία ο Σισέ και πάλι σούταρε στο δοκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου