Τελευταία Νέα

20/3/11

Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-2


Με πρωταγωνιστή τον Σφακιανάκη που πέτυχε 2 γκολ, ισοφαρίζοντας μάλιστα στο 88', ο Ατρόμητος πήρε σπουδαίο βαθμό από τον ΠΑΟΚ (2-2). Δύο μήνες χωρίς εκτός έδρας νίκη ο Δικέφαλος που έχασε την ευκαιρία να πιάσει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση.

Δώρο γενεθλίων στον... εαυτό του και την ομάδα του έκανε ο Στέλιος Σφακιανάκης που με δύο τέρματα έδωσε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας στον Ατρόμητο ισοφαρίζοντας σε 2-2 στο 88'. Ο 35χρονος μέσος είχε χθες γενέθλια και τα γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο, στερώντας από τον ΠΑΟΚ τη νίκη στο Περιστέρι μετά από 30 χρόνια!

Ο Δικέφαλος, που αγνοεί τη νίκη μακρυά από την Τούμπα εδώ και δύο μήνες, κατάφερε και απάντησε στο πρώτο γκολ του Σφακιανάκη (13'), ανατρέποντας το σκορ με τον Λίνο (19') και με τον Ελ Ζαρ (51'). Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μάλιστα παραλίγο να καθαρίσουν το ματς στο 65' όταν το σουτ του Αρίας χτύπησε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια όμως οι φιλοξενούμενοι προδόθηκαν από την κούραση εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων και κλείστηκαν στην εστία τους για να κρατήσουν το 1-2. Και μπορεί και οι παίκτες του Δώνη να έμοιαζαν εξουθενωμένοι από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης στον Βόλο, ωστόσο τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση και δικαιώθηκαν στο φινάλε.

Μάλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-2 νωρίτερα, ωστόσο ο Σαγκανόφσκι είχε δοκάρι στο 80' και μια απίστευτη ευκαιρία αμέσως μετά. Τελικά ο Σφακιανάκης τον λύτρωσε πριν φορέσει τον... μανδύα του μοιραίου και ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη, ανεβάζοντας τον Ατρόμητο στους 30 βαθμούς, την ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης παρέμενε κάτω από την επικίνδυνη ζώνη στους 28 βαθμούς.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έχανε την ευκαιρία να πιάσει στην τρίτη θέση και τους 43 βαθμούς την ΑΕΚ, παραμένοντας στους 41 όσους και ο Ολυμπιακός Βόλου που τον έφτασε. Ωστόσο, έστω και με την ισοπαλία, ξέφυγε 3 πόντους από την Καβάλα που μένει αυτή την ώρα εκτός πλέι οφ.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Σαρμιέντο (70' Σαγκανόφσκι), Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς (55' Δάρλας), Αναστασάκος, Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Καμαρά, Μπρίτο (87' Σαμπού).

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Ετό, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Αρίας, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ (78' Φωτάκης), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης (72' Αθανασιάδης).

Γήπεδο: Περιστερίου.

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών).

Γκολ: 13', 88' Σφακιανάκης / 19' Λίνο, 51' Ελ Ζαρ.

Κίτρινες κάρτες: 91' Νάστος, 84' Σαγκανόφσκι, 82' Σκόνδρας / 27' Κοντρέρας, 73' Γκαρσία, 76' Αθανασιάδης, 79' Φωτάκης.

Κόκκινες κάρτες: -

Ο αγώνας.

Πρώτη ευκαιρία ο Ατρόμητος και γκολ...

Στο άδειο γήπεδο του Περιστερίου ο ΠΑΟΚ μπήκε με διάθεση να αναλάβει από την αρχή τα ηνία του αγώνα και τα κατάφερε περιορίζοντας στα πρώτα λεπτά τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία. Από τη μεριά του ο Δώνης φώναζε συνεχώς στους παίκτες του να ανέβουν πιο ψηλά διαισθανόμενος τον κίνδυνο να πλησιάζει.

Τελικά ο κίνδυνος πλησίασε αλλά... για την εστία του Χαλκιά. Στο 13’ ο Μπρίτο σε αντεπίθεση τράβηξε δυο παίκτες πάνω του και ψύχραιμα έβγαλε τον Σφακιανάκη μόνο του απέναντι από τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, αυτός πλάσαρε και έγραψε το 1-0 στην πρώτη επίσκεψη των γηπεδούχων στα αντίπαλα καρέ. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έντονα από φίλους της ομάδας  που βρίσκονταν σε γειτονικά μπαλκόνια, καταφέρνοντας μάλιστα να πετάξουν και καπνογόνο μέσα στο γήπεδο!

Πρώτη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ και γκολ...

Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν άμεση απάντηση στο τέρμα του Ατρομήτου ισοφαρίζοντας στο 19’ με τον Λίνο. Ο Θάνος έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ολιβέιρα στον Σαλπιγγίδη το οποίο εκτέλεσε ο Βιερινια με τον Ιτάνζ να το αποκρούει. Ο Λίνο όμως πήρε το «ριμπάουντ» και έφερε το ματς στα ίσια, με τους ανθρώπους των γηπεδούχων να διαμαρτύρονται πως ο σκόρερ μπήκε στην περιοχή πριν την εκτέλεση του πέναλτι.

Κάπου εκεί το πρώτο ημίχρονο έλαβε... τέλος! Ο Ατρόμητος ισορρόπησε το ματς απέναντι στον εμφανώς κουρασμένο ΠΑΟΚ από τα συνεχή παιχνίδια και δεν απειλήθηκε μέχρι το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών. Παράλληλα ούτε ο ίδιος μπόρεσε να απειλήσει και η στατιστική των 3-5 τελικών προσπαθειών στο ημίχρονο ουσιαστικά προέκυψε από μακρινά σουτ που δεν ανησύχησαν τους δύο πορτιέρο.

Μαλεζάς και... 1-2

Το σκηνικό στο ξεκίνημα της επανάληψης έμοιαζε να είναι το ίδιο, ωστόσο ένα τραγικό λάθος του Μαλεζά στο χώρο του κέντρου άλλαξε τα δεδομένα. Ο Ελ Ζαρ του έκλεψε την μπάλα, πέρασε και τον Ιτάνζ και σε κενή εστία στο 51’ έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο.

Αυτό το γκολ πάγωσε τους γηπεδούχους και για αρκετά λεπτά υπήρχε στο γήπεδο μόνο ο ΠΑΟΚ που έχασε  μάλιστα δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σαλπιγγίδη (56’) και τον Αρίας (δοκάρι στο 65’) να τελειώσει τον αγώνα. Το γκολ όμως δεν ήρθε για τους παίκτες του Μάκη Χάβου, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μείνουν στο ματς.

Δώρο γενεθλίων και 2-2!

Με τα λεπτά να περνούν, ο ΠΑΟΚ έμεινε από... καύσιμα. Η κούραση ήταν εμφανής από τα συνεχή παιχνίδια, κάτι που οδήγησε τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρήσουν για να κρατήσουν το 1-2. Και μπορεί ο Ατρόμητος να είχε και αυτός λίγες δυνάμεις μετά την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης στο Βόλο, ωστόσο κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Χαλκιά και να ισοφαρίσει.

Μέχρι όμως τη λύτρωση του εορτάζοντα Σφακιανάκη, ο Σαγκανόφσκι που είχε περάσει ως αλλαγή θέλησε άθελα του να γίνει ο μοιραίος παίκτης της ομάδας του. Αφού στο 80’ είδε την τρομερή εκτέλεση φάουλ του να χτυπάει στο δοκάρι, έχασε πέντε λεπτά αργότερα μια σπάνια ευκαιρία. Τελικά ο Στέλιος Σφακιανάκης, παρά τα 35 του χρόνια, είχε τις δυνάμεις να χτυπήσει στο 88’ με μια καρφωτή κεφαλιά γράφοντας το τελικό 2-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου