Τελευταία Νέα

20/3/11

Λάρισα - Εργοτέλης 3-3

                     

Σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά ματς της φετινής Superleague, ΑΕΛ και Εργοτέλης ήρθαν ισόπαλοι 3-3 στην AEL FC Arena, με τους Θεσσαλούς να "αυτοκτονούν" ουσιαστικά στη μάχη που δίνουν για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία καθώς δέχτηκαν γκολ στο 92'!


Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν τρεις φορές στο παιχνίδι όμως "κατόρθωσαν" να φύγουν από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι αφού δέχτηκαν ισάριθμες φορές την ισοφάριση, με τον Μάρις Βερπακόφσκις να αποτελεί τον δήμιο για την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου αφού με δύο τέρματά του την κράτησε σε απόσταση πέντε ολόκληρων πόντων από τη γραμμή του υποβιβασμού τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-1 από τα τέρματα των Αμπουμπακάρι (13') και Βερπακόφσκις (23'), ενώ στο δεύτερο μέρος "έσπασαν καρδιές" από την διακύμανση του σκορ.

Ο Τσινμπάμπα έκανε το 2-1 για την ΑΕΛ στο 47' αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα απάντησε ο Χίμπλινγκερ κάνοντας το 2-2, για να έρθει ένα φινάλε που ελάχιστοι το περίμεναν.

Ο Ντανιέλ Κουζέν σήκωσε ολόκληρο το γήπεδο στο πόδι στο 80' με την κεφαλιά-κανονιά που έπιασε από το σημείο του πέναλτι, όμως στο 92' τα όνειρα των γηπεδούχων για παραμονή δέχτηκαν τρομερό πλήγμα, με τον Βερπακόφσκις να "ξαναχτυπάει", εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κατσιαρού και νικώντας με έξυπνο πλασέ τον Αμπάρη.

Με την άμυνά της λοιπόν να αποτελεί για μία ακόμα φορά στο φετινό πρωτάθλημα την "αχίλλειο πτέρνα" της, η ΑΕΛ είδε να της ξεφεύγει μέσα από τα χέρια μία νίκη-χρυσάφι στον αγώνα που δίνει για να μην πάρει το τρένο για τη Football League, με τον Εργοτέλη από την πλευρά του να πιστώνεται το γεγονός ότι δεν κατέθεσε τα όπλα σε κανένα σημείο του αγώνα.

Να σημειωθεί επίσης πως αυτό ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τους Κρητικούς μετά από 4 σερί ήττες στη Superleague  στην έδρα των "βυσσινί", αλλά και ο πρώτος τους βαθμός μετά από τρεις σερί εκτός έδρας ήττες που δεν είχαν πετύχει ούτε ένα γκολ.

Στοιχεία αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (46' Μελίσσης), Ταυλαρίδης, Ταλ, Κουζέν, Αμπουμπακαρί (46' Κόζακ), Πανκράτ, Ρέντζας, Κανόμπιο (63' Μπλάζεκ), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Ρουμπάκης (79' Μπέτο), Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Αλεξόπουλος (74' Ορφανός), Ζούνιορ, Ολίσε (61' Κυριακίδης), Μπούντιμιρ, Σασιασβίλι.

Γήπεδο: AEL FC Arena.

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών).

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας).

Γκολ: Αμπουμπακάρι (13'), Τσινμπάμπα (47'), Κουζέν (80') / Βερπακόφσκις (23', 92'), Χίμπλινγκερ (51').

Κίτρινες κάρτες: Κουζέν (34'), Τσινμπάμπα (48'), Κατσιαρός (57'), / Ολίσε (34'), Βερπακόφσκις (37'), Αλεξόπουλος (38').

Κόκκινες κάρτες: -


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου