Τελευταία Νέα

26/3/11

F1: Poleman στη Μελβούρνη ο Φέτελ!


Με χρόνο 1:23:529 ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την pole position στη Μελβούρνη και έγινε ο πρώτος poleman του νέου πρωταθλήματος. Στη 2η θέση ο Λιούις Χάμιλτον, τρίτος ο Μαρκ Γουέμπερ.
Δεν ήταν ένας απλός πιλότο. Ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έκανε επίδειξη δύναμης στην πίστα του Άλμπερτ Παρκ συνεχίζοντας τη παράδοση που τον θέλει να είναι ο παντοκράτορας των pole position (16η στην καριέρα του).

Ο Γερμανός πιλότος, έχοντας την φόρα από τον περσινό παγκόσμιο τίτλο του, οδήγησε αλάνθαστα και κατάφερε να κάνει γρήγορα τον πρώτο καλύτερο χρόνο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Χάμιλτον αρνήθηκε να επιτρέψει στη Red Bull να ξεκινήσει από την πρώτη γραμμή, παίρνοντας από τον Γουέμπερ τη 2η θέση.
Στο Q1, την μεγαλύτερη απογοήτευση αποτέλεσε ο ΝΙκ Χάιντφελντ, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με την Renasult δεν κατάφερε να περάσει καν στο Q2.

Μάλιστα, λίγο έλειψε να έχουμε ακόμη μια έκπληξη, καθώς ο Φελίπε Μάσα πέρασε στην επόμενη φάση την τελευταία στιγμή, κόβοντας την ανάσα των ανθρώπων της Scuderia.

Οι πιλότοι που δεν κατάφεραν να περάσουν στην ημιτελική φάση ήταν οι: Κοβαλάινεν (Lotus), Τρούλι (Lotus), Γκλοκ (Virgin), Ντ’αμπρόσιο (Virgin), Λιούτσι (HRT), Καρθικέγιαν (HRT).

Όσον αφορά στον άνθρωπο που πήρε την πρώτη θέση, δεν θέλει και πολλή σκέψη... Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έστειλε από νωρίς το δικό του μήνυμα.

Στο Q2, συνεχίστηκαν οι μεγάλες αποχωρήσεις. Πέρα από το γεγονός ότι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιού του και εγκατέλειψε, ο Μίκαελ Σουμάχερ δεν μπόρεσε να περάσει στην επόμενη φάση.

Οι υπόλοι που δεν συνέχισαν στην τελική φάση ήταν οι εξής:  Αλγκουερσουάρι (Toro Rosso), Πέρες (Sauber), Ντι Ρέστα (Force India), Μαλντονάτο (Williams), Σούτιλ (Force india), Μπαρικέλο (Williams).

Φέτελ, Φέτελ, Φέτελ!

Έχοντας κυριαρχήσει σε όλες τις περιόδους, ο Γερμανός έκλεισε την παντοκρατορία του με την πρώτη θέση στο Q3, την κατάκτηση της πρώτης pole position της χρονιάς με χρόνο 1:23:529!

Ο Λιούις Χάμιλτον βρέθηκε στη 2η θέση, απαγορεύοντας στον Μαρκ Γουέμπερ να έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει από την πρώτη γραμμή του grid, έτσι θα εκκινήσει τρίτος.

Ο περσινός νικητής του αυστραλιανού Grand Prix, Τζένσον Μπάτον, θα ξεκινήσει τέταρτος, ενώ στην πεντάδα βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο , με τη Ferrari να εμφανίζει πρόβλημα ρυθμού.

Η ιταλική ομάδα δεν μπόρεσε να "χτυπήσει" Red Bull και McLaren και έδειξε από νωρίς ότι ακόμη δεν είναι έτοιμη για να πάρει τον τίτλο.

Την δεκάδα έκλεισαν οι: Πετρόβ, Ρόσμπεργκ, Μάσα, Κομπαγιάσι και Μπουεμί.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:23.529


2. Χάμιλτον, McLaren, 1:24.307


3. Γουέμπερ, Red Bull, 1:24.395


4. Μπάτον, McLaren, 1:24.779


5. Αλόνσο, Ferrari, 1:24.974


6. Πετρόφ, Renault, 1:25.247


7. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:25.421


8. Μάσα, Ferrari, 1:25.599


9. Κομπαγιάσι, Sauber, 1:25.626


10. Μπουεμί, Toro Rosso, 1:27.066


11. Σουμάχερ, Mercedes


12. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso


13. Πέρεθ, Sauber


14. Ντι Ρέστα, Force India


15. Μαλντονάτο, Williams


16. Σούτιλ, Force India


17. Μπαρικέλο, Williams


18. Χάιντεφελντ, Renault


19. Κοβαλάινεν, Lotus


20. Τρούλι, Lotus


21. Γκλοκ, Virgin


22. Ντ’αμπρόσιο


23. Λιούτσι, HRT


24. Καρθικέγιαν, HRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου