Τελευταία Νέα

20/4/11

Ηρακλής - Ολυμπιακός 44-83


Ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της Α1 πέτυχε ο Ολυμπιακός αφού με τη νίκη του κόντρα στον Ηρακλή (83-44) τελείωσε στο πρωτάθλημα με το απίστευτο 26 στα 26(!!). MVP της αναμέτρησης ο ασταμάτητος Γλυνιαδάκης.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι σ' όλη την διάρκεια του αγώνα, από τα πρώτα κιόλας λεπτά έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους και με αποκορύφωμα την εμφάνιση στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο, πήραν μια εύκολη και συνάμα ιστορική νίκη.

Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και του αγώνα, ήταν δίχως αμφιβολία ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, που πέτυχε 17 πόντους με 8/10 δίποντα, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ.

Πολύ καλός επίσης ήταν ο Μαυροκεφαλίδης με 14 πόντους, αλλά και ο Χαλπερίν. Ο Ισραηλινός γκαρντ ήταν ζεστός όπως και στο ματς με τον Παναθηναϊκό και πέτυχε 11 πόντους με 3 στα 5 τρίποντα. Το θετικό για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι πως όλοι οι παίκτες του προσπάθησαν και όλοι σκόραραν.

Αυτή η νίκη πάντως είναι άκρως ιστορική, αφού ο Ολυμπιακός γίνεται η μοναδική ομάδα που δεν γνωρίζει την ήττα σε πρωτάθλημα 14 ομάδων και η δεύτερη μετά τον Άρη του 1987-88! Εντυπωσιακό, αλλά μένει πλέον το πρωτάθλημα...

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής παραδόθηκε μετά από 12 αγωνιστικά λεπτά και δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει την μεγάλη κατηγορία με ψηλά το κεφάλι. Μοναδικοί διασωθέντες ήταν οι Πέτροβιτς και Δέσπος που είχαν 10 πόντους, αλλά και ο Δεμερτζής με 9π.

Ο αγώνας:

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι... χαοτική και αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Οι Πειραιώτες πήραν από το ξεκίνημα το πάνω χέρι της αναμέτρησης και δεν είναι τυχαίο πως τέσσερις φορές πέτυχαν double score (6-12, 8-16, 10-20). Ο Μάρκο Κέσελ που ξεκίνησε στην βασική πεντάδα, ήταν ορεξάτος και με 7 πόντους βοήθησε τον Ολυμπιακό να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 8 πόντους διαφορά (12-20).

Εξίσου καλός (όπως τις περισσότερες φορές) ήταν τόσο ο Γκόρντον, όσο και ο Μαυροκεφαλίδης και έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με τους Πειραιώτες να έχουν το προβάδισμα, αλλά ο Ηρακλής ήταν ακόμη κοντά στο σκορ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς, πάτησαν τέρμα γκάζι και με επιμέρους σκορ 14-1 εκτόξευσαν την διαφορά μέχρι και τους 20 πόντους. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν ασταμάτητοι και με μπροστάρη τον εντυπωσιακό Γλυνιαδάκη, που έκανε... πάρτι έχοντας πετύχει 13 πόντους, άφησαν τον "Γηραιό" αρκετά μακριά.

Το παιχνίδι πλέον έμοιαζε τελειωμένο και οι Πειραιώτες έκαναν απλά επίδειξη δύναμης κόντρα στον κακό και άστοχο Ηρακλή (0/11 τρίποντα). Τα πράγματα μάλιστα έγιναν χειρότερα για τους γηπεδούχους λίγο πριν το τέλος, αφού ένα νέο σερί του Ολυμπιακού (12-0) μετέτρεψε το 21-39 σε 21-51, το οποίο ήταν το τελικό για το πρώτο μέρος.

Τίποτα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, αφού οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν...αφηνιασμένοι και οι αντίπαλοί τους έμοιαζαν ανίκανοι να τους σταματήσουν. Οι άγριες ορέξεις των "ερυθρολεύκων' έφεραν την διαφορά σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Μπουρούσης, Παπανικολάου και Χαλπερίν έβαλαν το χεράκι τους και η τρίτη περίοδος βρήκε τις δύο ομάδες με το 33-69.

Κι αν νομίζετε πως οι Πειραιώτες πάτησαν φρένο στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, κάνετε μεγάλο λάθος. Με τον Μαυροκεφαλίδη σε εξαιρετική κατάσταση, οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν νέο σερί 8-0 και η διαφορά έφτασε τους 44 πόντους.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν και να απαντήσουν στα καλάθια του Μαυροκεφαλίδη και του Γλυνιαδάκη, με τον Πεταλωτή και τρίποντο του Εϊτουταβίτσιους. Κάπως έτσι, διαμορφώθηκε το τελικό 44-83.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 21-51, 33-69, 44-83.

Ανά δεκάλεπτο: 12-20, 9-31, 12-18, 11-14.

Ηρακλής (Χουγκάζ): Πεταλωτής 4, Δεμερτζής 9(1), Αγγελακόπουλος, Πέτροβιτς 10(2), Τραϊανός 4, Δέσπος 10, Ηλιάδης, Εουταβίτσιους 7(1).

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Γκόρντον 7(1), Μπουρούσης, Κέσελ 7(1), Πελεκάνος 2, Μαυροεφαλίδης 14, Χαλπερίν 11(3), Γλυνιαδάκης 17, Παπανικολάου 4, Έρτσεγκ 7, Τεόντοσιτς 3(1), Κατσίβελης 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου