Τελευταία Νέα

30/4/11

Περιστέρι - Παναθηναϊκός 72-74


Πιο δυνατό τεστ δεν μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκός πριν το Final 4 της Βαρκελώνης, καθώς ίδρωσε για να κάμψει την αντίσταση του Περιστερίου με σκορ 74-72 στην παράταση. Έκανε το 2-0 κι έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους "4" της Α1.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά ωστόσο στάθηκε τυχερός γιατί ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκανε και πάλι το... θαύμα του. Ο αρχηγός των "πράσινων" με τρίποντο στα 11'' πριν το τέλος έγραψε το 70-74 βάζοντας ταφόπλακα στις ελπίδες του Περιστερίου για νίκη.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε το 2-0 και "σκούπισε" το Περιστέρι παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν και η "πρόβα τζενεράλε" πριν τον ημιτελικό με τη Σιένα στη Βαρκελώνη.
Για τα πλέι οφ πάντως, θα κάνει ένα διάλειμμα τώρα καθώς ακολουθεί το Final 4 της Ευρωλίγκας. Το τεχνικό τιμ της Σιένα θα έχει πολλά πράγματα να μελετήσει από το αποψινό ματς στο οποίο οι "πράσινοι" δεν θύμισαν σε τίποτα την ομάδα που είχε διασύρει το Περιστέρι πριν δύο μέρες.

Οι "πράσινοι" βρέθηκαν σε μέτρια αγωνιστική ημέρα και πήραν μία νίκη που ουσιαστικά τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκουραστούν περισσότερο, καθώς αν είχαν και 3ο ματς με το Περιστέρι τη Δευτέρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πολύ καλός ο Μπατίστ ο οποίος στα 34 του χρόνια δηλώνει παρών με μεγάλη συνέπεια στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα. Ο Αμερικανός άλλωστε έστειλε το ματς στην παράταση όταν έγραψε το 67-67 στα 12'' πριν το τέλος του αγώνα.

Από το Περιστέρι που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στους επίδοξους πρωταθλητές Ευρώπης με όπλο τα τρίποντα (11/37) ξεχώρισαν Βρκιτς και Σκοτ με 20 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Ο αγώνας:

Με το ξεκίνημα ο Παναθηναϊκός έδειξε τις προθέσεις του να τρέξει και προηγήθηκε με 7-0. Από την πλευρά του το Περιστέρι έδειξε με τη σειρά του ότι θα έβρισκε τρόπο αντίδρασης από τα 6.75μ. Έτσι λοιπόν, με δύο τρίποντα του Βρκιτς μείωσε σε 6-7 ενώ στο 5' ο Μάντζαρης ισοφάρισε σε 9-9. Ακολούθησε ένα σερί 6-0 από τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έγραψαν το 9-15 με τον Μπατίστ στο 7'.

Κάποια αμυντικά προβλήματα και πολλά χαμένα ριμπάουντ (12-5) δεν επέτρεψαν στο Περιστέρι να πλησιάσει περισσότερο. Ο Σάτο έκανε το 11-18 και ο Παπανικολάου έγραψε το 13-18 της 1ης περιόδου. Οι "πράσινοι" είχαν 6/10 δίποντα και 1/3 τρίποντα, την ίδια στιγμή που το Περιστέρι είχε ήδη 3/10 τρίποντα. Κρατήστε αυτόν τον αριθμό και θα καταλάβετε παρακάτω...

Επιστροφή με τρίποντες βόμβες.

Η συνέχεια βρήκε τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει ακόμα και με 9 πόντους διαφορά (13-22) και τον Πεδουλάκη να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ στο 12'. Πάντως, στο 15' ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει ένα +13 (18-31) το οποίο και έδειχνε ότι θα διευρυνόταν άμεσα. Ωστόσο, κάποιες δοκιμές από πλευράς Ομπράντοβιτς σε συνδυασμό με την ευστοχία των γηπεδούχων από την περιφέρεια έφεραν την ανατροπή.

Με Βρκιτς και Σκοτ, το Περιστέρι κατάφερε σταδιακά να ροκανίσει τη διαφορά και τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε σε απόσταση ενός καλαθιού μειώνοντας σε 29-31. Ο Φώτσης έδωσε λύσεις για τον Παναθηναϊκό και τελικά ήταν αυτός που έγραψε το 32-36 του ημιχρόνου με κάρφωμα.

Σθεναρή αντίσταση.

Στην επανάληψη, το Περιστέρι συνέχισε να κοντράρει την ομάδα του Ομπράντοβιτς που έδειχνε να έχει χάσει τη συγκέντρωσή της και προσπαθούσε με ανορθόδοξες προσπάθειες να πετύχει το καλάθι. Το Περιστέρι όμως ήταν αποφασισμένο να διεκδικήσει ότι του αναλογούσε και αυτό ήταν έτοιμο να κάνει. Έτσι, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 38-45 χάρη σε πέντε συνεχόμενους πόντους του Τσαρτσαρή, η ομάδα του Πεδουλάκη μείωσε αμέσως.

Σερί 5-0 από τους "Πρίγκιπες της Δυτικής όχθης" οι οποίοι με Μότσνικ και Λούμπι μείωσαν σε 43-45. Στο 28ο λεπτό του αγώνα, το Περιστέρι πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει σε 51-51 με τον Νίκολας καθώς ακολούθησαν εκατέρωθεν άστοχες προσπάθειες.

Έπαιξε με τη... φωτιά.

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός στην δ' περίοδο εξακολούθησε να παίζει με τη φωτιά. Το Περιστέρι είχε πλέον την ψυχολογία με το μέρος του και έκανε το 55-51 στο 31' ενώ με τον ασταμάτητο Βρκιτς βρέθηκε για πρώτη φορά και στο +6 (61-55). Στο 35' ο Πέτρουλας έγραψε το 63-57 και ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με καράβι σε φουρτούνα, καθώς είχε εγκλωβιστεί στο ρυθμό του Περιστερίου και προσπαθούσε μάταια από τα 6.75μ. να μειώσει.

Με τους Μπατίστ και Τσαρτσαρή και παρά το γεγονός ότι χάθηκαν κάποιες βολές, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 63-62. Πάντως, οι γηπεδούχοι ούτε και τότε τα παράτησαν και βρέθηκαν στο +5 εκ νέου στο 1.37'' πριν το τέλος (67-62). Ο Μπατίστ ισοφάρισε σε 67-67, όμως έχασε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του αστοχώντας στο τελευταίο σουτ που επιχείρησε μετά το άστοχο τρίποντο του Σκοτ.

Στην παράταση, κι ενώ ο Διαμαντίδης δέχτηκε δύο συνεχόμενες τεχνικές ποινές από τον Γκόντα για έντονη διαμαρτυρία για φάουλ, ήταν αυτός που έκρινε στο τέλος το ματς. Στα 11'' πριν το τέλος έγραψε το 70-74 με τρίποντο και ο Βαγγέλης Μάντζαρης το μόνο που απέμενε ήταν να μειώσει στο τέλος σε 72-74. Νωρίτερα, ο Σκοτ είχε αστοχήσει στις βολές της τεχνικής ποινής, καταδικάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 32-36, 51-51, 67-67 (κ.α.), 72-74.

Περιστέρι (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 12(1), Γούντγουορντ, Παπανικολάου 4, Α. Μάντζαρης 3(1), Σκοτ 18(3), Πέτρουλας 2, Βρκιτς 20(5), Λούμπι 6, Μότσνικ 7(1).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπίτς 6(2), Μάριτς 4, Περπέρογλου 6(2), Μπατίστ 14, Φώτσης 8, Σάτο 7(1), Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 13(1), Διαμαντίδης 9(1), Βουγιούκας 1, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου