Τελευταία Νέα

27/4/11

C.L. Ημιτελικά: Σάλκε - Μάντσεστερ Γιουν. 0 - 2


Ο Νόιερ έκανε ότι μπορούσε, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με 2-0 την Σάλκε στην Γερμανία με γκολ των Γκιγκς και Ρούνεϊ, έτσι βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" 

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Άγγλων, αλλά ο τερματοφύλακας της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ, ήταν καταπληκτικός και κράτησε μόνος του το 0-0.

Εκεί που η Σάλκε κατάφερε στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου να ισορροπήσει το ματς, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το "καθάρισε" μέσα σε 3 λεπτά, με τον Ράιαν Γκιγκς να ανοίγει το σκορ στο 67' και τον Γουέιν Ρούνεϊ να διαμορφώνει το τελικό 0-2 στο 69'.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν βασικός και αγωνίστηκε σε όλο το ματς ως το μοναδικό αμυντικό χαφ των γηπεδούχων, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Άγγελος Χαριστέας.

Η ρεβάνς στο "Ολντ Τράφορντ" θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Μαΐου, αλλά σίγουρα πολύ δύσκολα θα καταφέρει η Σάλκε να προβληματίσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πόσο μάλλον να της κλέψει την πρόκριση για τον τελικό στο "Γουέμπλεϊ" στις 28 Μαΐου.

Σάλκε - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2:

Σκόρερς: 67' Γκιγκς, 69' Ρούνεϊ.

Γήπεδο: "Αρίνα ΑουφΣάλκε".

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία).

Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Μπάουμγιοχαν έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα, αλλά ο Φαν ντερ Σαρ άνετα μπλόκαρε ενώ την πρώτη καλή ευκαιρία την είχαν οι Άγγλοι στο 3' με τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει την σέντρα-σουτ του Γουέιν Ρούνεϊ.

Στο 6' ο Γερμανός πορτιέρο απέκρουσε και το επικίνδυνο σουτ του Παρκ, ενώ στην επόμενη φάση μπλόκαρε σουτ του Χαβιέρ Ερνάντες.

Οι δύο τελευταίοι ήταν πρωταγωνιστές ξανά σε μια πολύ μεγάλη φάση για την Μάντσεστερ στο 14', όταν ο Παρκ έκανε εξαιρετική ασίστ στον Χαβιέρ Ερνάντες, ο Μεξικανός βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με το πόδι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, μπλοκάροντας εν συνεχεία.

Ρούνεϊ και Χαβιέρ Ερνάντες βγήκαν στην αντεπίθεση στο 21', αλλά ο τελευταίος έκανε κακή επιλογή και αντί να σουτάρει από κοντά προτίμησε να δώσει ξανά πάσα στον Άγγλο, έτσι έκοψε ο Μέτσελντερ.

Νέο διαγώνιο σουτ του Ερνάντες μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ στο 26' και στο 27' ο Γκιγκς έκανε την κεφαλιά από κοντά για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Νόιερ.

Το έκανε ξανά σε νέο σουτ του Ερνάντες στο 36' και εν στην συνέχεια ο Ουτσίντα με τάκλιν έκοψε το σουτ του Παρκ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Φάμπιο σούταρε και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο καταπληκτικός Γερμανός τερματοφύλακας, Μάνουελ Νόιερ, έκανε μία ακόμη σπουδαία απόκρουση στο 45', σώζοντας ξανά την ομάδα στο τετ-α-τετ με τον Γκιγκς στην δεξιά γωνία της περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο

Και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πιέζει και στο 47' να αποκρούει ο Νόιερ την κεφαλιά του Κάρικ, ενώ στο 48' ο Γκιγκς απέφυγε με προσποίηση δύο αμυντικούς στην περιοχή, αλλά το σουτ του με το δεξί ήταν πολύ κακό.

Η Σάλκε κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να κάνει κάποιες ευκαιρίες, όχι σπουδαίες, μέχρι όμως να έρθει το 67ο λεπτό, στο οποίο ο Ράιαν Γκιγκς άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε από τον άξονα την εξαιρετική ασίστ στον Γκιγκς, ο Ουαλός βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ και αυτήν την φορά τον νίκησε με την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του Γερμανού μετά το πλασέ του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από δημιουργός ο Ρούνεϊ έγινε εκτελεστής και δύο μόλις λεπτά αργότερα, στο 69' δηλαδή, έκανε το 0-2. Ο Χαβιέρ Ερνάντες έκανε την πάσα και ο Άγγλος στράικερ σούταρε ιδανικά στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα ξανά στα δίχτυα του Νόιερ.

Φυσικά εν συνεχεία ο ρυθμός έπεσε, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε πάρει αυτό που ήθελε και δεν πίεσε και για 3ο γκολ, ενώ η Σάλκε ήταν απογοητευτική, καθώς δεν κατάφερε να κάνει ούτε πραγματικά καλή ευκαιρία.

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Ματίπ, Μέτσελντερ, Σάρπεϊ (73' Εσκουδέρο), Κυριάκος Παπαδόπουλος, Φαρφάν, Μπάουμγιοχαν (53' Κλούγκε), Χουράδο (83' Ντράξλερ), Ραούλ, Εντού.

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Φάμπιο, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια, Παρκ (73' Σκόουλς ), Ρούνεϊ (83' Νανί), Χαβιέρ Ερνάντες (73' Άντερσον).

Στον πάγκο για την Σάλκε έμειναν οι Σόμπερ, Πλεστάν, Καρίμι και Χαριστέας, /ενώ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οι Κούστσακ, Σμόλινγκ, Έβανς και Ραφαέλ.

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης:

1-0




2-0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου