Τελευταία Νέα

22/4/11

NBA NEWS



Οι Μπουλς και οι Χιτ επικράτησαν εκτός έδρας των Πέισερς και των Σίξερς και έκαναν το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση (3-0).

Οι Μπλέιζερς από την άλλη έδειξαν ότι έχουν... ζωή μέσα τους, παίρνοντας τη δύσκολη νίκη (2-1) απέναντι στους Μάβερικς, χάρις στους 16 πόντους που σημείωσε από τον πάγκο ο Μπράντον Ρόι.

Η άμυνα των Πέισερς επικεντρώθηκε στο πως θα σταματήσει τον Ντέρικ Ρόουζ. Εν μέρει τα κατάφερε. Οι Μπουλς, όμως, ήταν και πάλι αυτή που πήραν τη νίκη, την τρίτη στη σειρά που τους φέρνει μια ανάσα από την επόμενη φάση.

Ο Ρόουζ πέτυχε συνολικά 23 πόντους με 4/18 σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε μείνει χωρίς καλάθι, μέχρι να σημειώσει το καθοριστικό δίποντο 17'' πριν το τέλος. Ήταν η προσπάθεια που ουσιαστικά έκρινε το 3-0.

"Ήταν λίγο σκληρά εκεί έξω, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Είχαν κάτι να αποδείξουν" τόνισε ο Ρόουζ που "έφαγε" πολύ ξύλο από την άμυνα της Ιντιάνα.

Ιντιάνα Πέισερς: Γκρέιτζερ 21, Χάνσμπροου 10, Χίμπερτ, Κόλισον 9, Τζορτζ 6, Φόστερ 2, Ντανλίβι 6, Τζόουνς 11, Πράις 4, ΜακΡόμπερτς 9, Ρας.

Σικάγο Μπουλς: Μπούζερ 4, Ντενγκ 21, Νοά 11, Μπόγκανς 9, Ρόουζ 23, Τόμας, Κόρβερ 12, Μπρούερ 2, Γκίμπσον 6, Ουάτσον, Ασίκ.

Φιλαδέλφεια Σίξερς-Μαϊάμι Χιτ: 94-100.

Οι Χιτ έκαναν το αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στον επόμενο γύρο των πλέι-οφ, καθώς επικράτησαν των Σίξερς και πλέον προηγούνται με 3-0 στη σειρά. Ο Ντουέιν Ουέιντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής με 32 πόντους και 10 ριμπάουντ. κι ο λόγος ήταν απλός: ξεπέρασε τις ημικρανίες που τον ταλαιπωρούσαν τις τελευταίες ημέρες.

"Δεν χρειαζόταν πια να αποφεύγω τους προβολείς και τα δυνατά χρώματα. Ένιωθα πολύ καλύτερα κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι μου" είπε γελώντας μετά το ματς ο "Φλας". Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πρόσθεσε άλλη μια πληθωρική εμφάνιση με 24 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Φιλαδέλφεια Σίξερς: Μπραντ 21, Ιγκουοντάλα 10, Χέιζ 12, Μικς 6, Χόλιντεϊ 20, Μπατί 4, Ουίλιαμς 15, Γιανγκ 4, Τέρνερ 2.

Μαϊάμι Χιτ: Μπος 19, Τζέιμς 24, Ιλγκάουσκας 10, Μπίμπι 3, Ουέιντ 32, Τζόουνς 8, Άντονι 4, Τσάλμερς.


Πόρτλαντ Μπλέιζερς-Ντάλας Μάβερικς: 97-92.

Αυτή τη φορά ήταν η ώρα του Μπράντον Ρόι. Ο ηγέτης των Μπλέιζερς που αντιμετωπίζει προβλήματα στο γόνατο (έχει κάνει δύο εγχειρίσεις) και αγωνίστηκε λίγο στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς εκφράζοντας δημόσια την απογοήτευση του, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη των Μπλέιζερς επί των Μάβερικς.

Ο Ρόι ήρθε από τον πάγκο για να σημειώσει 16 πόντους και να δώσει το σύνθημα, προκειμένου το Πόρτλαντ να μειώσει σε 2-1. "Απλά έπαιξα... Ήμουν σε θετική κατάσταση. Δεν με ένοιαζε τίποτα άλο. Δεν με ένοιαξε ο χρόνος συμμετοχής, ή ο αντίπαλος" ήταν τα λόγια του Ρόι, που πριν το ματς δέχτηκε ένα  γραπτό μήνυμα από τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ, που του έγραφε: "Κρατα ψηλά το κεφάλι σου, βγες στο παρκέ και διασκέδασε το".

Πρώτοι σκόρερ για τους Μπλέιζερς ήταν ο Ουέσλι Μάθιους (25 πόντοι) και ΛαΜάρκους Όλριτζ με 20. Από το Ντάλας ο Τζέισον Τέρι σκόραρε 29 πόντους (ευστόχησε σε 5 τρίποντα) ερχόμενος από τον πάγκο, ενώ ο Ντιρκ Νοβίτσκι πρόσθεσε 25 και 9 ριμπάουντ.

Πόρτλαντ Μπλέιζερς: Ουάλας 7, Όλριτζ 20, Κάμπι 6, Μίλερ 16, Μάθιους 25, Ρόι 16, Τζόνσον, Φερνάντες, Μπατούμ 7.

Ντάλας Μάβερικς: Μάριον 9, Νοβίτσκι 25, Τσάντλερ 2, Κιντ 8, Στίβενσον, Στογιάκοβιτς 7, Τέρι 29, Χέιγουντ 6, Μπαρέα 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου