Τελευταία Νέα

25/5/11

NBA NEWS



Με τον Lebron James να «μιλάει» σε καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης οι Heat επιβλήθηκαν στην παράταση των Bulls με 101–93 και έκαναν το 3-1 στη σειρά των τελικών της Ανατολής.

Ο «King» James τελείωσε το παιχνίδι με 35 πόντους και μετά από μία σκληρή μάχη με τους «ταύρους» οδήγησε την ομάδα του σε καθοριστική νίκη που την φέρνει πλέον ένα βήμα πριν από τους τελικούς του ΝΒΑ.

Αντιστάθηκαν μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν.

Μπορεί οι Bulls να ξεκίνησαν την αναμέτρηση με 0/5 σουτ αλλά στη συνέχεια ευστόχησαν σε 8 από τα επόμενα 14 που επιχείρησαν και παρότι ο Derrick Rose είχε μόλις 2/8 (0/4 τρίποντα) κατάφεραν να προηγηθούν με 19-8. Από την άλλη πλευρά ο Lebron James φρόντισε ώστε οι Heat να μην χάσουν την επαφή τους με το σκορ και τελειώνοντας με ένα προσωπικό σερί 8-0 την πρώτη περίοδο τους έφερε στο -3 (19-16).

Ο Joakim Noah κράτησε στο μηδέν τον Chris Bosh (τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους) αλλά όταν κάθισε στον πάγκο για να πάρει ανάσες ο πάουερ φόργουρντ του Miami βρήκε την ευκαιρία να δράσει. Από τη στιγμή που και ο Dwyane Wade (14 πόντοι με 5/16 σουτ) πήρε μπροστά οι Heat έτρεξαν ένα σερί 9-0 και ξέφυγαν προσωρινά με 37-28. Οι Bulls όμως μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου απάντησαν με ένα εντυπωσιακό 18-7, με τον Luol Deng να έχει οκτώ πόντους, και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 46-44.

Με τους Deng (20 πόντοι) και Boozer (20 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να δίνουν λύσεις στην επίθεση οι «ταύροι» κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σταθερή διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους στο μεγαλύτερο διάστημα του τρίτου δωδεκάλεπτου, όμως ο Lebron James με τους 10 πόντους που πέτυχε σε αυτό το διάστημα δεν τους άφησε να ξεφύγουν περισσότερο (68-63).
 
Το τρίποντο του Mike Miller (12 πόντοι από τον πάγκο) στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο δεύτερο ημίχρονο στους Heat (70-69). Το Chicago δεν πτοήθηκε και σύντομα προσπέρασε ξανά (75-72) με τα συνεχόμενα καλάθια του Carlos Boozer.  Ο Miller συνέχισε να εκτελεί από την περιφέρεια και με τους εννιά "πολύτιμους" πόντους του έφερε το παιχνίδι στα ίσα (80-80). Με ένα λεπτό να υπολείπεται για τη λήξη της αναμέτρησης ο Bosh έβαλε μπροστά το Miami με 85-84. Στη συνέχεια ο Rose (23 πόντοι με 8/26 σουτ) έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αφού με 1/2 βολές ισοφάρισε σε 85-85 και από τη στιγμή που αστόχησε στο τελευταίο σουτ της κανονικής διάρκειας ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί το Chicago έμεινε από «βενζίνη» κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι «Big Three» των Heat και «καθάρισαν» το παιχνίδι υποχρεώνοντας έτσι για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν τους Bulls σε τρεις συνεχόμενες ήττες.

Απρόσμενη βοήθεια.

Ο Mike Miller αποκτήθηκε από τους Heat για να δημιουργεί «πονοκέφαλους» στις αντίπαλες άμυνες με το μακρινό του σουτ ερχόμενος από τον πάγκο και φυσικά να κάνει τη διαφορά σε παιχνίδια όπως αυτό με τους Bulls. Μέχρι τώρα ο 31χρονος γκαρντ δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στο Miami (σ.σ. έχασε μεγάλο μέρος της κανονικής περιόδου λόγω τραυματισμού), όμως την καταλληλότερη στιγμή στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.  Οι εννιά μαζεμένοι πόντοι που πέτυχε στην τρίτη περίοδο έβαλαν τα «θεμέλια» για την αντεπίθεση της ομάδας του που τελικά κατέληξε σε μία πολύ σημαντική νίκη.

Οτι πληρώσεις παίρνεις.

Οι Heat αγωνίστηκαν σε όλο το τέταρτο δωδεκάλεπτο και στην παράταση με τους James, Bosh, Miller, Wade και Haslem στην ίδια πεντάδα. Οι τρεις πρώτοι αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι ενώ οι άλλοι δυο ανανέωσαν τα συμβόλαια τους για αυτόν ακριβώς το λόγο. Για να βρεθούν όλοι μαζί και να κερδίσουν τέτοια μεγάλα παιχνίδια ώστε να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Με αυτούς τους πέντε ταυτόχρονα στο παρκέ το Miami κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο, ενώ στο έξτρα πεντάλεπτο δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Bulls, αφού ο καθένας από τους παραπάνω εκτέλεσε άψογα τα καθήκοντα του.
 
«Ηταν δικό μου λάθος».


Ο Derrick Rose ως σωστός ηγέτης ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα των Bulls, όμως τόνισε πως η σειρά δεν έχει τελειώσει ακόμα: «Ηθελα να πάρω επάνω μου το παιχνίδι. Αστόχησα σε πολλά σουτ και έκανα αρκετά λάθη στην παράταση. Ηταν δικό μου λάθος. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και αυτό ακριβώς είπα στα αποδυτήρια στους συμπαίκτες μου».

Φυσικά ο Tom Thibodeau έσπευσε να υπερασπιστεί τον παίκτη του υπογραμμίζοντας πως τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται απόλυτα: «Εχασε μια βολή που θα μπορούσε να μας είχε δώσει τη νίκη, όμως δεν θα μπορούσε να είναι κανένας άλλος παίκτης στη θέση του. Το μόνο που έχω να πω είναι πως είναι ο Derrick Rose ο MVP του πρωταθλήματος και για αυτό τον στηρίζω και θα συνεχίσω με αυτόν γιατί ξέρω πως θα με δικαιώσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου