Τελευταία Νέα

29/6/11

«Κλέβει» Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ!


Κάτοικος Μόσχας θα γίνει εκτός απροόπτου ο Μίλος Τεόντοσιτς, καθώς η ΤΣΣΚΑ κατέθεσε την επίσημη πρόταση (1,3 εκατ. ευρώ) που ισοδυναμεί με το buy out, εκμεταλλευόμενη τη διοικητική αβεβαιότητα του Ολυμπιακού. 

Η «ομάδα του στρατού» είναι πλέον έτοιμη να κάνει ένα ακόμα μεγάλο «μπαμ» με τις φετινές της μεταγραφές (βλ. απόκτηση Νέναντ Κρστιτς), καθώς όχι απλά προσέγγισε την πλευρά Τεόντοσιτς αλλά έφτασε και σε συμφωνία μαζί του. 
Δεν αρκούσε όμως μόνο αυτό για να τον κάνει δικό της. Το σημαντικότερο και μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν η ρήτρα του 1,3 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του Σέρβου με τον Ολυμπιακό. Πόσες ομάδες θα μπορούσαν να εξαγοράσουν αυτή τη δύσκολη εποχή κάποιον αθλητή από άλλη ομάδα και μάλιστα με τέτοιο ποσό; Ελάχιστες, αν όχι μόνο η ΤΣΣΚΑ. Τελικά το έκανε, καθώς εδώ και λίγες ώρες υπάρχει στα γραφεία του Ολυμπιακού κατατεθειμένη επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Τεόντοσιτς.
Τούτο σημαίνει πως αν ο Ολυμπιακός δεν «ματσάρει» την προσφορά εντός επτά ημερών θα χάσει έναν από τους αθλητές όπου επένδυσε πολλά πάνω του και δέθηκε με τον κόσμο. Ίσως όμως, αυτή να είναι και η αρχή της αποδόμησης μιας ομάδας που είχε πλησιάσει τόσο κοντά στον τίτλο και βλέπει μετά την αποχώρηση των Αγγελόπουλων τα πάντα να είναι υπό κατάρρευση...
Ο άλλοτε τεχνικός των κυπελλούχων Ελλάδος και νυν της ΤΣΣΚΑ, Γιόνας Καζλάουσκας, που θα έχει πλέον στο πλευρό του τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, εκτιμά απεριόριστα τις ικανότητες του 24χρονου γκαρντ, ο οποίος με την ενδεχόμενη μετακόμισή του στη Ρωσία θα ισχυροποιήσει σε μεγάλο βαθμό την περιφέρεια της ρωσικής ομάδας, εν όψει της επικείμενης προσπάθειάς της να πρωταγωνιστήσει ξανά στην Ευρωλίγκα.


Για να δελεάσουν τον παίκτη ώστε να αφήσει την ελληνική ομάδα του προσφέρουν ένα "χρυσό" συμβόλαιο, καθώς τον ενημέρωσαν πως στο ενδεχόμενο που αποφασίσει να φορέσει την φανέλα της ΤΣΣΚΑ τότε οι ετήσιες οικονομικές του απολαβές θα φτάσουν το 1.800.000 ευρώ (και όχι με το εντυπωσιακό 2.500.000 όπως φημολογήθηκε), δείχνοντας του με τον τρόπο αυτό το πόσο πολύ τον θέλουν στην Μόσχα. Για να καταλάβετε την διαφορά, αν ο Τεόντοσιτς συνεχίσει στον Ολυμπιακό για την σεζόν 2011-12, τότε θα πρέπει αμειφθεί με 700 χιλιάρικα, όπως είναι συμφωνημένο από το καλοκαίρι του 2007 όταν και πρωτοήρθε στον Πειραιά. Όπως γίνεται αντιληπτό ο Μίλος έχει μία τεράστια ευκαιρία ώστε να κάνει το συμβόλαιο της ζωής του και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει αν φύγει.

Υπενθυμίζεται πως ο σύλλογος του "κόκκινου στρατού" έχει αποκτήσει, ήδη, τον Σέρβο σέντερ, Νέναντ Κρίστιτς (φίλος και συμπαίκτης του στην εθνική του ομάδα), ενώ προπονητής της ΤΣΣΚΑ είναι ο Γιόνας Καζλάουσκας, έχοντας για βοηθό του, πλέον, τον Έλληνα τεχνικό, Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ορισμένα έξτρα δέλεαρ, λοιπόν, ώστε να πάρουν το οριστικό "ναι" του 24χρονου (19/3/1987) πλέι-μέικερ. Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε, πως τα πάντα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό, καθώς η πειραϊκή ΚΑΕ, βάση όρου στο συμβόλαιο του Μίλος, έχει το δικαίωμα να "ματσάρει", δηλαδή να ισοφαρίσει την προσφορά των Ρώσων προς τον Τεόντοσιτς (καθώς είναι restricted free agent). Το χρονικό περιθώριο που υπάρχει ώστε να το κάνουν πράξη οι ερυθρόλευκοι είναι μία εβδομάδα από τότε που κατατέθηκε η πρόταση των Μοσχοβιτών, δηλαδή έχουν "deadline" έως την ερχόμενη Τρίτη 5η Ιουλίου.

Μέχρι τότε, λοιπόν,  η πειραϊκή ΚΑΕ θα πρέπει να προσφέρει επίσης στον Σέρβο γκαρντ νέο συμβόλαιο με ετήσιες οικονομικές αποδοχές που θα φτάσουν το 1.800.000 ευρώ  ώστε να τον κρατήσουν στον Πειραιά ή αλλιώς θα πρέπει να αποδεχτούν την πρόταση της ΤΣΣΚΑ παίρνοντας το ποσό του 1.3000.000 ευρώ για το κόστος της μεταγραφής, αποχαιρετώντας τον Μίλος. Βέβαια, σαφώς και έχει δικαίωμα επιλογής και ο παίκτης. Ο Τεόντοσιτς εννοείται θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στους ερυθρόλευκους, καθώς είναι γνωστό πως έχει δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα, όμως επιθυμεί να μείνει με τον υγιή Ολυμπιακό των Αγγελόπουλων και όχι με τον Ολυμπιακό της αβεβαιότητας. Διότι τώρα, πλέον, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δηλαδή με την οριστική φυγή της οικογένειας από τα διοικητικά, η λογική λέει πως ο Σέρβος πλέι-μέικερ θα δεχτεί μετά χαράς το "βασιλικό" συμβόλαιο που του δίνουν οι Ρώσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου