Τελευταία Νέα

28/6/11

ΟΦΗ - Απαγόρευση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας!


Την απαγόρευση συμμετοχής του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, από τη στιγμή που οι Κρητικοί δεν είχαν πλήρη φάκελο αδειοδότησης!

Aυτή η απόφαση, η οποία μάλιστα πάρθηκε ομόφωνα από τα μέλη της λίγκας, λίγες μέρες μετά τη δικαίωση του συλλόγου του Ηρακλείου στο πολιτικό δικαστήριο (αλλά και την εισήγηση της UEFΑ στην ομοσπονδία για διευκόλυνση) δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το… κλίμα και κανείς δεν ξέρει την επόμενη μέρα, με την ΕΠΟ να καλείται πλέον να πάρει εκ νέου θέση. Ανάλογη είναι φυσικά η απόφαση και για τα Τρίκαλα, που επίσης δεν πήραν αδειοδότηση!
Τι δήλωσε ο Μανταδάκης
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ντίνος Μανταδάκης, μίλησε στον Sentra 103,3 για το θέμα του ΟΦΗ και τα όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας. Είπε για:
Την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να μην επιτρέψει στον ΟΦΗ να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα σε περίπτωση που ανέβει στην πρώτη κατηγορία: Μπήκα μέσα στο Δ.Σ, και έκανα μία παρέμβαση. Τους είπα: 'Με αυτό που κάνετε σήμερα, γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια, μία πρόταση της UEFA και μία απόφαση της ΕΠΟ. Με αυτό τον τρόπο οδηγείτε μια κατάσταση σε εμπλοκή'. Ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε να ανοίξει τον δρόμο των πολιτικών δικαστηρίων, εφ' όσον η ΕΠΟ του στέρησε το δικαίωμα να δικαστεί νόμιμα και σωστά. Με αυτό που έκαναν σήμερα μας αναγκάζουν να συνεχίσουμε την πολιτική δίκη. Το επιχείρημα ήταν ότι δεν μπορούν εκ των υστέρων να κρίνουν τον ΟΦΗ με διαφορετικά κριτήρια από αυτά που έκριναν τον Ηρακλή που έπεσε κατηγορία.
Η ένστασή μου είναι ότι πρώτον ο Ηρακλής δεν έπεσε για αυτόν τον λόγο και η υπόθεση του Ηρακλή δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα, άρα αυτό το επιχείρημα... πάει περίπατο, και δεύτερον πρέπει να τροποποιηθεί η σύμβαση ως προς τις ομάδες της Β' Εθνικής. Έκριναν τον Ηρακλή με τα κριτήρια της Σούπερ Λίγκας; Καλά έκαναν. Δεν πρέπει όμως να κρίνουν με τα ίδια κριτήρια τις ομάδες Football League. Αυτό λέει η ΕΠΟ και αυτό ζητάμε. Αυτό πρότεινε η UEFA γιατί διαπίστωσε ότι είμαστε το μόνο κράτος, που εφαρμόζει για την Καλλιθέα και τον Αγροτικό Αστέρα τα ίδια σκληρά κριτήρια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Την απάντηση των μελών της Λίγκας, στις ενστάσεις του: Υπήρξαν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις, ενώ χρησιμοποίησαν το επιχείρημα με τον Ηρακλή, το οποίο και δεν καταλαβαίνω. Είναι ένα επιχείρημα το οποίο δεν στέκει. Το μόνο που τους είπα επιπλέον είναι ότι σύμφωνα με τις συνομιλίες πουν διαρρέουν, δύο μήνες πριν από την δική μας εκδίκαση για αδειοδότηση, είχε καθοριστεί ποιες είναι οι ομάδες που θα πάρουν άδεια. Η προβλέψεις βγήκαν με ακρίβεια... Πανθρακικού. Σήμερα δηλαδή τι επιβραβεύουν με αυτό; Ας αφήσουν και δυο ομαδούλες που είναι καθαρές και παλεύουν με τις δυνάμεις τους.
Την επόμενη μέρα για τον ΟΦΗ: Εμείς θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να μην εγκρίνει αυτή την απόφαση. Επίσης υπάρχει ένα θέμα που έθεσε σήμερα ο κύριος Μαρινάκης, αλλά δεν ξέρω αν θα υπάρξει εισήγηση για αυτό. Να δικαστεί η υπόθεσή μας από την ΕΠΟ με άλλη σύνθεση. Σε αυτό δεν είμαστε αντίθετοι. Άλλωστε αυτό είναι που είχαμε ζητήσει από την αρχή. Ας βρεθεί ένας τρόπος να δικαιωθεί αυτή η ομάδα που άδικα δεν παίζει την Σούπερ Λιγκα. Πρόκειται για μια αδικία σε βάρος του ΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου