Τελευταία Νέα

27/7/11

ΑΕΚ - Καραμπούκσπορ 0-0 (Φιλικό).


Ίδιο πρόσωπο με αρκετή πίεση για την ΑΕΚ στο φιλικό με την Καραμπούκ που έμεινε ισόπαλη χωρίς σκορ. Πρώτη για τον Γκούντγιονσεν. Έχασε αρκετές ευκαιρίες ο δικέφαλος.


Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ παρέμεινε πιστή στις οδηγίες του και συνέχισε το ασφυκτικό πρέσινγκ στον αντίπαλο από το πρώτο λεπτό, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα.

Τέσσερα τετ α τετ έχασε η Ένωση με τους Λυμπερόπουλο, Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Μπελέκ να βρίσκουν μπροστά τους έναν εξαιρετικό Τόμιτς, αλλά να μην κάνουν και την καλύτερη εκτέλεση τους.

Στοιχεία αγώνα:

Πόλη/Γήπεδο: Μπαντ Ράντγκερσμπουργκ (Αυστρία).

Διαιτητής: Στεφάν Σεκόνια.

Βοηθοί: Μπόριτ Ανχελς και Ντομινίκ Κάβας.

Οι συνθέσεις ομάδων:

ΑΕΚ (πρώτο ημίχρονο): Κωνσταντόπουλος (67' Αραμπατζής), Γεωργέας (46' Κοντοές), Καράμπελας (78' Εγγλέζου), Δέλλας (58' Χέλγκασον), Μανωλάς, Μάκος (77' Αγκιρίμπα), Καφές (58' Δωριάδης), Κάρλος (77' Γκερέιρο), Λαγός (46' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (55' Λεονάρντο), Γκούντγιονσεν (46' Μπελέκ).

Καραμπούκσπορ: Όμιτς, Οζγκένκ, Νίκολιτς, Σέριτς, Τότζο, Κεμπέ, Χικμέτ (63' Γκιονερί), Ντεουμί, Τασκιράν, Ισά, Γουτσέ.

Σκόρερ:-

Το πρώτο ημίχρονο:

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2 με ευθεία γραμμή στο κέντρο και τον Λαγό αριστερά και τον Κάρλος δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν που φόρεσε για πρώτη φορά την εμφάνιση της ΑΕΚ έστω και σε φιλικό παιχνίδι.

Από το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ έδειξε το ίδιο πρόσωπο που μας παρουσίασε και στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις. Πίεση ψηλά από την αρχή προκειμένου να κλέψει και να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη εστία.

Οι παίκτες του Μανόλο έκαναν το ίδιο και ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και στα πρώτα 25 λεπτά ο δικέφαλος έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Μάκος έβγαλε τετ α τετ τον Λυμπερόπουλο, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τόμιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάρλος, ο Μανωλάς αρχικά και ο Γκούντγιονσεν στη συνέχεια δεν έκαναν σωστά την προβολή για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ισλανδός επιθετικός, αν και με μόνο 5 προπονήσεις, έδειξε ορεξάτος και κυνηγούσε στην αντίπαλη άμυνα την μπάλα προκειμένου να κλέψει. Η ΑΕΚ συνέχισε την πίεση και στο 22ο λεπτό, ήρθε η σειρά του Ice - Man να χάσει μοναδική ευκαιρία, όταν μετά από 1-2 με τον Λύμπε, η μπάλα κρύφτηκε, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας νίκησε με τα πόδια τον άσο της Ένωσης.

Η Ένωση έκανε το παιχνίδι της μέχρι και το τέλος του πρώτου 45λέπτου, αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία. Από την μεριά των Τούρκων, το μόνο που κατάφεραν ήταν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, τα οποία όμως εύκολα μπλόκαρε ο Κωνσταντόπουλος.

Δεύτερο ημίχρονο:

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ έβγαλε τον Γκούντγιονσεν προκειμένου να μην το πιέσει και στη θέση του έβαλε τον Μπελέκ. Ακολούθησαν και άλλες αλλαγές με τον Λεονάρντο να μπαίνει στη θέση του Λυμπερόπουλου και η επίθεση της ΑΕΚ να γίνεται αριστερά Λεονάρντο, δεξιά Σιαλμάς και πίσω από Μπελέκ ο Κάρλος.

Παρά τις αλλαγές η ΑΕΚ είχε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε τις ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 51' ο Σιαλμάς έκανε εξαιρετική προσπάθεια από τα αριστερά, αλλά η πάσα ου έβγαλε δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη, ενώ 3 λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης βρήκε πολύ ωραία τον Λύμπε, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μεσσήνιος άσος πήγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 57΄ο Κάρλος εκτέλεσε το φάουλ αλλά η κεφαλιά του Δέλλα πέρασε άουτ, ενώ στο 62' Κάρλος και Λεονάρντο με σουτ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Τόμιτς. Οι αρκετές αλλαγές δεν έδειξαν να επηρεάζουν το παιχνίδι της ΑΕΚ που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας στην κορυφή με σωστό passing game.

Στο 69ο λεπτό ο Κάρλος έχασε αντίστοιχη ευκαιρία με αυτή του Έιντουρ, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Τόμιτς, αλλά καθυστέρησε αδικαιολόγητα και τον πρόλαβε η άμυνα των Τούρκων.

Από το 70' και μετά η ΑΕΚ φάνηκε επηρεασμένη από τις αλλαγές με αποτέλεσμα η Καραμπούκ να ανεβάσει τον ρυθμό της και να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες με το σουτ του Οζεγκένκ στο 73' να ξεχωρίζει με τον Αραμπατζή να μην μπλοκάρει στο σουτ στην γωνία και να διώχνει η άμυνα.

Για ένα δεκάλεπτο δεν υπήρξε κάποια καλή φάση, αλλά πριν στο 84' η ΑΕΚ έχασε και νέο τετ α τετ με τον Μπελέκ και οι Τούρκοι στο 89' μετά από φάουλ δημιούργησαν πρόβλημα στον Αραμπατζή που μπλόκαρε με διπλή επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου