Τελευταία Νέα

30/7/11

ΚΑΕ Ολυμπιακός: Το Σάββατο (30/7) στην Αθήνα ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους,ανακοίνωσε την μεταγραφή η Λιέτουβους Ρίτας!


Έρχεται στην Ελλάδα ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με σκοπό να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ολυμπιακό!Οριστικό τέλος στην συνεργασία μεταξύ Ολυμπιακού και Ματ Νίλσεν αναμένεται να μπει τα επόμενα 24ωρα, με τον Αυστραλό φόργουορντ να βρίσκεται κοντά στην Καχασόλ. Οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν από τον Ζόραν Έρτσεγκ.


Τον Λιθουανό "εκτελεστή", Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους βάζει στην "μηχανή" του ο Ολυμπιακός!

Ο 23χρονος σούτινγκ γκαρντ θα βρίσκεται στην Ελλάδα το Σάββατο (30/7) στις 14:30 το μεσημέρι, με σκοπό να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει την μετακίνηση του στους ερυθρόλευκους. Η διοίκηση των Πειραιωτών αποφάσισε να πληρώσει το buy - oyt που υπήρχε στο συμβόλαιο του Γκετσεβίτσιους με την Λιέτουβος Ρίτας και να κάνει δικό της τον Λιθουανό! Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που θα υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς και οι ετήσιες απολαβές του παίκτη, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Ο Λιθουανούς άσος, ο οποίος την περσινή σεζόν είχε 11.7 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Euroleague. 



Την μεταγραφή του Λιθουανού γκαρντ στον Θρύλο ανακοίνωσε η Λιέτουβους Ρίτας στο επίσημο σάιτ της, τονίζοντας πως ήθελαν να τον κρατήσουν, αλλά η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς εκμεταλλεύτηκε τον ειδικό όρο που υπήρχε στο συμβόλαιο του 23χρονου. 

"Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους μετακομίζει από τη Λιέτουβος Ρίτας στην Ελλάδα. Ο σύλλογος ήθελε να κρατήσει στις τάξεις του έναν από τους ηγέτες της ομάδας, αλλά ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε έναν όρο που υπήρχε στο συμβόλαιό του και συμφώνησε μαζί του, καθώς μέχρι την 1η Αυγούστου είχε δικαίωμα να αποδεσμευτεί έναντι 250.000 ευρώ.

Μετά από διαπραγματεύσεις ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τα δικαιώματα του παίκτη, ο οποίος το Σάββατο αφήνει το προπονητικό καμπ της εθνικής Λιθουανίας για να ταξιδέψει στην Ελλάδα και να υπογράψει, αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις".

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, μετά τους Κάιλ Χάινς, Κέιλιν Λούκας και Ματ Χάουαρντ, ενώ έπεται και συνέχεια με τον Νίκο Ζήση να αποτελεί τον Νο 1 στόχο.


Δείτε τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους εν δράσει:


                       





                                              


Εκτός ομάδας θα πρέπει ήδη να θεωρείται ο Ματ Νίλσεν και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθεί οριστικό τέλος στην συνεργασία μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αυστραλού φόργουορντ.



Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν μέσα σε μια περίπου εβδομάδα τρεις Αμερικανούς παίκτες (Χάινς, Λούκας, Χάουαρντ κατά σειρά) και "έκλεισαν" τις θέσεις των μη κοινοτικών, δείχνοντας πως δεν έχουν σκοπό να κρατήσουν και για δεύτερο χρόνο στην ομάδα τον Νίλσεν, η απόκτηση του οποίου το περασμένο καλοκαίρι μόνο ..."ματ" δεν αποδείχτηκε. Ο 32χρονος καλαθοσφαιριστής από την "χώρα των καγκουρό", βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Καχασόλ, προκειμένου να συνεχίσει στην Ισπανία την καριέρα του.

Ο μάνατζερ του Αυστραλού θα προσπαθήσει να κερδίσει κάποια χρήματα για τον πελάτη του, σαν αποζημίωση για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου που είχε υπογράψει με τον Ολυμπιακό. Οι διαβουλεύσεις με την διοίκηση των Πειραιωτών θα συνεχιστούν, αλλά όπως όλα δείχνουν απομένουν τα τυπικά για την λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Όσον αφορά τον Νίκο Ζήση, οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν την ένταξη του στην ομάδα, καθώς με την προσθήκη του Έλληνα γκαρντ και του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ο Ολυμπιακός "δένει" την περιφέρεια του. Η Σιένα αξιώνει χρήματα για να αποδεσμεύσει τον Ζήση, οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους στον μάνατζερ του 28χρονου παίκτη και πλέον ο Κιθ Γκλας χειρίζεται αυτό το θέμα.


Μόλις οι ερυθρόλευκοι ξεμπερδέψουν με τους "κοντούς" θα στρέψουν την προσοχή τους στην γραμμή των ψηλών, όπου θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν και από τον Ζόραν Έρτσεγκ, με σκοπό να αποκτήσουν έναν κοινοτικό σέντερ. Αν δεν καταφέρουν να "ξεφορτώσουν" κάπου τον Σέρβο πάουερ - φόργουορντ, θα κινηθούν για την απόκτηση του Έλληνα σέντερ, Λάζαρου Παπαδόπουλου, αφού πλέον δεν θα υπάρχει ελεύθερη θέση ξένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου