Τελευταία Νέα

28/7/11

ΚΑΕ Ολυμπιακός:Ανακοίνωσε Ματ Χάουαρντ,έφτασε στην Αθήνα ο Κάιλ Χάινς!

                                 

Η πειραϊκή ΚΑΕ ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 22χρονου Αμερικανού πάουερ-φόργουορντ, Ματ Χάουαρντ. "Παίζω περισσότερο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ήξερα τον Ολυμπιακό από τους Τσίλντρες και Νεστέροβιτς", δήλωσε μεταξύ άλλων ο απόφοιτος του Μπάτλερ.


Ο Ολυμπιακός κάλυψε την τρίτη θέση Αμερικανού παίκτη στο ρόστερ του, ύστερα από την τρίτη φετινή -καλοκαιρινή- μεταγραφή του με την απόκτηση του 22χρονου (23/1/1989) πάουερ-φόργουορντ από τις Η.Π.Α, Ματ Χάουαρντ, ο οποίος είναι απόφοιτος του Κολεγίου Μπάτλερ.


Πρόκειται για την τέταρτη ανακοίνωση της πειραϊκής ΚΑΕ για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας μέσα σε έξι μέρες, ύστερα από τις μεταγραφές των Κάιλ ΧάινςΚέιλιν Λούκας και την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο Ματ Χάουαρντ αναμένεται να έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του διετές (1+1) συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Την οψιόν ανανέωσης έχουν οι ερυθρόλευκοι.

Το προφίλ του Ματ Χάουαρντ:

Ο λευκός Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ έφτασε με το κολέγιο του Μπάτλερ στο Final-4 του NCAA τις τελευταίες δύο σερί σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. O Ματ Χάουαρντ ήταν η επιτομή του μαχητή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, παίζοντας παθιασμένα, ψυχωμένα και με τεράστια καρδιά, όντας φιλότιμος και παλικάρι από τα λίγα. Φέτος έφτιαξε πολύ το σουτ του και από τα έξι τρίποντα συνολικά σε τρία χρόνια, έφτασε στο 53/133 σε μία σεζόν.

Οι αναλυτές και γνώστες του NCAA τον παρομοιάζουν σαν πιο αδύναμο Ματ Μπόνερ, των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο 22χρονος πάουερ-φόργουορντ έχει τις δυνατότητες να προσφέρει στον Ολυμπιακό το καλό σουτ που διαθέτει, ριμπάουντ, προσπάθεια σε κάθε δευτερόλεπτο και πνεύμα νικητή. Βέβαια, έχει και ορισμένες αδυναμίες, όπως το σκορ κοντά στο καλάθι, άμυνα απέναντι σε δυνατότερους παίκτες, εμπειρία, ταχύτητα και κοψίματα. Πάντως, στην τελευταία του σεζόν με το κολέγιο του Μπάτλερ είχε μέσο όρο 16.4 πόντους (51% δίποντα, 40% τρίποντα, 79% βολές) και 7.7 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Αμερικανό φόργουορντ Ματ Χάουαρντ.''

Who is Who:

Hμ. Γεν.: 23/1/1989.

Τοπ. Γεν.:  Connersville, Indianna .

Θέση: Φόργουορντ.

Ύψος: 2.03.

Πρ. Ομάδες: Butler Bulldogs .

Διακρίσεις: Δυο συμμετοχές σε τελικό Φάιναλ Φορ του NCAA!

Τα στατιστικά του:

Σεζόν    Ομάδα    Αγ.    Π.    Π.(μ.ο.)    2π.        3π.        Βολ.        Ρ.    Κλ.    Ασ.    Τ. 

2007/08 BUTLER    34     417    12.3         141/242 (58)     0/0 (0)     135/173 (78)     187     24     29     37

2008/09 BUTLER    32     475    14.8        146/260 (56)     2/9 (22)     177/229 (77)    216     25     36    48

2009/10    BUTLER    38    439    11,6        126/257 (49)    3/11 (27)    178/227 (78)    196    22    30    23

2010/11    BUTLER    37    608    16,4        135/266 (51)    53/133 (40)    179/226 (79)    285    41    53    23

"Όταν πας στο επόμενο επίπεδο, πρέπει να αποδείξεις ότι αξίζεις"

Στην Ιντιάνα, το μπάσκετ είναι… θρησκεία και στη μικρή πόλη που μεγάλωσε ο Ματ Χάουαρντ το μπάσκετ ήταν πάντα σε πρώτη προτεραιότητα. Το νέο μετεγγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, μέλος μιας οικογένειας με 10 παιδιά, μίλησε στο Olympiacosbc.gr για την απόφασή του να ζήσει το όνειρο μακριά από το σπίτι του…

"Είναι μεγάλη απόφαση για μένα, αλλά το να έρχεσαι σε μια ομάδα με την παράδοση του Ολυμπιακού ήταν πιο εύκολο. Τον Ολυμπιακό τον ήξερα από τους παίκτες που είχε στο ρόστερ του. Από τον Τζος Τσίλντρες και τον Ράσο Νεστέροβιτς. Ξέρω ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και ξέρω ότι έχει πάντα ψηλούς στόχους", σχολίασε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο 22άχρονος φόργουορντ.

Η παράδοση των «ερυθρόλευκων» του δημιουργεί μεγαλύτερο άγχος; "Όταν πας στο επόμενο επίπεδο πρέπει να αποδείξεις ότι το αξίζεις. Έρχομαι για να βοηθήσω και να μάθω. Να μάθω από τους συμπαίκτες μου και τον κόουτς για τον οποίο έχω ακούσει ότι είναι θρύλος. Μου είπαν ότι τον σέβονται όλοι και ότι απ’ αυτόν θα μάθω πολλά".

Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από τον Ματ; "Παίζω σκληρά, παίζω περισσότερο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μπορώ να παίξω και στο ποστ, αλλά μπορώ να παίξω και πικ εν ποπ, να παίξω άμυνα και να μαζέψω κάποια ριμπάουντ. Θα κάνω ότι μου ζητήσουν και ότι χρειαστεί".

Ο Ματ Χάουαρντ έφτασε δυο φορά μια ανάσα από την κατάκτηση ενός σπουδαίου τίτλου. Δυο φορές με το Butler έφτασε στον τελικό του φάιναλ φορ του NCAA κι αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα, αλλά για τον ίδιο; "Τα δυο τελευταία χρόνια φτάσαμε κοντά στον τίτλο, αλλά δεν τον κατακτήσαμε και στο τέλος αυτό μετράει. Θέλω να κερδίζω και νομίζω ότι έχω αφήσει μια δουλειά στη μέση. Τον τίτλο που δεν πήρα στο NCAA θέλω να τον κατακτήσω με τον Ολυμπιακό".




Ο Ματ Χάουαρντ εν δράσει:




Ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ Κάιλ Χάινς, έφτασε στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης (28/7) και σε δηλώσεις του τόνισε: "Θα δώσω τα πάντα για τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσω να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε εμένα!".

Το πρώτο φετινό -καλοκαιρινό- μεταγραφικό απόκτημα της πειραϊκής ΚΑΕ, ο Αμερικανός φόργουορντ-σέντερ Κάιλ Χάινς, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" το πρωί (09:10) της Πέμπτης (28/7), ύστερα από το πολύωρο ταξίδι που πραγματοποίησε από την Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.


Ο Κάιλ Χάινς στις πρώτες του δηλώσεις στο αεροδρόμιο, σχολίασε τα εξής: "Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Πιστεύω πως είναι το σωστό βήμα για την καριέρα μου. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει ψηλά και να κατακτήσει τους στόχους της. Είμαι ενήμερος για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και θέλω να γίνω μέρος της ιστορίας της ομάδας και να τη βοηθήσω να κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο".

Όσον αφορά για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ο 25χρονος φόργουορντ-σέντερ, δήλωσε: "Θα ήθελα να πω στους φιλάθλους του Ολυμπιακού πως πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το γεγονός πως ήρθα στην ομάδα τους. Θέλω να δώσω τα πάντα για τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσω μέσα στο γήπεδο να τους κάνω όσο μπορώ χαρούμενους και να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν και με έφεραν στην ομάδα".

Όσον αφορά για το ύψος του και για το γεγονός πως δεν είναι πολύ ψηλός (1.98μ) για την θέση του σέντερ, σχολίασε: "Γνωρίζω ότι ορισμένοι λένε διάφορα για το ύψος και την θέση μου, αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως ξέρω πολύ καλά τι πρέπει να κάνω μέσα στο γήπεδο και τον ρόλο του σέντερ για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό".


Ο Κάιλ Χάινς εν δράσει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου