Τελευταία Νέα

31/7/11

Επέστρεψαν τα χρυσά κορίτσια!


Θριαμβεύτριες επέστρεψαν από την Κίνα οι ελληνίδες πολίστριες, οι οποίες κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη. Ανθρωποι της Πολιτείας, συγγενείς και φίλοι των κοριτσιών, αλλά και κάποιοι απλοί φίλαθλοι, συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχθούν τον Γιώργο Μορφέση και τις... γοργόνες του, που έγραψαν ιστορία!

Συγγενείς και φίλοι έσπευσαν στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τα χρυσά κορίτσια, τα οποία παρά την κούραση του ταξιδιού, που κράτησε σχεδόν μία μέρα, πάτησαν ελληνικό έδαφος με το χαμόγελο στα χείλη και τα χρυσά μετάλλια στις αποσκευές τους.

Μόλις εμφανίστηκαν από την πύλη οι ελληνίδες αθλήτριες αποθεώθηκαν από τους παρευρισκόμενους και έτρεξαν στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων. Ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές με τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες να κλαίνε από χαρά και συγκίνηση.

Από πλευράς Πολιτείας, παρών ήταν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας πόλο, Γιώργος Κατσαρός, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας, ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Μορφέσης, πήρε πρώτος το λόγο και τόνισε: "Πήγαμε στη Σαγκάη με στόχο την 8άδα, αλλά στο πίσω μέρος υου μυαλού μας γνωρίζαμε ότι μπορούμε ν ανέβουμε στο βάθρο. Για να πάρεις χρυσό μετάλλιο χρειάζεται και τύχη και εμείς ήμασταν και ικανοί και τυχεροί.

Είναι μία τεράστια επιτυχια για τον ελληνικό αθλητισμό και τώρα αυτό που θέλουμε είναι να προκριθούμε στους Ολυμπιακοιύς αγώνες του Λονδίνου και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό".

"Δεν σταματάμε εδώ!"

Από την πλευρά τους οι πρωταθλήτριες κόσμου ξεκαθάρισαν πως αυτό το χρυσό δεν είναι η τελευταία τους επιτυχία και ήδη θέτουν νέους στόχους.

Η αρχηγός, Κική Λιόση, σχολίασε: "Ευχαριστούμε όλους τους έλληνες για τη συμπαράστασή τους. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, αν είμαστε ενωμένοι. Είναι φανταστικό το να βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου, αλλά δεν μένουμε εδώ. Αυτή η ομάδα έχει να δώσει κι άλλα".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Σταυρούλας Αντωνάκου: "Ο στόχος επετεύχθη. Ηταν όνειρό μας να πάρουμε ένα μετάλλιο. τα δώσαμε όλα και πήραμε το χρυσό. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πόσο σπουδαίο είναι αυτό που πετύχαμε. Η ομάδα δείχνει πως έχει τεράστια δύναμη και είμαστε μία οικογένεια που μπορεί να καταφέρει ακόμη περισσότερα".

Τέλος, η Αντιγόνη Ρουμπέση υπογράμμισε: "Οταν παίζεις σ` έναν τελικό σκέφτεσαι πάντα το χρυσό μετάλλιο κι εμείς δεν πιστέψαμε ούτε δευτερόλεπτο ότι μπορεί να το χάσουμε. Είμαστε πρωταθλήτριες κόσμου, χαιρόμαστε γι` αυτό, αλλά βάζουμε ήδη τους νέους μας στόχους".











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου