Τελευταία Νέα

26/8/11

ΑΕΚ : Γνωστοποίησε την απόκτηση του Φαβιάν Βάργκας - Η μέχρι τώρα καριέρα του Φαβιάν Βάργκας παρουσιασμένη απο το Assist.gr!

                               

Η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της, γνωστοποίησε την απόκτηση του Φαβιάν Βάργκας για έναν χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλον έναν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Ένωσης»:

«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Fabian Andrés Vargas έως τις 30/6/2012 με δικαίωμα επέκτασης έως τις 30/6/2013.»

                    

Από την πλευρά του ο Βάργκας, στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της «Ένωσης», τόνισε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την μεταγραφή μου στην ΑΕΚ και έρχομαι με πολλές προσδοκίες στην Ελλάδα. Επιθυμώ να ενταχθώ γρήγορα στις προπονήσεις και να δουλέψω με τους νέους μου συμπαίκτες. Νιώθω πολύ χαρούμενος για την πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Europa League, γιατί έτσι θα έχω κι εγώ την ευκαιρία να πάρω μέρος σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το κυρίαρχο συναίσθημά μου αυτή την στιγμή είναι υπερηφάνεια, επειδή θα ανήκω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας».

Η καριέρα του Φαβιάν Βάργκας μέχρι τώρα:

Για το ταπεινό ερασιτεχνικό σωματείο της Ντεπορτίβο Μαρακανέιρος, που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80, από μια μικρή ομάδα φοιτητών, στη Μπογκοτά, οι διακρίσεις έχουν όρια και δεν είναι καν αυτοσκοπός. Κάποιοι τίτλοι σε τοπικά πρωταθλήματα και η ηθική ικανοποίηση ότι μερικοί από τους σημαντικούς σύγχρονους Κολομβιανούς ποδοσφαιριστές, έκαναν με τη φανέλα του μικρού συλλόγου, τα πρώτα τους βήματα.

Σε κάποιες από τις εξίσου... ερασιτεχνικές ιστοσελίδες, που αφορούν στη συγκεκριμένη ομάδα, η σημείωση ότι ο «Φαμπιάν Βάργκας, έπαιξε στην Ντεπορτίβο», επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Απ' αυτή τη μικρή ερασιτεχνική ομάδα, ο Βάργκας μετακόμισε στα τμήματα υποδομής της Αμέρικα Κάλι, το 1996 και δύο χρόνια αργότερα, έγινε επαγγελματίας, αρχίζοντας μια καριέρα που πολλοί συμπατριώτες του θα ζήλευαν. Παρά την οικονομική άνεση της οικογένειάς του, ο ατίθασος Βάργκας ήταν και παραμένει (διατηρώντας, όπως εξομολογήθηκε, όλους τους παιδικούς του φίλους) ένα... παιδί του δρόμου. Εκρηκτικό ταπεραμέντο, πάθος, δύναμη, άρνηση για συμβιβασμό.

Με την Αμέρικα Κάλι αγωνίστηκε μια 5ετία, πετυχαίνοντας 5 τέρματα σε 153 ματς και το 2003, έκανε τ' όνειρό του πραγματικότητα, παίρνοντας μεταγραφή για τη μεγάλη Μπόκα Τζούνιορς.


Όπως κάθε Κολομβιανός ποδοσφαιριστής που σέβεται τις καταβολές του, είχε ως πρότυπο τον Κάρλος Βαλντεράμα και όπως κάθε ποδοσφαιριστής (ανεξαρτήτως εθνικότητας), που σέβεται αυτό που κάνει, είχε ως πρότυπο τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η Κολομβία έχει τους περισσότερους οπαδούς της Μπόκα στη Λατινική Αμερική (εξαιρείται, βεβαίως, η Αργεντινή) και μάλιστα στη Μπογκοτά υπάρχει συνοικία, με τ' όνομα «Μπομπονέρα». Όπως παραδέχθηκε, σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Βάργκας δεν άργησε να εγκλιματιστεί, γιατί είχε τη Μπόκα, από μικρός, στο αίμα του.

 

Ο el perro (σ.σ. «σκύλος»), παρά το γεγονός ότι δεν φημιζόταν για τα πλούσια σωματικά του προσόντα (1,78 ύψος), χαρακτηριζόταν από τη δύναμη και την υπέρμετρη αποφασιστικότητά του. «Κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα του πρωταθλήματος της Αργεντινής, καθιερώθηκε στη Μπόκα, αγωνίστηκε για μια 5ετία (μεσολάβησε το 2006 ένας σύντομος δανεισμός στην Ιντερνασιονάλ) με τη φανέλα της, συμπληρώνοντας 106 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 4 τέρματα.


Στις 18 Ιουνίου του 2009, η ισπανική Αλμερία έκανε την οικονομική της υπέρβαση, δαπανώντας περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, για να τον εντάξει στο δυναμικό της.



Ο τραυματισμός και η επάνοδος.
 
Ο Βάργκας αποτέλεσε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία της Αλμερία. Όπως, όμως, συμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, υπάρχουν και οι δυσάρεστες εκπλήξεις. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2009 και στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης της Κολομβίας (ο Βάργκας είναι 41 φορές διεθνής, μετρώντας ένα γκολ) με το Εκουαδόρ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, ο el perro, συγκρούστηκε με τον Πάμπλο Παλάσιος. Η διάγνωση ήταν ανατριχιαστική... Ο Βάργκας είχε υποστεί κάταγμα περόνης και ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου στον αριστερό αστράγαλο.

Χειρουργήθηκε άμεσα από τον γιατρό της κολομβιανής ομοσπονδίας Μάριο Φιγκουερόα, στο Μεντεγίν και για περίπου ένα χρόνο ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας, υπό την επίβλεψη του επικεφαλής του ιατρικού τιμ της Αλμερία, Αντόνιο Φερνάντεθ.


      

«Είναι πολύ σημαντικό το ότι η εγχείρηση στην Κολομβία, ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Μιλάμε για έναν πολύ σοβαρό διπλό τραυματισμό και δεν ξέρω πόσοι άλλοι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να επανέλθουν πλήρως, από κάτι τέτοιο», αποκάλυψε, μετά από καιρό, ο Ισπανός γιατρός.

Ο Βάργκας επέστρεψε μετά από περίπου ένα χρόνο και γρήγορα κέρδισε τη θέση του στο βασικό σχήμα της Αλμερία, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι ο τραυματισμός τον είχε επηρεάσει σημαντικά. Ο Κολομβιανός δεν έμαθε ποτέ να μασά τα λόγια του και πολύ περισσότερο να... φυλά τα πόδια του. Ο «τσαμπουκάς» με τον Ίκερ Κασίγιας, στην περσινή αναμέτρηση της Αλμερία με τη Ρεάλ (1-1) έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

                

«Όταν όμως κάποιος προσπαθεί να μου επιτεθεί θα αντιδράσω. Ήταν και η ένταση της στιγμής. Δεν δικαιολογώ την ενέργεια μου, όμως τέτοια πράγματα συμβαίνουν και μένουν εντός αγωνιστικού χώρου. Πιστεύω πως οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης είναι κάπως αλαζόνες. Είναι κάτι που αντιλαμβάνονται πολλοί εδώ στην Ισπανία. Δεν συμπεριφέρονται σωστά. Δεν μου αρέσει και το ποδόσφαιρο που παίζουν. Προτιμώ να βλέπω την Μπαρτσελόνα και να χαίρομαι με το θέαμα που προσφέρει», θα πει λίγο αργότερα.


Ο Φαμπιάν Αντρές Βάργκας, είναι εδώ και λίγες ώρες, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Μπορεί η καριέρα του, σε συνδυασμό με την ατυχία του, να έλαβε φθίνουσα πορεία, όμως είναι δεδομένο ότι έχει και τις απαραίτητες παραστάσεις και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, για να προσφέρει σημαντική βοήθεια στη μεσαία γραμμή της Ένωσης.

Δείτε βίντεο με τον Φαβιάν Βάργκας: 


              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου