Τελευταία Νέα

28/8/11

Ολυμπιακός: Πάτησε Ελλάδα και υπογράφει ο Ζαν Μακούν!


Ο Ζαν Μακούν έφτασε το απόγευμα της Κυριακής (28/8) στην Ελλάδα και η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό βρίσκεται στην τελική της ευθεία! 

Ο Καμερουνέζος μέσος θα περάσει το πρωί της Δευτέρας (29/8) από ιατρικά τεστ και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την πειραϊκή ομάδα.

                             

Ο 28άχρονος διεθνής ποδοσφαιριστής θα αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν στην πειραϊκή ομάδα, που το επόμενο καλοκαίρι έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει οψιόν αγοράς και να αποκτήσει τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή.

                             

Μία σπουδαία μεταγραφική για τον Ολυμπιακό, που ενισχύεται σημαντικά σε μία θέση που αποδεδειγμένα είχε πρόβλημα. Ο Μακούν έφτασε το απόγευμα (περίπου στις 18:00) της Κυριακής (28/8) με πτήση από τη Γαλλία. Αθόρυβα, χωρίς τα φλας των φωτογράφων και την παρουσία δημοσιογράφων.

Ο Μακούν Θα ξεκουραστεί λίγες ώρες και το πρωί της Δευτέρας (29/8) αναμένεται να ολοκληρωθεί ο μονοετής δανεισμός του στον Πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, κινήθηκε αστραπιαία στην υπόθεση, έκανε τα αδύνατα-δυνατά και πήρε το οριστικό "ΟΚ" από την Άστον Βίλα η οποία εξ αρχής έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ερυθρόλευκους. Από την πλευρά του ο Ζαν Μακούν είχε ξεκαθαρίσει τόσο στο στενό του περιβάλλον, όσο και στον Ολυμπιακό, πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, έχοντας για έξτρα δέλεαρ την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League.

Jean II Makoun - Lyon v Barcelona - UEFA Champions League

Από τον Ολυμπιακό ξεκαθάρισαν στον Καμερουνέζο διεθνή πως υπολογίζεται για την βασική ενδεκάδα της ομάδας, καθώς ο Ζαν Μακούν τους τελευταίους μήνες ήταν αρκετά απογοητευμένος από την παραμονή του στην Άστον Βίλα, καθώς ο τεχνικός των "χωριατών, Άλεξ ΜακΛις, δεν τον υπολογίζει εξ αρχής της σεζόν. Ο Σκοτσέζος προπονητής, μάλιστα, έχει γνωστοποιήσει στον Αφρικανό μέσο το γεγονός πως δεν τον συμπεριλαμβάνει στα αγωνιστικά του πλάνα, δείχνοντας του έμπρακτα αυτή του την διάθεση, με το να μην του έχει δώσε ούτε ένα λεπτό συμμετοχής στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Jean II Makoun Lionel Messi (R) of Barcelona duels for the ball with Jean II Makoun of Lyon during the UEFA Champions League, First knock-out round, second leg match between Barcelona and Lyon at the Camp Nou stadium on March 11, 2009 in Barcelona, Spain. Barcelona won the match 5-2.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) *** Local Caption *** Lionel Messi;Jean II Makoun

Ο Ζαν Μακούν προέρχεται από μία μεγάλη καριέρα στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Λιλ (2001-2008, 165 συμ, 9 γκολ), όσο και στην Λιόν (2008-2011, 76συμ, 8 γκολ). Είναι χαρακτηριστικό πως η Λιόν ξόδεψε το ποσό των 14.000.000+1.000.000 ευρώ (!) για να τον αγοράσει από την Λιλ, ενώ τον περασμένο Γενάρη η "Olympique Lyonnais" τον πούλησε στην Άστον Βίλα με 6,2 εκατομμυρία λίρες, όντας επιλογή του τότε προπονητή των χωριατών, Ζεράρ Ουγιέ, ο οποίος τον ήθελε διακαώς στο Βίλα Παρκ. Από την στιγμή, όμως, που ο Γάλλος προπονητής αποχώρησε από τον σύλλογο, η νέα τεχνική ηγεσία του Άλεξ ΜακΛις δεν τον υπολογίζει στα πλάνα του με αποτέλεσμα ο Καμερουνέζος χαφ να έχει βρεθεί στο περιθώριο.

Ο Αφρικανός πρόκειται για την επιτομή του αμυντικού χαφ. Έχουμε να κάνουμε με έναν "καθαρόαιμο" ανασταλτικό μέσο ο οποίος γνωρίζει με άριστο τρόπο την θέση του "εξαριού" που "σκουπίζει" στον άξονα, ακριβώς μπροστά από τους στόπερ. Ο Ολυμπιακός βρήκε, λοιπόν, στο πρόσωπο του Ζαν Μακούν τον παίκτη που έψαχνε, αυτό που έλλειπε από την ενδεκάδα του, έναν ποδοσφαιριστή τύπου Κριστιάν Καρεμπέ, έναν σπουδαίο "κόφτη" για το κέντρο του, ώστε να θωρακίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μεσαία γραμμή των ερυθρολεύκων.

Όσον αφορά τη διεθνή του καριέρα, ο Καμερουνέζος μέσος  μετρά 54 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα του Καμερούν, ενώ έχει σκοράρει και 3 τέρματα.

Συμμετείχε σε τέσσερα διαδοχικά «Άφρικα Καπ», ενώ αγωνίστηκε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

Ο Καμερουνέζος διεθνής μπορεί να μην είναι ψηλός (1.73μ), αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά για την θέση, ξεχωρίζοντας κυρίως για την ταχύτητα του, όντας μαχητικός και δυναμικός στις μονομαχίες στο χορτάρι. Διαθέτει καλή πάσα, δυνατό σουτ, αλλά και τις αντοχές να βγάζει 90λεπτα σε καλή κατάσταση, διαθέτοντας αθλητική σωματοδομή.

Από την άλλη, η ηλικία των 28 ετών που έχει, τον καθιστούν στην καλύτερη ποδοσφαιρική φάση της καριέρας του, καθώς του προσδίδει τόσο αγωνιστική «φρεσκάδα»  και όρεξη όσο και σημαντικές εμπειρίες από τη μέχρι τώρα πορεία του.

Ακολουθεί η καριέρα του Ζεν Μακούν σε αριθμούς:

Χρονιά,   ομάδα, συμμετοχές, τερματα:

2002-2003  Λιλ:        10-                  -          
2003-2004  Λιλ:        32-                 1
2004-2005  Λιλ:        33-                  -
2005-2006  Λιλ:        31-                 4
2006-2007  Λιλ:        33-                 1
2007-2008  Λιλ:        26-                 2
2008-2009  Λιον:      34-                 7
2009-2010  Λιον:       28-                1
2010-11(A) Λιον        13-                1
2010-11(B) Α. Βιλα     7-                  -

Ο Ζαν Μακούν εν δράσει:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου