Τελευταία Νέα

26/10/11

Το αντίο του Νίκου Νταμπίζα!


Mετά απο 702 παιχνίδια με Πόντιους Βέροιας- Ολυμπιακό-Νιούκαστλ-Λέστερ και Λάρισα, μμε ανακοίνωση που εξέδωσε στο επίσημο σάιτ του , ο Νίκος Νταμπίζας έκανε γνωστό ότι σταματάει την καριέρα του. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένα τέλος μια νέα αρχή!

Μετά από 21 χρόνια στα γήπεδα ήρθε ο χρόνος να βάλει τέλος σε αυτό που έζησα με πάθος όλο αυτό το διάστημα. 21 χρόνια τώρα είχα την τύχη και το προνόμιο να κάνω αυτό που με γέμιζε, αλλά και ταυτόχρονα έλυνα όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας ενός κοινού θνητού.

Οι 700 περίπου αγώνες μου έμαθαν πολλά και θεωρώ πως βάση των δυνατοτήτων μου πέτυχα ότι καλύτερο ήταν δυνατόν.

Εξάντλησα το όποιο ταλέντο είχα και φεύγω ικανοποιημένος ξέροντας ότι πέτυχα ότι καλύτερο μπορούσα.

 Στη ζωή μου ποτέ δεν έβαζα στόχους και δεν προγραμμάτιζα. Έχει λίγη σημασία πλέον αν ήταν πολλά ή λίγα αυτά που έγιναν.

Σημασία έχει για εμένα προσωπικά ότι σε όλη αυτή τη διαδρομή ο χαρακτήρας μου δεν αλλοιώθηκε. Όταν αυτό γίνεται σε ένα χώρο με πολλά συμφέροντα και ανταγωνισμό αυτό το κάνει ακόμα πιο σημαντικό. Οφείλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους με τους οποίους έζησα μέσα στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και να ζητήσω συγγνώμη για κάποιες άσχημες στιγμές που όλοι έχουμε μέσα στην καθημερινότητας μας.

 Το φινάλε λοιπόν έφτασε κάτω από απρόσμενες συνθήκες. Θα μπορούσε να είχε έρθει και αργότερα, αλλά το μεν σώμα πρόθυμο ο δε νους ασθενής! Έρχονται δύσκολοι καιροί για χώρο και οφείλουμε όλοι να δώσουμε πίσω στο ποδόσφαιρο κάτι από αυτά που τόσο απλόχερα έχουμε πάρει. Το φινάλε ήρθε αλλά μια νέα αρχή γίνεται. Νίκος Νταμπίζας 632 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και 70 με την Εθνική Ελλάδος.



Σύνολο καριέρας: 702 αγώνες και  Γκολ: 39.


Βιογραφία του Νίκου Νταμπίζα:



Ο Νίκος Νταμπίζας γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1973, στην Πτολεμαΐδα στη Βόρεια Ελλάδα. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε ένα μικρό χωριό που ονομάζεται Valtonero. Πέρασε τις ημέρες του να παίζει ποδόσφαιρο και να βοηθήσει στην εταιρεία του πατέρα του. Η πρώτη του επαφή με το ποδόσφαιρο ήρθε όταν ήταν δεκαέξι ετών, αν και ποτέ δεν ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.
Ωστόσο μοίρα είχε άλλα σχέδια γι 'αυτόν. Έπαιξε για ένα χρόνο ως ερασιτέχνης στην τοπική ομάδα της Amydeo ο Ερμής, η οποία ήταν αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για μια ομάδα στο τρίτο τμήμα και ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ως παίκτης για Ποντίων Βέροιας, όπου παρέμεινε για τρεις συνεχόμενες περιόδους, έπαιξε ένα χρόνο μετά το τρίτο τμήμα και δύο στο δεύτερο.Μεγάλο σπάσιμο καριέρα του ήρθε όταν ήταν 21. Πήρε μια προσφορά από τον Ολυμπιακό, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Κινήθηκε προς τον Πειραιά, το γνωστό λιμάνι της Αθήνας, και βοήθησε τη νέα ομάδα του να κερδίσει το ελληνικό πρωτάθλημα δύο φορές, κάτι αρκετά εντυπωσιακό λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι δεν είχε κερδίσει εδώ και δέκα χρόνια. Έλαβε επίσης μέρος σε αγώνες πρωταθλήματος ο πρώτος πρωταθλητής του. Μετά από τρεις και μισή σεζόν με τον Ολυμπιακό έλαβε μια προσφορά από την Νιούκαστλ, η οποία άνοιξε τις πόρτες του για το αγγλικό γήπεδα ποδοσφαίρου και το συναρπαστικό κόσμο της Premier League.
Έχει υπογραφεί προς Νιούκασλ από το 1998. Αρχικής τετραετούς συμβολαίου του, το οποίο έληγε το 2002, ανανεώθηκε και μπροστά από το χρόνο και να δει τον Νίκο στην ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2004.


Το να μείνει έξω από την πρώτη ομάδα από την άνοιξη του 2003, ο Νίκος είχε άλλη επιλογή παρά να επιδιώξει τη μεταβίβαση. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα τον εμπόδισε από το να φύγουν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. Ακόμα η απόφαση να κινηθεί επιβλήθηκε ως ο Νίκος δεν έβλεπε καμία ενέργεια όταν τη νέα σεζόν ξεκίνησε και μόλις η μεταγραφική περίοδος άνοιξε εκ νέου δέχτηκε μια προσφορά από την Leicester City.

Νίκος έπαιξε τακτικά για την Πόλη, καθώς αγωνίστηκαν για να παραμείνουν στην Premier League, αλλά οι προσπάθειές τους δεν έχουν αποδειχθεί ότι είναι επαρκής και η ομάδα είχε υποβιβαστεί στην Πρώτη Κατηγορία. Φάνηκε σαν να επρόκειτο να αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ απογοητευτική σεζόν, αλλά η σεζόν ήταν μακριά από πάνω. Ο Νίκος είχε επιλεγεί για την ελληνική ομάδα, αλλά ποτέ δεν είδα καμία δράση, όπως ένας τραυματισμός τον κράτησε στο περιθώριο. Προς έκπληξη όλων, η Ελλάδα πήγε για να κερδίσει το τουρνουά, που τελειώνει μια σεζόν που είχε πολλά σημεία καμπής.


Μετά το Euro, ο Νίκος είχε να επιλέξει αν θα μείνει μαζί Leicester για μια ακόμα σεζόν ή να πάρετε μια μεταφορά σε άλλο σύλλογο (υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του, επιτρέποντάς του να μεταφέρει, εάν Πόλη στάλη).Επέλεξε να συνεχίσει με την Λέστερ και να βοηθήσει την επιστροφή της ομάδας στην Premier League.

Όπως Leicester δεν προσφέρουν ένα νέο συμβόλαιο του Νίκου, άρχισε να ψάχνει για μια νέα ομάδα. Τον Αύγουστο του 2005, υπέγραψε ένα τριετές συμβόλαιο με την ΑΕΛ 1964.


Νίκος Νταμπίζας-Αφιέρωμα, συνέντευξη 2-5-2010 ΝΕΤ:

                 

Γκολ του Νίκου Νταμπίζα:

                

                 

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου