Τελευταία Νέα

23/11/11

Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1


Με γκολάρα του Φετφατζίδη στο 82', ο Ολυμπιακός έφυγε με το διπλό από την Μασσαλία, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση νικώντας και τις απουσίες!

Στο Λονδίνο πλήρωσε το κακό ξεκίνημα, στην Γερμανία το σκηνικό επαναλήφθηκε, όμως οι μεγάλες ομάδες μαθαίνουν από τα λάθη τους και δεν τα επαναλαμβάνουν. Αυτό έκανε και ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, παρά τις πολλές απουσίες, δεν άφησαν περιθώρια στους Γάλλους και από τα πρώτα κιόλας λεπτά, έδειξαν πως ήταν αποφασισμένοι για να κερδίσουν τα κατάφεραν! Πήραν ένα Πειραιώτικο διπλό.

Μπορεί στο πρώτο μέρος ο επόπτης να έκοψε τον Μιραλάς (4') και ο Μανταντά να κατέβασε τα ρολά σε 2-3 περιπτώσεις, όμως στην επανάληψη κανείς δεν μπορούσε να γλιτώσει την Μαρσέιγ από το πάθος και τη δίψα των "ερυθρολεύκων" για το τρίποντο.

Με αλλαγές για σεμινάριο που απέφεραν καρπούς (Γέστε, Φετφατζίδης), ο Βαλβέρδε βοήθησε την ομάδα του και η δικαιοσύνη επιτέλους έδωσε το παρών, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η πρώτη αλλαγή έκανε την ασίστ και η δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με ωραίο δυνατό σουτ. Ο "ψαρωμένος" Φετφατζίδης... μεγάλωσε και τα 18 λεπτά που αγωνίστηκε πραγματοποίησε σούπερ εμφάνιση, σκοράροντας για πρώτη φορά στο Champions League και κάνοντας άνω κάτω την γαλλική άμυνα!

Εξαιρετικά τα πήγαν και οι Μανιάτης στα χαφ (MVP) και Μαρκάνο (αριστερό μπακ) και ο Μέγιερι που έσωσε την εστία όταν χρειάστηκε, ενώ σε γενικές γραμμές όλη η ομάδα προσπάθησε, έδωσε το "είναι" της και τελικά επιβραβεύθηκε με τη μεγάλη νίκη, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της Γαλλίας και της Ευρώπης. Ο Μιραλάς ξεκίνησε καλά, αλλά λίγο έλειψε να γίνει μοιραίος, αφού έχασε ευκαιρίες, ενώ σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής έδωσε φάουλ. Πάλι καλά...

Κι όλα αυτά, με τους Πειραιώτες να έχουν ένα κάρο απουσίες (εκτός Ορμπάιθ, Μακούν και Ιμπαγάσα!) και με την πλάτη στο τοίχο, αφού αν δεν ερχόταν η νίκη, τότε θα αποχαιρετούσαν το όνειρο της πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Champions League. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούν την Άρσεναλ που έχει κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση, ενώ στο άλλο ματς η Μαρσέιγ παίζει στο Ντόρτμουντ. Συγκλονιστικό φινάλε με μεγάλο ενδιαφέρον.


Τα στοιχεία του αγώνα :

Γήπεδο: "Βελοντρόμ".

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι.

Βοηθοί: Αντρέα Στεφάνι, Ρενάτο Φαβεράνι.

Βοηθοί περιοχής: Τζανλούκα Ρόκι, Πάολο Ταλιαβέντο.

Συνθέσεις ομάδων:


Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Ντιαβαρά, Ενκουλού, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (61' Μπιά), Ρεμί, Βαλμπουενά (73' Γκονσάλες), Α. Αγιού, Τζ. Αγίου (61' Ζινιάκ).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μοδέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Φουστέρ (54' Γέστε), Χολέμπας (75' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (89' Ποτουρίδης).

Σκόρερ: 82' Φετφατζίδης.

Κίτρινες: 35' Ρεμί / 27' Τοροσίδης.


Η βαθμολογία:


1. Άρσεναλ 11 (6-3)
2. Μαρσέιγ 7 (4-2)
3. Ολυμπιακός 6 (5-5)
4. Ντόρτμουντ 4 (4-9).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου