Τελευταία Νέα

19/11/11

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-1


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μοιράστηκαν από ένα βαθμό, από ένα γκολ και από ένα δοκάρι. Μετά το 1-1 "κερδισμένοι" βγήκαν οι "πράσινοι" που προηγήθηκαν με τον Ζέκα ισοφάρισε στο 48' ο Τζεμπούρ και διατήρησαν το +2 στην κορυφή.

Σ' ένα ντέρμπι με τα όλα του (γκολ, φάσεις, δοκάρια, ένταση, πάθος, κάρτες) Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τα μοιράστηκαν όλα... Γκολ, δοκάρια, ημίχρονα και τελικά βαθμούς, στο τελικό 1-1, όπου διατηρεί τους "πράσινους" στην κορυφή της βαθμολογίας, έστω κι αν οι Πειραιώτες ήταν αρκετά καλύτεροι σε γενικές γραμμές (22-6 οι τελικές).

Χρόνια είχαμε να δούμε ένα πραγματικό ντέρμπι, που να παίζεται ποδόσφαιρο και συνάμα να μην λείπουν οι εντάσεις. Οι δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, απέδειξαν πως είναι και οι κορυφαίες αυτή τη στιγμή και είναι δεδομένο πως το πρωτάθλημα θα έχει δύο μονομάχους. Το ξέραμε, απλά επιβεβαιώθηκε το Σάββατο στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Το πόσο συναρπαστική θα είναι η μάχη της κορυφής όλη τη χρονιά (έτσι δείχνουν τα πράγματα τουλάχιστον), αποδείχθηκε στο ντέρμπι των "αιωνίων", όπου δεν είχε νικητή, γιατί και οι δύο ομάδες έπαιξαν εξαιρετικά, αν και οι Πειραιώτες είχαν μια ανωτερότητα και μια υπεροχή για περισσότερο χρόνο. Ίσως ο Ολυμπιακός να δικαιούταν περισσότερο τη νίκη γιατί έχασε πολλές -περισσότερες- ευκαιρίες (22-6) και στα δύο 45λεπτα.

Οι παίκτες του Φερέιρα είχαν ένα δυνατό ξεκίνημα, επέβαλαν το ρυθμό τους και από τα πρώτα λεπτά έκαναν το παιχνίδι τους. Το γκολ δεν άργησε να έρθει, με τον Ζέκα να είναι σκόρερ, ενώ ο Λέτο θα μπορούσε να διπλασιάσει τα γκολ, αλλά το δοκάρι δεν του έκανε τη χάρη. Και οι Πειραιώτες βέβαια είχαν καλές στιγμές.

Στην επανάληψη, ήταν σειρά για τους γηπεδούχους να πατήσουν γκάζι και να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους. Ο Τζιμπούρ χτύπησε νωρίς (47'), ενώ και στο υπόλοιπο διάστημα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου, ο Ολυμπιακός δημιούργησε αρκετές φάσεις και θα μπορούσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο λόγος που δεν τα κατάφεραν ήταν η αστοχία και ο Καπίνο, που στην κυριολεξία κατέβασε τα ρολά και έκανε μια σπουδαία εμφάνιση.

Μ' αυτό το αποτέλεσμα, οι "πράσινοι" παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας περάσει αλώβητη από Τούμπα και "Καραϊσκάκης". Το "τριφύλλι" ήρθε μεν για τη νίκη στο Φάληρο, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν φανερό πως ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα, αφού και η πίεση των γηπεδούχων ήταν μεγαλύτερη και εντονότερη.

Πολύ καλά τα πήγε ο διαιτητής Γιάχος, καθώς άφησε το παιχνίδι να κυλήσει, δίχως να σφυρίζει σε κάθε ευκαιρία, κάτι που ευνόησε τον καλό ρυθμό. Τα μοναδικά κραυγαλέα λάθη ήταν από τους βοηθούς του. Στο πρώτο λάθος, ο Τζιμπούρ ξεκίνησε από θέση οφσάιντ αλλά ο επόπτης δεν σήκωσε το σημαιάκι, ενώ στο δεύτερο ο έτερος βοηθός σήκωσε το σημαιάκι ενώ ο Μιραλάς καλυπτόταν και βγήκε απέναντι από τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις ο Καπίνο φώναξε παρών, γιατί διαφορετικά θα επηρεαζόταν το αποτέλεσμα και θα είχαμε άλλη κουβέντα. Δεν θα λέγαμε για το πόσο ωραίο ντέρμπι είδαμε...

Τα στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Διαιτητής: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου).

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Χρήστος Σωτηρόπουλος.

Συνθέσεις ομάδων:

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοδέστο, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (85' Αμπντούν), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ (46' Γέστε), Τοροσίδης, Μακούν (75' Πάντελιτς).

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Μαρίνος (85' Καραγκούνης, 90'+3 Βιτόλο), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον (64' Βύντρα).

Κίτρινες: Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ, Παπαδόπουλος / Καπίνο, Λέτο, Μαρίνος, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης.

Σκόρερ: 48' Τζιμπούρ / 17' Ζέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου