Τελευταία Νέα

27/11/11

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 2-0

                                 

Το φάντασμα του Ολυμπιακού εμφανίστηκε στην Τρίπολη και έτσι ο ψυχωμένος Αστέρας πήρε εύκολα τη νίκη (2-0) με δύο δώρα του Μπάλας Μέγιερι!


Χειρότερο Ολυμπιακό ίσως δεν έχουμε ξαναδεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο (το δήλωσε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, ενώ μίλησε για τις δυσκολίες που προκύπτουν για τον τίτλο). Οι Πειραιώτες θύμισαν την ομάδα του 2009-2010 και πραγματοποιώντας μια άθλια εμφάνιση, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι είχαν αμέτρητα λάθη, "έμειναν" στην Μασσαλία και απογοήτευσαν τους περίπου 3.000 οπαδούς της ομάδας που έδωσαν το παρών στο γήπεδο της Τρίπολης, μένοντας στο -5 από την κορυφή.

Το σερί του Βαλβέρδε στην επαρχία έσπασε (8-0), ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από ακριβώς ένα χρόνο σε ματς πρωταθλήματος(!) (27/11 είχε χάσει από την ΑΕΚ με 1-0), η πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα είναι γεγονός και πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα στη μάχη για τον πρωταθλητή.

Πως φτάσαμε ως εδώ; Είναι απλό... Ο Ολυμπιακός είχε πολύ κακή κυκλοφορία (δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από τρεις πάσες), έκανε ένα σωρό παιδαριώδη λάθη (κυρίως ο Τοροσίδης και ο Μέγιερι που φταίει και στα δύο γκολ), είχε έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, φρεσκάδας, πάθους, θέλησης και ήταν ασύνδετος (μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές). Με λίγα λόγια, άθλια εμφάνιση.

Μοιραίος, όπως σας προαναφέραμε ήταν ο Μπάλας Μέγιερι, που αρχικά έκανε το πέναλτι απ' το οποίο ήρθε το πρώτο γκολ του Αστέρα και στη συνέχεια άφησε άδεια την εστία του και έδωσε την ευκαιρία στον Περόνε να κάνει το 2-0. 


Δεν ήταν ο μόνος κακός του Ολυμπιακού (κανείς δεν έπαιξε καλά), αλλά σίγουρα τα λάθη του ήταν πιο σημαντικά και καθοριστικά για την έκβαση του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" αποδεικνύουν μέχρι στιγμής πως δεν μπορούν να τα πάνε καλά και σε Ευρώπη και σε Ελλάδα κι αυτό γιατί υπάρχει η κούραση, οι τραυματισμοί και τα συνεχόμενα παιχνίδι.

Οι Πειραιώτες διαμαρτύρονται για κάποιες φάσεις του διαιτητή, με αποκορύφωμα μια κλωτσιά του Μπαρτολίνι πάνω στον Αβραάμ Παπαδόπουλο εντός περιοχής, το οποίο δεν έδωσε πέναλτι ο διαιτητής.

Για να μην αδικούμε όμως και τους μεγάλους νικητές, ο Σάκης Τσιώλης αξίζει συγχαρητήρια γιατί η ομάδα του εμφανίστηκε απόλυτα διαβασμένοι, έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία της, έπαιξε με πάθος, θέληση και πλάνο και τελικά ανταμείφθηκε μ' ένα σπουδαίο τρίποντο.

Στοιχεία αγώνα:

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης.

Διαιτητής: Δ. Κύρκος.

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης, Δ. Τάτσης.

Συνθέσεις ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Τσαμπούρης, Πουλίδο, Μπαρτολίνι, Φορμίκα (68' Αλβάρες), Χουανίτο, Ράγιο, Μάρτινς, Χούλι (63' Πιπίνης), Μπρέσκα, Περόνε (81' Ουσέρο).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ (22' Χολέμπας), Μαρκάνο, Μανιάτης, Μοδέστο (66' Φετφατζίδης), Μόνχε (46' Μόνχε), Μιραλάς, Φουστέρ, Τζιμπούρ.

Σκόρερ: 42' Μάρτινς, 70' Περόνε.

Κίτρινες: 39' Μιραλάς, 41' Μέγιερι, 89' Φουστέρ, 91' Χολέμπας / 46' Μάρτινς, 48' Χούλι, 53' Χουανίτο, 58' Χακόμπο, 74' Αλβάρες, 84' Πιπίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου